Reklama

Reklama

Blesk

Trailer

VOD (1)

V Londýně řádí zabiják policistů. Nekompromisní Tom Brant sice není u svých kolegů zvlášť oblíbený, ale jeho netradiční vyšetřovací metody jsou v dané situaci tím jediným možným řešením. Začíná boj s časem a nelítostným sériovým vrahem... Zabiják poldů versus polda zabiják... Na svobodě řádí nebezpečný sériový vrah, který každý den zabije jednoho policistu. Když už zákon nedokáže své vlastní příslušníky ochránit, je zapotřebí někoho, kdo se řídí vlastním úsudkem a veškerá daná pravidla porušuje. Tím mužem je nekompromisní londýnský policista Tom Brant, jenž je v týmu se svým kolegou, strážníkem Nashem, kterého však nemá příliš v oblibě. Čas je k nim však nemilosrdný – každý den přibývá další oběť. Je tedy třeba začít rychle jednat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

Dever 

všechny recenze uživatele

Akčný a drsný Jason Statham (rola ktorá mu mimochodom vždy išla) ako policajt chytajúci vraha policajtov, prečo nie? Samotný Blitz obsahuje slušnú dávku akčných scén, dobrú krimi atmosféru a pár dobrých hlášok na ktorých som sa dosť zasmial.............. Soundtrack Ilan Eshkeri: 1. Goose - Black Gloves (The Bloody Beetroots Remix) ,2. The Qemists - Stompbox ,3. Thunderheist - Jerk It ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvé Jason Statham není nový Bruce Willis, hlavní záporák není nový Keyser Soze a Elliot Lester už vůbec není nový Tony Scott. Zadruhé mám dojem, že pan scénárista ani sám nevěděl, k čemu přesně píše scénář. Měl to být akční film postavený na hlavním hrdinovi ala Poslední skaut? Noirová kriminálka? Psychologické drama? Kdo ví. Blitz totiž skončil přesně někde mezi, čímž ke své škodě dosáhl hlavně toho, že cool hlášky nejsou zdaleka tak cool, vyšetřovatelé polovinu filmu stráví marným hledáním důkazů, zatímco má laická logika je vidí v každé druhé scéně (diktafon, ukradené peníze, napadení policisty), a psychologická stránka postrádá i tak základní věc jako je vysvětlení motivu. Na nějaké rozvíjení zápletek nebo bližší představení postav Blitz zkrátka nehraje a nakonec proto vyznívá ze všech stran velmi nedotaženým dojmem. Asi jako když se velmi komplexní dílo někdo pokusí převést na kratší médium, ale přitom nemá sílu nějakou část vyhodit, čímž tak nakonec vytvoří obrovskou mozaiku scén, jejichž význam se neznalci původního díla naprosto ztrácí. (Scéna z pohřbu je jeden z mnoha případů.) Nový kult zkrátka z Blitze zajisté nebude, ale i přes slovně negativní zhodnocení si nedovolím jít pod tři hvězdy. Nudný ten film totiž není a netradiční pohled na uplatnění spravedlnosti z první a poslední scény zvláštním způsobem potěšil mou zvrhlou duši. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že tato Stathamovka se trochu vymyká ostatním filmům s Jasonem.Ztvárňuje tady detektiva v Londýně, i když bez trochu té policejní brutality by to prostě Statham být nemohl.Jako vždy byl film pěkně svižný,hlavní záporák byl skvělý.Gillen ho zahrál naprosto parádně.Paddy Considine zahrál detektiva řídícího se pravidly taktéž výborně.Zajímavým osvěžením bylo londýnské prostředí.Příběh nic moc,ale jinak se mi film docela líbil.Už úvodní scéna mě dostala.Hodnocení:65% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Kľudným a ústretovým spôsobom smerovali kroky J. Stathama k divákovi v tomto povoľnom, večernom, detektívnom príbehu, ktorý napriek svojej nenáročnosti ukázal, že aj takouto cestou sa dá celkom úspešne dojsť do cieľa. Vzhľadom na to, že na režisérskej stoličke sedel "akýsi" Elliott Lester dodržal pravidlá krimi žánru a obsadením Stathama, ktorý je známi tým, že takmer žiadnu ponuku neodmieta mi to celkom ulahodilo.50% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Blesk je jako neučesaná dračice, která se chová zkratkovitě, má neuspořádanej život, člověk si s ní moc nepokecá, ale zato v posteli je hotovej uragán. Říkáte si "ty vole sex dobrej, ale co jinak?", jenže pak vylezete zpod peřin a vidíte, jak ten její rozkošnickej zadek tancuje do koupelny a s úšklebkem Bruce Willise utrousíte "a koho to vlastně sere...?!" ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Předlohou k filmu se stala kniha „Blitz“ od populárního irského spisovatele krimi Kena Bruena z roku 2002. (Conspi)
  • Hurling - hra, o které se Brant (Jason Statham) zmíní, je irský národní sport. Hodně zjednodušeně řečeno jde o baseball na fotbalovém hřišti. Všichni hráči mají krátkou jasanovou pálku (hurley) a jejich úkolem je dopravit malý míček (sliotar) buď přímo do brány hlídané brankářem (3 body) nebo mezi tyče nad bránou (1 bod). Hráči smí sliotar chytit do ruky a udělat s ním nanejvýš čtyři kroky, poté ho musí odpálit. Hráči nenosí žádné chrániče, ale od roku 2010 jsou povinni mít helmu. Rychlostí až 150 km/h může sliotar doletět do vzdálenosti i 100 metrů, což dělá hru velmi rychlou a nebezpečnou. (Maulincio)
  • V USA sa film v kinách vôbec nepremietal, premiéru mal iba na DVD a Blu-ray. (m.a.t.o.)

Související novinky

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama