Reklama

Reklama

Yellowstonský národní park

(seriál)
Velká Británie / USA / Rakousko, 2009, 2 h 35 min (Minutáž: 51–52 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Ztracený svět s krajinou plnou zázraků, v níž vládnou led, oheň a sirné páry. V zimě roku 1807 se jeden osamělý lovec kožešin vydal hluboko do nitra Skalnatých hor. Někde u pramenů řeky Yellowstone před sebou spatřil ztracený svět. Krajinu plnou zázraků, v níž vládnou led, oheň i sirné páry. Krajinu plnou extrémů, s nimiž se musí vypořádat každý živočišný druh, který chce v těchto končinách přežít. Dodnes je to jedna z oblastí na naší planetě, kde najdeme neporušenou a vzácnou přírodu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

YoZo8 

všechny recenze uživatele

Unikátne zábery panenskej prírody a divokých zvierat v najstaršom národnom parku na svete. Príjemná hudba a množstvo informácii o tomto krásnom mieste na severozápade americkej krajiny. Yellowstone je domovom pre medveďov grizzly, vlkov, bizónov, losov a mnoho ďalších divokých zvierat. Taktiež je známy svojou rastlinnou rozmanitosťou, geotermálnymi prameňmi a gejzírmi. Tvorcovia odviedli svoju prácu do dokonalosti. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

BBC opäť raz potvrdilo, že čo sa týka dokumentov nemajú zrejme vo svete konkurenciu. Tento krát nás britská televízia vzala do Yellowstonu, kde mapuje tri ročné obdobia. Keďže takmer sa tu nenachádza jar ako ju poznáme. Bližšie sa predstavia ZIMA, LETO a JESEŇ. Ide o mimoriadne krásne zábery takmer nedoknutej prírody, kde vlastne ľudská činnosť zasahuje čo najmenej. Príroda si ide svojou cestou a je to aj vidieť. Stretneme sa s ťažkou cestou jeleňou, na ktoré číhajú vlky, veľké stáda bizónov, medvede, ale mnohé druhy rastlín a vtáctva, ktoré sa dokázali prispôsobiť tejto lokalite. Fakt veľmi pekný dokument. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Přírodopisná dokumentární série BBC, to ke spokojenosti a dokonalému zážitku spojeným s výborným komentářem, který neřeší kraviny, ale chrlí jednu zajímavost za druhou, fantastickou kamerou, výbornou hudbou, úchvatným vizuálem a dechberoucími záběry (a řádnou dávkou napětí) většinou stačí. A od Yellowstonu to vše samozřejmě dostanete. Tento národní park je pro mě navíc jedním z nejkrásnějších a nejůžasnějších míst na světě, takže zážitek byl o to silnější. Jak jinak, nezbývá než doporučit. 100%. ()

Brusíček 

všechny recenze uživatele

Svou rozlohou předčí Yellowstonský národní park některé americké státy. Tato přírodní rezervace představuje tu nejúžastnější podobu divočiny na světě. Stala se celosvětovou ikonou přírodní krásy, je to zapomenutý svět rozlehlých plání a nekonečných lesů, které jsou domovem bizarních stád a vlčích smeček. Během zimy je v Yellowstone uvězněn v zajetí mrazu a sněhu na víc než šest měsíců. Zatímco jsou stáda losů a bizonů oslabena chladem, vlci sílí. Kompletní podoba zimy od mrazu až po sněhové bouře je tu ovlivňována obrovskou podzemní sopkou, která je mocným srdcem Yellowstonu. S roztávajícím sněhem se odkrývá i skutečná rozloha Yellowstonu. Medvědi grizzly učí své potomky lovit ryby a kdy se vydat nahoru do hor. Ale zdejší léto je nestálé. Jediným měsícem, kdy nesněží, je srpen. Krátká iluze letního kouzla je však záhy přerušena požáry, které se šíří lesy. Zima je za rohem a zvířata mají jen dva měsíce na přípravu. Losi scházejí za potravou z hor a bobři opravují poškozené hráze, než přijde mráz. S příchodem sněhu a ledu se řada zvířat přesouvá mimo ochranu národního parku... byl to pravdový zážitek sledovat tento dokument, který hodnotím jako nejlepší svého druhu, BBC - bravo!!! 100% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zajímavý třídílný dokument o národním parku Yellowstone (až teď jsem si uvědomil, co v překladu znamená :)), který mě nenadchl tolik, jako ostatní díla ze stáje BBC. Některá fakta se opakují dokola a prostředí Yellowstonu není až tak zajímavé, protože po stránce živočichů to není zase tak bohatá oblast. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama