Reklama

Reklama

Chlupatá odplata

  • USA Furry Vengeance (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Dan Sanders (Brendan Fraser) se kvůli práci přestěhuje i s rodinou z Chicaga do oregonských lesů, kde má dohlížet na stavbu zdánlivě ekologického projektu. Zpočátku si myslí, že největším problémem pro něj budou zhýčkaná manželka (Brooke Shieldsová) a pubertální syn (Matt Prokop), jenž má z přírody panickou hrůzu. To ovšem ještě netuší, že se kvůli své nové funkci stal nepřítelem č. 1 pro všechna místní zvířata, která se nehodlají svého domova vzdát bez boje! Divoká stvoření z místních lesů ztrpčují Danovi život na každém kroku. Ničí jeho práci, rodinný život i oblečení. Zoufale se brání útokům perfektně organizované zvířecí armády. Postupně ale zjišťuje, že jsou jeho pokusy zcela marné a navíc mu nikdo nevěří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (230)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som zvažoval, či tomuto filmu neprasknem plné hodnotenie, veď tá mimika tváre malých chlpáčov bola na tak debilnej úrovni až som sa skoro posral od smiechu. Predovšetkým malý mýval bol môj horúci ašpirant na tohoročného Oscara. Bohužiaľ musela prísť na radu Amerika a ich duchaplné konce a zvládanie deja. Popravde sám by som tento film nevedel ukončiť tak aby sa nepokazil. V podstate herecké výkony ani hodnotiť nemôžem, pretože som o žiadny výkon ani nezakopol. Fraser nám trochu pribral a z búchača čo natrhne prdel dejakej Múmií je teraz tlsťoch čo sa mastí s mývalmi a lasicami. Moje prvotné hodnotenie bolo teda zrezané viac ako o polovicu za čo môže Amerciká naturálna povaha písania scenára komédií s Happy endingom. Tak aspoň two stars za vymakané zvieratká. 28% ()

hrudka odpad!

všechny recenze uživatele

Trochu lituju, že jsem se na ten film podíval, ale bez toho bych jej nemohl ohodnotit a okomentovat, že. A trochu i lituju toho, respektive se ptám, proč se někomu ten film může líbit, proč je do něj nasazen jindy celkem slušný Brendan Fraser (který to ani svým výkonem nezachraňuje), proč je docela zajímavé (ekologické) téma takovým způsobem zničeno, zahozeno, a proč vlastně ty zvířata v tom filmu nemluví, myslím, že by jim to slušelo více...? Takže je to bída, je tam všechno špatně (ač by nemuselo). Dalšího komentáře netřeba. Je to taková téměř půldruhé hodiny ztráta času. Škoda. ()

Reklama

sigf07 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti filmům pro šestileté děti. Ba naopak, tvrdím, že těch dobrých (vlastně i průměrných) se v současnosti točí zoufalo málo. Chlupatá odplata má být jedním z nich, ale hned na úvod říkám, že spadá do kategorie průměru. Při hodnocení jsem se snažil naslouchat svému infantilnímu já, kterému se první polovina opravdu líbila a skoro nabylo dojmu, že Hon na myš získal rovnocenného souputníka. Bohužel, v druhé polovině se pokazilo vše, cose pokazit dalo. Závěr, kdy se ti hodní spojí proti těm zlým a vyženou je z města, je opravdu špatný a taneční scénou režisér Kumble rozcupoval na cucky dosavadní spojenost s věrohodnou animací zvířátek. Hlavní hvězdou Chlupaté odplaty je bezesporu Brendan Fraser, kterému stačí po celou dobu jen ječet, smutně koukat nebo se idiotsky usmívat. Přesto to byl z mého hlediska právě on, kdo utáhl celý film a pohled na něj byl rozhodně sympatičtější než na zmatenou Shieldsovou, revoltujícího synka nebo über zloducha Kena Jeonga. Závěrem bych měl jen dvě poznámky k zvířatům, kolem kterých se děj vlastně točí. A to, že na jednu stranu se mě líbil originální způsob, jak byla vyřešena jejich komunikace, na druhou stranu mě už štve zlozvyk amerických filmařů vnucovat nám představu, že mýval, vačice a tchoř dokáží vyrobit superkomplikované pasti a technické vychytávky. Jako by nestačily šišky... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre začiatok, treba si uvedomiť, že ide o totálnu blbinu a absurdný úlet, z toho treba aj vychádzať. Ja som sa, na rozdiel od ostatných, pri tejto somarinke celkom fajn zabavil a oddýchol, dokonca na moje prekvapenie som sa ani veľmi nenudil, takže film hodnotím ako čistý priemer. Na pozeranie spolu s deťmi ako stvorené. 60/100 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ten mýval je strašný zmrd! Když se navíc spojí s takovou sviní, jako je veverka, vůbec se nedivím, že je proti nim prasátko Brendan úplně bezmocné. Jsem na rozpacích. Hlísta František v Kouzelné školce přece říkal, že slabším a bezmocným se má pomáhat a pak musím hodinu a půl čumět na to, jak si bezskrupulózní partička lesní havěti dělá z ubohého, nevinného vepříka boxovací pytel. Ne, to není vůbec správné a strašně tím pohrdám! A ke všemu v tom nejsou vůbec žádné kozy a ani jeden bobr. Když jsem naposledy vytáhl tatínkovi ze skříně dévédéčko s názvem Chlupatá odplata, nehrál v tom sice pan Nafta, i když to mělo podtitul XXX, ale zato to bylo kulantní, charakterní drama o multiotvorovém ponižování militantních feministek. Ne jako tahle sračka! ()

Galerie (56)

Zajímavosti (3)

  • Ve snaze ušetřit náklady bylo mnoho zvířat ve skutečnosti ztvárněno loutkami. Brendan Fraser tvrdil, že v celém filmu byla jen jedna scéna, kdy pracoval se skutečným zvířetem. Jednalo se o scénu s krocanem. (rafix)

Reklama

Reklama