Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden krok vedle, jeden neuvážený čin – i to stačí k tomu, aby se zcela převrátil život v jedné rodině… Jarmila Honcová, obětavá matka na plný úvazek, se dopustí finančních machinací na pracovišti. Ne kvůli sobě, ale opičí láska k dětem ji přivedla k tomuto činu. Právě její dospívající děti pak nedovedou pochopit, že zrovna matka, jejich vzor slušnosti a poctivosti, která je učila bezpečně rozeznávat dobré od špatného, tak zklamala. Hledání pochopení a odpuštění bude velmi svízelné… Hlavní roli matky, které je ochotna pro své děti obětovat vše, i vlastní čest, nezapomenutelným způsobem ztvárnila Věra Galatíková. (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Věra Galatíková opět dokázala své mistrovství, když zahrála ženu, kterou rodina de facto donutila ke zločinu. Druhá herečka, která by asi jako jediná dokázala tuto roli zahrát tak přesvědčivě by byla Jana Hlaváčová, manželka Luďka Munzara. Televizní inscenace popisuje ženu, manželku a matku v jedné osobě, před kterou se objeví možnost, jak získat peníze, na jejichž ztrátu nikdo nemusí přijít. Ale nakonec přijde. Je to ale právě rodina, hlavně děti, které tak nějak tlačí na matku, aby jim poskytla vše, co chtějí. Na druhé straně by ona krást nemusela, kdyby se svými dětmi nenechala tak zatlačit. S podivem pak zůstává, že ti si svou vinu vůbec neuvědomují a ani na vteřinku nezachápou, proč mohla něco takového udělat. Zajímavé také je, že Miloš Kratochvíl psal převážně pohádky, ale tento scénář se mu povedl. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi vadily příliš spisovné a neživotné dialogy, ale druhá polovina všechno vynahradila. Výborné herecké výkony, zajímavý vývoj vztahů a proměny osobností, pozoruhodné epizodky (například Simona Stašová). Trochu mě rušila - možná záměrná - práce s účesy - Věra Galatíková jako ulíznutá šedá myška a Milena Dvorská stylizovaná do podoby přestárlé prostitutky mi moc neseděly. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

"Stačí jedna hloupost a spacká ti celý život." Pod tuto větu, kterou pronesla hlavní postava skvěle zahraná Věrou Galatíkovou, se můžu rovnou podepsat. Pak je samozřejmě otázkou, co k té hlouposti vedlo nebo co k tomu člověka donutilo. Nejsem si tak úplně jistá, že by se hned volala policie a řešilo takovým způsobem. Pravda, 20.000,- bylo v tehdejší době pořádně velký balík peněz. Ani dneska to není malá suma. Ta ženská se do toho pořádně zamotala. Smutný příběh. Paní Galatíkové si jako herečky strašně moc vážím. Bylo mi paní Honcové opravdu líto. Psychologii postav se povedlo vykreslit moc hezky. To byla hloubka. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Kradnúť sa nemá. Každý to vie a predsa každý kradne, dnes, aj za socializmu. Keď to bolo neúnosné, tak mal potenciálnych zlodejov odradiť takýto film. A možno aj odradil, lebo ten dopad na rodinu a vzťahy je vykreslený skvele. Scenár a herci aj pri tak banálnej zápletke s krádežou zdanlivo malej sumy vytvorili hustú atmosféru vyšetrovania a väzenia, že by sa inscenácia nestratila ani v konkurencii známejších filmov. –––– Ahoj mami. Moc tě pozdravuju. Už se těším až zase budeš doma. Táta s Ivetou se snažej vařit, ale moc jim to nejde. –––– Pane doktore, je možné, aby se děti zřekli svý mámy, když udělá něco, jako já? ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Zajímavý scénář (Miloš Kratochvíl) , který se zaměřuje na psychologii postavy a rodinné vztahy, povyšuje Věra Galatíková svým hereckým výkonem téměř k dokonalosti. Jednoduchý rozjezd odrážející každodennost 80. let zesiluje ve druhé půli (hrdinka ve vazbě) a má skvělý závěr (vnitřní monology matky a dětí). Výborně hrají i Simona Stašová (spoluvězenkyně) a Jakub Štěpán (syn). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama