Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kletba promění pohledného arogantního mladíka ve stvoření, které představuje vše, co předtím nenáviděl. Vychutnejte si moderní převyprávění klasické pohádky Kráska a zvíře. Sedmnáctiletý Kyle (Alex Pettyfer) je rozmazlený, absolutně povrchní a nevídaně populární a s přehledem vládne svému středoškolskému království. Kyle je přesvědčen o naprosté dokonalosti svého fyzického vzhledu. Za svou poslední oběť si zvolil Kendru (Mary-Kate Olsen) a nepříjemně ji přede všemi ponížil. Dívku však jeho kruté chování nijak nevyvedlo z míry, naopak, rozhodne se, že mu udělí lekci – promění ho v cosi, co je tak ošklivé zvenku, jako je on zevnitř. Kyle má přesně jeden rok, aby našel někoho, kdo ho bude milovat takového, jaký teď je, anebo se se svým novým já musí smířit už navždy. Jeho jedinou nadějí je tichá spolužačka Lindy (Vanessa Hudgens), které si nikdy předtím nevšiml… Dokáže Lindy, že láska nikdy není ošklivá? (HBO Europe)

(více)

Recenze (307)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $27,865,571Tržby Celosvetovo $41,200,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $5,486,070 //počet predaných kusov 332,908║ áno, podarilo sa, veľká konkurencia pre Súmrak(Twilight), by som neveril ako strašne umelo sa dá film natočiť, nezachráni to ani Vanessa Anne Hudgens a jej pekná tvárička, fakt prázdba príšernosť /5%/ ()

Superpero odpad!

všechny recenze uživatele

Skutečná bestialita. Tam je špatně úplně všechno. Chvílemi jsem až žasl, jak je to debilní. Nějaká logika, nebo alespoň souznění s postavami je pro tvůrce tabu. Vrší se tu jedna sladkobolná mrdka na druhou, až je to rozčilující. Jediný klad je, že po zkouknutí týhle kupy hoven si budete ostatních filmů vážit. Pokud nejste desetiletá holka a chcete si to pustit, tak místo toho třeba mlaťte hlavou do zdi. Bude to přínosnější a s menšími zdravotními následky. Já bych za toto dílo klidně dal tvůrce na pranýř. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Príšerne dementný začiatok kde som mal 100 chutí to vypnúť, lenže ako plynul dej ďalej a atmosféra sa stávala čoraz viac temnejšia a romantickejšia sa môj dojem zo začiatku filmu rýchlo zmenil na viac než prijateľný......................... Soundtrack Marcelo Zarvos: 1. On the Radio - Regina Spektor [3:21] ,2. Vanity - Hanover Swain [2:57] ,3. Garden of Exile - Toby Martin [4:12] ,4. Get Free - the Vines [2:04] ,5. Boys and Girls - Raney Shockne/Jessie Mann [3:07] ,6. Crashing - Gersey [5:09] ,7. Transatlanticism - Wenzel Templeton/Robert Pegg [7:51] ,8. Today Is the Day - Tim Myers [4:29] ,9. The Long Goodbye - Army Navy [4:35] ,10. Breathe In, Breathe Out - Mat Kearney [3:42] ,11. Heaven - the Fire Theft [4:12] ,12. Broken Arrow - Raney Shockne/Jessie Mann [3:42] ,13. Be Mine - Kristina/The Dolls [3:00], ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je to sice s podivem, ale me Beastly nijak vyrazne nesralo. Mozna to je ale tim, ze jsem to bral jako komedii, protoze vazne se to fakt brat neda. Moderni variace na krasku a zvire, kdy "zvire" samozrejme nemuze bejt proste jen zjizvenej, to by nebylo dostatecne cool, tak ma po tele tetovani a stribrny cary. Krome hlavni dvojky, protivnyho Pettyfera a docela prijemny Hudgens tu jsou ostatni vicemene zbytecny, ale Harris aspon sem tam pobavi. Film nastesti neni nijak dlouhej, takze vylozene nudit sem se nezacal a jak rikam, nenasralo me to, takze lepsi 2*. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

ten kluk měl na samém začátku úplnou pravdu. lookismus rulez, je to přirozené, a něco na tom může změnit leda černá magie. ale to není pravým obsahem filmu. s touto novou variací na krásku a zvíře, aktualizovanou o koňskou dávku laciného sentimentu, postmoderního ducha páchnoucího blbostí a popularitu sociálních sítí, mám v první řadě ideologický problém. souhlasím se vším, dokud filmu po první minuty vládne teze "člověk je bezcharakterní svině" (jistěže jsou výjimky... dvě nebo tři). tomu musí přitakat snad každý realista s trochou zkušenosti, totiž misantrop. jakmile se však k tomu - dle všech očekávání - připojí jednoznačně vítězná antiteze o zázračné samospáse, dostávám tik do pravého koutku úst. ten se ještě zhorší, když nám film v hlavní ženské úloze představí modelově naprosto ideální děvče, dokonalé v každém aspektu. nevěřím v existenci takových o nic více než v existenci bizarních egyptských božstev a dalších mytologických bytostí. zvláště v posledních letech je často viděnou strategií vyvracet mytologické motivy z původních kontextů a dodávat je do úplně nových souvislostí ve vrcholně popových a pochopitelně populárních filmech. příjemnější pokoukání ale nabízejí snímky, v nichž je přitom dosaženo nějakého vývoje, posunu, nehledě na to, že může jít o takové šílenosti, jako proměny tradičně děsivého nestvůrného monstra ve zmoklé polonahé teeganery. a právě Twilight se mi líbil více než Beastly, protože přinejmenším vytváří novou a vpravdě kultovní mytologii namísto toho, aby jen neinvenčně těžil z nesčetněkrát omletých schémat a navíc je zpracoval v dokonale nepřesvědčivém pozlátku. kýč není to slovo, tohle je brak. ohyzdné dialogy, naivní muzika, plakátové herectví a všude jinde jen nudná šeď. daleko lepší volba: Kaboom, Jennifer's Body, ze seriálů True Blood. ...a nakonec i ten Twilight. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Trailer roztahaný do 80 minut, nic víc tento film není. Hudgens s pověstí pipinky z High School Musical tento film kazí jak jen může, po jejím výkonu film docení skutečně jen ta cílová skupina dívky 10-13 let. Film zklamává na všech frontách a jednoduše nikoho nedostane. No jediný klad, který tento film přinesl, je fakt, že alespoň jedna z Olsenovic našla postavu, která k ní pasuje... čarodějnice jedna. 40% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Postava Vanessy na mě působí jako povrchní slečinka, co si myslí, že je lepší než ostatní, ačkoliv se zřejmě tvůrci snažili ji ztvárnit poněkud jinak, takže její postava pro mě byla jen falešná fasáda. Čili Vanesska nám neumí hrát. Smutné je, že nejlepší na filmy je soundtrack a Kylovo zohavení, jinak to stojí za starou bačkoru. Děravou. Prolezlou moly. A červi. Na noze mrtvoly. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Absolutně otřesná variace na kráska a zvíře, sice kráska se zásluhou Vanessy Anne Hudgens celkem povedla a dalo se na ní koukat, ale to ostatní je jeden velkej zvratek od scénáře, přes prostředí, až po herce, určenej pro vymatlaný teenagery. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nacházím se na pokrajích dilematu. Je to film, ve kterém se nachází čarodějnice, skleník na střeše, fešák, který je ve formě netvora opravdu fešák (a kdybych já se zamilovala do takového fešáka a pak mi najednou přišel sladký blonďák, tak to se mnou asi trochu zamává) a Neil Patrick Harris v červených slunečních brýlích, což jsou v podstatě samá pozitiva, ale přece jen je ten film skrz naskrz hloupý a pro dospívající publikum, kterému se teprve formuje pohled na svět, nejspíš i závadný. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Moderní pohádka o tom, jak se z ošklivého chlapce stal dr. Franz a jak si musel najít babu, aby se stal zpět tím otřesným panákem. Zní to jako pohádka, ale je to nudný mišmaš, který prakticky ničím nezaujme. Jedna věc mi ale nakonec přišla zajímavá, zkrátka k zamyšlení - nepochopitelné jednání Kyleova otce. Ale ten celkový design filmu, aby se líbil hlavně teenagerům, mě dokonale odrazoval. Prostě nepovedené pozlátko a spusta tupých hemzů zamilovaných amerických spratků. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Moderní teen variace na Krásku a zvíře je příjemnou záležitostí a jako podnět pro ženy si trochu zasnít funguje nečekaně skvěle. Po přečtení obsahu asi nikdo neočekával prudce inteligentní film s šokujícím vyústěním. První - nečekaně ponurá! - polovina mě neskutečně překvapila a myslela jsem, že to bude na jasných pět hvězdiček. Osamělost a izolovanost "Lovce" byla vystihnuta dokonale. Jeho smutné putování New Yorkem mě bavilo. Pak se ale film přehoupl do druhé poloviny, kde s příchodem slečny "I miss my lyf" všechno tak nějak ztratilo svou hloubku a kouzlo a film začal být až moc odlehčený, vtipný, klišé. Vanessa, to je kapitola pro sebe. Jednoduše splnila do puntíku moji představu hloupoučké husičky, jakou hraje snad všude. Každopádně je "Beastly" docela fajn zpestřením mezi obdobnými sladáčky a Alex Pettyfer, ten je prostě... vrrrrr za každých okolností. A ne že ne. Mimochodem vizuál byl z jako opravdu nadprůměrného filmu. Time lapse NY mi v hlavě utkví na dlouhou dobu. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Překvapení se nekoná, Beastly je podprůměrný film, který se veze na vlně Twilight (dáme tam jednoho hezouna, který má problém a chce dostat jednu holku). Akorát on není upír, ale zrůda, potom, co ho promění čarodějnice (WTF?), kterou hraje jedna z Olsenových dvojčat. Nebudu se zde zbytečně rozepisovat, protože tenhle film je tak hloupý, že si to nezaslouží. Jednu hvězdu dávám za Vanessu, na kterou se hodně dobře dívá a která IMHO není zas takové dřevo a druhou dávám za dokonalého učitele Neila Patricka Harrise. Vše ostatní je vcelku na nic, takže je jen štěstí, že film má kratší stopáž. 40 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další utrápený vystylovaný hrdina chycený do pasti osudu. Krásný navenek, škaredý uvnitř. Cílová skupina dívky do čtrnácti let, žádná přidaná hodnota, umělé vyprávění. Je to laděné přesně tak, aby se to zamlouvalo teenagerům, na ostatní diváctvo se nemyslí, na to, které rádo při sledování filmů používá hlavu, už vůbec ne. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když jeden namyšlený a uvnitř hrozně zkažený hezounek urazí svou spolužačku, která praktikuje magii a prokleje ho, takže on teď vypadá zvenku stejně ošklivě jako zevnitř? Možná to teď bude znít trochu zvláštně, ale pro mě tato moderní verze byla mnohem stravitelnější než klasická verze od Disneyho. Respektive abych se správně vyjádřil, klasická animovaná disneyovská verze se mi líbila a ohodnotil jsem jí pěti hvězdama, ale nelíbílo se mi na ní to období a prostředí, v němž se odehrávala, zkrátka na mě působila nemoderně. Oproti tomu tato verze ze současnosti mě nadchla právě pro svou modernost, a tak mě velmi mrzí, že těch kladů v tomto filmu není tolik, kolik bych si přál. To převedení do současnosti je jen jeden z velmi mála kladů, které jsem ve filmu našel, dějově se jednalo o velmi chudý film, kdy se docela často ve filmu téměř nic nedělo, děj se neposouval a herci tak téměř neměli co hrát. Nicméně i přes tyto výhrady si myslím, že film pro mě rozhodně nebyl ztrátou času, a že zase tak hrozný nebyl, prostě typicky průměrný film, určený asi především pro mladé publikum v teenagerovském věku. Film tedy ode mne nakonec získává tři hvězdy. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Jsem dost znechucen tím jakým způsobem bylo pojato znetvoření Alexe Pettyfera. Zachraňovala to maximálně Vanessa Hudgens svoji krásou a trochu i Neil Patrick Harris, který jen tak někde neomrzí. ( Hodnocení: 2/10 ) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Přestože je to velice čitelné a naprosto nereálné, tak to oceňuji. Můj oblíbenec Neil měl velice zvláštní roli, stejně jako Mary-Kate. Nic dalšího k tomu nemám. ()

pepo odpad!

všechny recenze uživatele

neuveriteľná sračka, neverím, že niekto pustil takto debilný scenár do výroby. druhý twillight (ktorému som dal tiež odpad)je oproti tomuto skvost. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Celkem dobře zmáknutý film, kratší stopáž, tudíž žádné nudění. Je tu pár divných věcí, třeba to "vězení" nebo že se na konci ani Vanessa nijak zvlášť nediví, že to byl vlastně její milovaný..., ale právě díky hercům (Pettyfer, Harris, Hudgens) a dokonce i Olsenová, která se mi vizáží moc líbila, tak nevím proč jí říkali, že je ošklivá, se mi to celkem líbilo a přidávám jednu hvězdičku. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že sa jedná o film, ktorý by nemal nikoho veľmi uraziť či nahnevať. Možno tak nechcene pobaviť. Klasický námet, prenesený do modernej doby, to je teraz predsa IN, či? Celé to bohužiaľ zhadzuje príšerná, amatérska réžia ale aspoň držia nad vodou odpadu sympatickí herci. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

ve své naivitě, předvídatelnosti a totálně nepravděpodobných nesmyslných situacích je to docela roztomilé. potěšila mě milá hudba a opravdu skvěle se u toho tvoří. ()

Související novinky

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

15.02.2012

Včera jsme se divili nad soubojem tří různých Sněhurek. Inu, je tady další pohádka na roztrhání. Tentokrát Kráska a zvíře. Loni jsme viděli (nebo spíš neviděli) zmodernizovanou verzi Beastly, nedávno… (více)

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Jeff Bridges jako lovec démonů?

Jeff Bridges jako lovec démonů?

03.02.2011

Hrál ve dvou úspěšných filmech vánoční sezóny a za ten lepší je nominovaný na Oscara. Kdo by se divil, že se na něj nabídky jen sypou? Jednu z nich dostal od studia Warner Bros., které ve spolupráci… (více)

Reklama

Reklama