Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hitlerovy příkazy zněly neustupovat a nevzdávat se, v kruté zimě tak zahynuly více než dva miliony mužů. Boj o Stalingrad se tak stal přelomem ve vývoji války a Německo se z této zničující porážky nikdy nevzpamatovalo. Brutální realitu můžete vidět očima německého důstojníka Hanse von Witzlanda (Thomas Kretschmann) a jeho čety. Sledujte příběhy obyčejných německých vojáků, kteří poznávají pravou povahu režimu a nadšení z budování Třetí říše u nich pomalu přechází v rozčarování a v touhu dostat se za každou cenu domů. (Magic Box)

(více)

Diskuze

navigator

navigator (hodnocení, recenze)

"Na jar roku 1942 Hitler porušil pakt o neútočení a nemecké vojská sa vydali na ťaženie proti Sovietskemu zväzu."

kto napísal túto sprostosť?

GCaesar

GCaesar (hodnocení, recenze)

Nezbývá než souhlasit se Seveem. Do posledního detailu realistický a perfektně natočený film. Zachraňte vojína Ryna bych označil spíše za akční, než válečný. Nic ve zlém, ale když Tigery nemají kulomety, Panthery věže a průzory jsou nezasklené, aby se dovnitř dala vrazit hlaveň samopalu a postřílet posádka, to je už opravdu hodně divné. Tady u Stalingradu jsem nenašel žádnou přehnanou scénu. U té obrany proti tankům si je třeba uvědomit, že Němci byli o holý život bojující veteráni vybavení 50 mm protitankovým dělem, zápalnými lahvemi a magnetickými náložemi, zatímco Rusové sice měly T-34ky, zato se však jednalo o muže s prakticky nulovým výcvikem a bojovými zkušenostmi.

S1xK1ll3r

S1xK1ll3r (hodnocení, recenze)

Ked som videl tento film v 90rokoch tak si pametam zem a celkom dostal.Dvam za *** ______6k

Sevee

Sevee (hodnocení, recenze)

Hebča: Právě naopak, tento film je z válečných jeden z nejlepších. Nejsou zde téměř žádné poděláné počítačové animace. Mnoho scén je točeno v přirozeném prostředí, ostatní je doděláváno poctivě z kulis a výbuchy jsou reálné. Ne nějaká nasimulovaná změť trapných pixelů. Navíc je zde krásně ukázáno, že ti co jeli do války (Němci), byli obyčejní chlapi (lidi, co měli doma rodiny), kteří tam nechtěli, ale museli kvůli válce (rozkazu nějakého fanatického Fűhrera). Děj je velmi emotivní a akční situace nesmírně přesvědčivé. Málo válečných filmů je lepších, než tento, např. Pouta války, Četa, Olověná vesta. Ale filmy, které jsou dnes hodně citované, např. Nepřítel před branami, Černý jestřáb sestřelen, Zachraňte vojína Ryana atd., sahají těm výše zmíněným asi tak po pás :)

Hebča

Hebča (hodnocení, recenze)

Samozřejmě ne každý německý film je špatný, ale v tomto případě musím s moviem souhlasit. Stalingrad je jednoznačně nejslabší válečný film, jaký jsem kdy viděla. Chaotický, příšerné dialogy a u mě nevyvolal žádné emoce, žádné sblížení s postavami. Nikdy více.

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

takže Podezřelé herecké výkony ? také som ešte vo filme nevidel

pindruch

pindruch (hodnocení, recenze)

Hodně zvláštní film. Ale jediné co se mi vyloženě nelíbilo byla scéna kdy snad 10 týpků rozbije asi 10 tanku pomalu holýma rukama

StormWorld

StormWorld (hodnocení, recenze)

No, na 5 to u mna nema, ale velmi posobive po vsetkych tych americkych vojnovych filmoch, o ktorych houby vedia pretoze v poriadnej vojne skoro ani neboli...

 (hodnocení, recenze)

Ve mi dobrý film,kde viac ako na boj sa poukazuje na udské osud.

Související novinky

Největší námořní tragedie ve filmu

Největší námořní tragedie ve filmu

25.01.2007

Německá televizní společnost ZDF oznámila, že natočí velkofilm o největší námořní tragédii. V lednu 1945 se přeplněný Wilhelm Gustloff po nárazu torpéda, jenž bylo vypáleno sovětskou ponorkou, během… (více)

Reklama

Reklama