Reklama

Reklama

Jamie (Jake Gyllenhaal) se ve chvíli, kdy praštil s medicínou, stal profesionálním flákačem. Jedinou věcí, kterou umí, je balení holek. Tenhle talent vyžaduje slušné přesvědčovací schopnosti, a tak se Jamie nechá zlákat na práci reprezentanta velkého farmaceutického koncernu, jehož výrobky má vnucovat lékařům, aby je šířili dál, mezi své pacienty. Když čeká na audienci v jedné čekárně, uvidí JI, krásnou a smyslnou Maggii (Anne Hathaway). Domluvit si rande zabere Jamiemu pár minut, stejně dlouho trvá, než vzájemné romantické oťukávání skončí v posteli. Jako by Maggie měla na všechno málo času. Coby pacientka v první fázi Parkinsonovy choroby ho skutečně nemá nazbyt. Ve chvíli, kdy se spolu začnou intimně sbližovat, vstoupí do jejich života viagra. Jamie totiž není zrovna ve formě, a tak mu Maggie navrhne, že by mohl vyzkoušet „motor na erekci“, který jeho zaměstnavatel právě vyvinul. Jamie, bohatší o vlastní zkušenost, začne modrý prášek prodávat jako o život. Jenže bývalému flákači nepřináší kariérní růst to pravé uspokojení. Tím by byl jen užší vztah s Maggie. Tahle holka je ale těžký oříšek, který lze sice snadno rozlousknout, ale jen těžko se dá udržet. Jamie je ochoten udělat pro jejich společné štěstí cokoliv. Otázka zní, jestli to bude stačit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (656)

Matty 

všechny recenze uživatele

Barbie a Ken zjišťují, že život není dokonalý. A trvá jim to. Nebýt titulní dvojice, mezi kterou to hezky klape, působí tahle komedie ještě mnohem povadleji. Humor obstarává všehovšudy jenom Jamieho bratr – onanista, odvážnější erotické scény jsou navzdory tématu (věčná honba za sebeuspokojením) krajně samoúčelné a jestliže je čistě fyzické pojetí vztahu titulní dvojice sympaticky nehollywoodské, závěr je hollywoodský v tom nejhorším možném smyslu. Vzhledem k současnému stavu žánru ale oceňuji jakoukoli snahu o oživení. 60% Zajímavé komentáře: Cervenak, gejzuško ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dramatická linka by ušla, ale u humoru, o který se stará výlučně hrdinův (ne)povedený bratříček, jsem pociťoval silné návaly trapna. Každopádně mám hodně daleko k cílovému divákovi, takže Anne a Jake mohou přidělené tři hvězdy bujaře oslavovat. Určitě z nich mají radost. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Komediálna rovina nefunguje. Vôbec. Všetky scény s bratom (hrá ho nejaký ešte hnusnejší a trápnejší klon Jonaha Hilla) by som chcel vystrihnúť a spáliť. Našťastie to romantická a dramatická línia v pohode utiahnu. Škoda len slzavého záveru, tam môj pohár akceptácie klišé pretiekol a bol by som privítal niečo aspoň trochu netradičné. Jake veľmi fajn, Anne smokin´ hot - TDKR sa stáva najočakávanejším filmom roku 2012 :-). 7/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fajn příjemná komedie ve všech ohledech, která ale na sobě nemá nic jedinečného, ani nic, co by mě vysloveně rozčilovalo. Anne Hathaway a hlavně Jake Gyllenhall předvedli super postavy, kdy Jack ještě ukázal, jak všestranně a fajnově se dokáže tvářit. Romantika z filmu jasně cítit je, ale vůbec mi nevadila. Možná by to ale mohlo být o trošek kratší a bylo by to úplně ideální. Tohle všechno by bylo vcelku hezký ohodnocení filmu, když by ho ale nerežíroval Edward Zwick, což mě dost překvapilo. Možná ale chtěl natočit jenom něco klidnějšího, pohodovějšího a zase v tomhle ohledu musím říct, že se mu to v celku povedlo. Každopádně se jedná o film, na který se rychle zapomene, což je možná škoda v jeho případě, protože u něj je skvělé právě to, že se zaobírá hlavně historií a na jeho výpravné filmy se moc pěkně kouká. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $32,367,005Tržby Celosvetovo $102,820,008Tržby za predaj DVD v USA $12,827,815 //počet predaných kusov 796,863║ čo napadlo Edwarda Zwicka sa pustiť do takéhoto námetu? ktorý mu vôbec napasuje, keď sa to tak zhrnie tak tento film dohromady nič nedá, okrem premávajúcich sa holých zadkov Anne Hathaway a Jake Gyllenhaala, fakt suchopárnosť, kde navodenie drámy smeruje akurát tak do vzduchoprázdna /40%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

tolko sukani som v nejakej romantise komedii snad este ani nezazila... ale pozeralo sa na nich dobre, teda az na prdel Josha Gada, ale tak co uz narobim, nemoze mat kazdy zadok ako Jake Gyllenhaal :D Kazdopadne chemia fungovala, vtipnost takisto, bolo to take milo tradicno-netradicne, ukapla aj slzicka, a preto je to rozhodne vyssi priemer... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Potkáte tisíce lidí a žádný z nich ve vás nic nezanechá. Potom potkáte jednoho člověka a váš život se změní..... Má to bejt ,,milej“ film o lásce, nevyléčitelný nemoci a sexu. Ale hlavně O LÁSCE! (a nemoci, a sexu). Středobodem pozornosti je přitažlivý, chytrý, okouzlující J.Gyllenhaal, princ Krasoň mezi prodejci léčiv, jehož šance přichází s lékem ,,na ptáka“. A samozřejmě A.Hathaway, umělkyně s Parkinsonem. Šukají jako veverky a celý mi to připomíná romanci, kterou znám z listopadu. Komediálních věcí tu moc není, spíš taková odlehčená romantika, protože ta nemoc...... no, o tom je ten film taky (a taky o lásce a o sexu). Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět komedii, kde jsou frky na neurodegenerativní onemocnění centrální nervové soustavy. 2.) Chystám se živit jako Avon Lady. 3.) Chci si užít nezávazný sex (jako divák). PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Romantická komédia v ktorej sa sukničkár,ktorý zbohatne na viagre, zamiluje do peknej Anny, ktorá trpí Parcinsonovou chorobou. No zmes to je zaujímavá a však nijak zvlášť neunudí človeka, ale zas na druhú stranu nijak zvlášť nenadchne. Jednoducho povedané, podarená romantická komédia. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nenápadná perla, která dostává pravý lesk až časem. Zdánlivě rutinní dějové linie, lehce schematické postavy z tematicky blízkých romantických komedií a očekávaný vývoj se ve druhé polovině mění v dokonale komplexní podívanou s myšlenkovým a ještě více pak emočním přesahem. Edward Zwick natočil romantiku s velkým R a Anne Hathaway potvrzuje, že v roli girl-next-door má v současném Hollywoodu jen minimální konkurenci. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„O toto ťa žiadať nemôžem.“ – „Ani nebudeš musieť.“ Odľahčené tempo prvej polovice (s miestami až komediálnym - nie komickým - výkonom Jakea Gyllenhaala) pomohlo umocniť vážnu atmosféru druhej polovičky. Vtedy sa chorý človek začne správať tak, ako by sa správal naozajstný človek s takouto diagnózou. A zdravý človek sa začne správať rovnako, ako by sa asi správal zdravý človek, ktorý sa rozhodol žiť s chorým partnerom. Akonáhle začne film rozprávať o týchto veciach, veril som postavám, veril som príbehu, veril som zvratom, veril som dialógom a dokonca som veril aj Edwardovi Zwickovi, ktorý možno prvý raz v živote rozpráva príbeh, ktorý je dôležitý. Nepripadalo mi nič zvláštne na tom, že mladého, bezstarostného Američana prestane baviť neviazaný sex, ani to, že sa rozhodne (so všetkým dobrým a aj zlým) zaujať určité životné stanovisko a to stanovisko je také, aké je. Nepripadalo mi to patetické, nepripadalo mi to umelé a ani hollywoodsky vycucané z prsta. Pripadalo mi to úplne v poriadku, možno až európske. Prirodzené scény, v ktorých hrdina uvažuje nad tým, že s chorou partnerku skončí, mi nepripadali ako citové vydieranie, ale ako prirodzený štýl rozmýšľania v takejto situácii. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

#57 Jake, tedy Jamie je pohledný, chytrý a sympatický mladý muž, který se nejlépe vyzná v balení holek. Anne, tedy Maggie je pohledná, chytrá a sympatická mladá žena s parkinsonem, která ráda přetahuje chlapy taškou po hlavě a nemá ráda vztahy. Jak to celé dopadne ? Bohužel, jako vždycky. Naštěstí jsem se po cestě do cíle celkem mile bavil (boom s viagrou, fat brother, pěkné slečny), takže proč ne za čtyři ? Protože místo aby mi film ukázal jak by to dopadlo v realu, dočkal jsem se klišéoidního konce, kdy se Anne, tedy Maggie smířila s tím, že ji čeká opravdu škaredý konec života a Jake, tedy Jamie při ní bude vždy stát, protože jeho kariéra nezajimá, on si nemůže najít hezčí a zdravější holku se kterou bude mít spoustu malejch Gyllenhalů, on poznal "pravou" lásku ! Lame... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, ale víc nedám, protože jsem měla pocit, že hlavně v té první polovině sleduji jakousi kampaň na farmaceutické výrobky a ve druhé, kde jsem se teprve trochu chytla, to už moc nezachránila. Anne i Jakea mám moc ráda a byla na ně příjemná podívaná, ale to je asi tak všechno. Těch pár hezkých a vtipných momentů, které tam byly, propluly téměř bez povšimnutí a mainstreamový pel se nesl celým filmem. Edwarde příště si s tím námětem víc pohraj a bude to fajn :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ta nemoc ukradne všechno, co na ní milujete. Tělo, úsměv, rozum. Pak přestane ovládat motoriku. Pak se sama nedokáže oblíknout. A pak začíná sranda. Uklízení výkalů, strnulý pohled, demence. Ta nemoc je jako ruskej román." Tolik optimismu jsem si snad ani nezasloužil. Sex je přitom celkem prima, pohodová muzika mi z počátku i zvedla náladu, ale láska má do uvěřitelnosti dost daleko a sympaťák Parkinson mi dal jasně najevo, že tento snímek mi útěk od životních trablů zkrátka nedopřeje. Alespoň prostředí lékařských uplácečů nenásilnou formou ukázalo, proč je zdravotní péče stále dražší, vyléčení pacienta nepodstatné a lékaři stále opálenější. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Teeeda, tak ten mě pořádně rozechvěl:-)) Začátek v podstatě o ničem, ale jakmile se na scéně objevila Anne Hathaway, které to mimochodem slušelo více než kdy jindy, film nabral obrátek..a to po všech stránkách. Líbil se mi suchý humor podtrženou opravdu povedenou hudbou. Snad jen toho "trapného" (a to říkám moc pěkně) bratra bych tam mít příště nemusela. Romantika tady fungovala, o tom žádná. Příběh nádherný a snad i trochu originální. Happy end se vším všudy a ještě něco navíc. Jsem překvapená, nadšená a trošku ubrečená. A líbí se mi to, moc. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé téma, schopný režisér a vynikající herecké duo... Přesto film sráží k zemi hollywoodská vyumělkovanost, povrchnost a hlavně zrůdně pohádkový způsob, jakým je vybudována ústřední love story. Jako odlehčená, průměrně vtipná komedie může tento snímek fungovat, náhled do businessu s léky je také zajímavý, ovšem v momentech, kdy se film snaží naladit vážnější notu, naráží na to, že absolutně není schopen vykreslit život, jaký doopravdy je. Človíček, kterého zde ztvárňuje nádherná (a dokonale upravená i během zdravotních obtíží) Anne Hathaway opravdu neexistuje a pokud ano, tak mi ho (ji) urychleně ukažte. :) 5/10 ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.6/10] | me: Komediálna stránka filmu nestojí za nič, humor je slabý, nevýrazný. Je možné ho rozdeliť do dvoch rovín - ten fešácky v podaní Jamieho (Gyllenhaala), no a potom mastný nechutný v podaní jeho brata. V prvom prípade sa jedná už o opozeraný štýl, ktorý nemá nič čím by zaujal (nedaj Bože pobavil), v prípade druhom ide o silený humor bez náznaku vtipu. A k tomu musíme samozrejme pripočítať rozvíjajúci sa vzťah, aby bola romantika na mieste. Takto nejako je vyskladaná prvá polovica filmu, ktorá plní ta zábavno-romantickú rovinu. V druhej polovici vnikáme hlbšie pod povrch citov, humor ustupuje a film začína byť emočnejší. Tu sa film zarezáva do diváka využívajúc zákernú chorobu vo svoj prospech (o to úspešnejšie, že sa jedná o mladých krásnych ľudí). City posilnené láskou gradujú a film tak dosahuje (resp. mal by dosiahnúť) svojho cieľa. Na mňa to však nefungovalo, pretože humorná rovina je chabá a potrebu strhnúť diváka za srdce v druhej polovici som neocenil práve kvôli celkovej nevyváženosti a evidentnému zámeru celého filmu. [2 a pol *] ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Edward Zwick, Charles Randolph, Marshall Herskovitz / Hard Sell: The Evolution of a Viagra Salesman by Jamie Reidy | Hudba: James Newton Howard | Produkcia: Edward Zwick, Scott Stuber, Marshall Herskovitz, Charles Randolph, Pieter Jan Brugge | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Regency Enterprises, New Regency, Stuber Pictures, Bedford Falls | Rozpočet: 30 miliónov $ | Tržby: 102,313,925 $ || Vlastne by sa dalo povedať, že okrem komediálnej linky filmu je tento počin ťažkou tematickou záležitosťou, ktorá je vlastne nepríjemná i na pozeranie, nie to k prežívaniu. Za tieto pocity môže aj chirurgicky presne hrajúca Anne Hathaway, ktorej štandardne skvelo sekunduje vtipkujúci Gyllenhaal, ktorému zas vôbec nenapomáha postava otravného brata v podaní Josha Gada, ktorá je schematickým elementom krčovito snažiacou sa o dodanie zábavnosti. Takto žial priemer jak poleno s istotou nezopakovania projekcie. 55% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zwick v sebe našiel romantika, ale s komediálnou stránkou filmu až taký kamarát nie je - čo je škoda, pretože práve tá mala oveľa väčší potenciál, ktorý sa dal rozvinúť najmä za pomoci pohodových hercov. Inak ale v celku fajn žánrovka s dobrým nápadom, pár chytľavými scénami, fungujúcim humorom, dobre hrajúcimi hercami a záverom, ktorý by vás v slabšej chvíli mohol chytiť za srdce. 80%. ()

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Edward Zwick na lovu muslimské škodné

Edward Zwick na lovu muslimské škodné

14.06.2011

Od svých obvyklých historických a válečných eposů si odpočinul při romantické „dramedii“ Láska a jiné závislosti. Ta byla přijata rozpačitě, ale přinejmenším nadobro posunula Anne Hathaway k pozici… (více)

Reklama

Reklama