Reklama

Reklama

Jamie (Jake Gyllenhaal) se ve chvíli, kdy praštil s medicínou, stal profesionálním flákačem. Jedinou věcí, kterou umí, je balení holek. Tenhle talent vyžaduje slušné přesvědčovací schopnosti, a tak se Jamie nechá zlákat na práci reprezentanta velkého farmaceutického koncernu, jehož výrobky má vnucovat lékařům, aby je šířili dál, mezi své pacienty. Když čeká na audienci v jedné čekárně, uvidí JI, krásnou a smyslnou Maggii (Anne Hathaway). Domluvit si rande zabere Jamiemu pár minut, stejně dlouho trvá, než vzájemné romantické oťukávání skončí v posteli. Jako by Maggie měla na všechno málo času. Coby pacientka v první fázi Parkinsonovy choroby ho skutečně nemá nazbyt. Ve chvíli, kdy se spolu začnou intimně sbližovat, vstoupí do jejich života viagra. Jamie totiž není zrovna ve formě, a tak mu Maggie navrhne, že by mohl vyzkoušet „motor na erekci“, který jeho zaměstnavatel právě vyvinul. Jamie, bohatší o vlastní zkušenost, začne modrý prášek prodávat jako o život. Jenže bývalému flákači nepřináší kariérní růst to pravé uspokojení. Tím by byl jen užší vztah s Maggie. Tahle holka je ale těžký oříšek, který lze sice snadno rozlousknout, ale jen těžko se dá udržet. Jamie je ochoten udělat pro jejich společné štěstí cokoliv. Otázka zní, jestli to bude stačit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (656)

KatRi 

všechny recenze uživatele

A žili by šťastně až do smrti, kdyby... Zajímavé téma, ve filmech buď přehnaně citově vyděračské, nebo tabuizované - jak špatný zdravotní stav může pořádně nabourat vztah, natočené pro mainstream - bez zbytečných sebelítostivých projevů a patosu. Škoda jen, že to ke konci jaksi celé vyšumí. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Buď jsem poslední dobou tak zamilovaný, nebo se začínají rodit kvalitní romantické komedie... (C je správně) ..Proč žádná z mých známých nemá thajskou kamarádku? Proč nenacházím Prozac v popelnici? Proč tolik zbytečných otázek? ()

peto580 

všechny recenze uživatele

Cakal som nejaku romantic comedy ale nejak to bolo romantic drama co nieje zrovna moja salka kavy. Ale vysledok prekvapil a musim uznat ze sa mi to pacilo. V podstate to nebola nejaka extra jizda ale na druhej strane nemam co by som tomu vytkol... skveli herci (tym dvom to spolu ozaj ide), suchy humor, zdrava davka sentimentu... az na ten americky konec to bolo ozaj dobre. ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ romantických filmů prostě mám rád. Ikdyž je vždy závěr jasný již na začátku, příběh celou tuhle "nevýhodu" smete do pozadí. Herecké obsazení ušlo, příběh povedený, hudba v pozadí otřesná, konec trochu zklamání. 71% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Na americké poměry kupodivu pár scén s nahatou Anne Hathaway kvůli které dávám hvězdy, ale hlavní představitel mi neseděl a nevěřil jsem mu tu proměnu osobnosti. ()

NJD 

všechny recenze uživatele

Není to perfektní, ale 68% mi přijde hodně málo. Příběh kromě klasický romanticko-komediální roviny nabízí ještě zajímavej životní přesah, díky kterýmu film stoupá hodně nahoru. No a taky samozřejmě kvůli Anne Hathaway, není divu, že se do ní Jake zamiloval. ()

panmroz odpad!

všechny recenze uživatele

Nedodíval! Ale to vážně nešlo. Koukat na takto nesympatické, až zrůdné postavy více než hodinu, podtržené vyděračskou zápletkou nevylečítelné choroby a stylem Zwickovské jakože režie bylo až až. Pochopil jsem snahu o příbuznost s filmem Děkujeme, že kouříte, pokud ovšem chybí jakákoliv pochopitelná nadsázka a zbývá jen nechutný vhled do nechutného byznysu, tak se to nemůže povést. Nejpodobnější zážitek mě napadá Předčítač a nebo Non plus ultras, při kterém jsem měl pocit, že sleduju debut třináctiletého fandy staršího rowdie-bratra. ()

Rondell 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že se tady několik věcí zbytečně přehnalo (jedan za všechny - milostný scény) a to zkazilo u mě dojem. Na druhou stranu z typu "půjdu na to do kina s přítelkyní, abych udělal radost" to patří k tomu lepšímu. Gyllenhaal je vcelku sympaťák a Anne Hathaway nahota sluší. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Komedie to tedy moc není. Příběh jede ve vyjetých kolejích, nicméně hlavní herci jsou fajn a kupodivu mi tentokráte ani dabing nevadil. Trochu dlouhé, ale alespoň jsem viděl Hathaway nahou :-)) ()

nikoletkaa 

všechny recenze uživatele

Madlenka26 a Pethushka mi vzaly slova z úst :) Já jen dodám, co mě ke konci napadlo: mě, jakožto poměrně čerstvou a pravidla dodržující řidičku, zarazilo, jak ta Amerika musí být ohledně silničních zákonů hodně benevolentní, když se předjíždí bez zapnutých směrových světel :o) ()

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Kdybych od začátku nevěděl, jak to asi tak může dopadnout, tak bych tomu snad dal i čtyři hvězdičky. Hlavní herecká dvojice dosti zvedá celý film a výběr se povedl. Je tedy fakt, že kdyby se to nesnažilo tvářit jako komedie, ale celé to bylo posunuté do více dramatické roviny, tak by to mohlo být ještě lepší, protože to téma a dilema hl. hrdinů je velmi zajímavé. Třeba se toho chopí někdo příště... ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Na rozhraní komedie s nadhledem a romantického dramatu se nachází Láska a jiné závislosti. A možná z tohodle hlediska je to tak trochu zvláštní film s netradiční atmosférou a střídáním poloh - smutno / smích. Ale lidsky milý, s ústřední dvojicí mezi kterou to jiskří a dobře napsanými postavami (snad jen ten bratr Jamieho byl občas na hranici únosnosti). Slabších 80%, protože na konci to trochu zaskřípalo. ()

Timothy 

všechny recenze uživatele

Od poloviny filmu se to konečně rozeběhlo tak jak mělo už od začátku. Co si budem nalhávat tohle mám prostě rád, romantika, komika a smutek dohromady s jakýmkoliv koncem (ať už trapná klišé nebo neotřelé nápady) ve mě dokáží navodit krásný pocit. Do Anne bych se zamiloval snad vždycky.... ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi líbilo moc. Především kvůli ústřední dvojici, které to spolu sluší. Hlavně Anne Hathaway není vůbec k zahození. Pěkná netradiční romantická komedie, kde je dost prostoru se zasmát, ale i vážných životních situací k zamyšlení. Super scéna s distribucí Viagry :) A vůbec mi nevadila dlouhá stopáž filmu, bavil jsem se. ()

Thomm 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na Love and Other Drugs, protože v Odvážných palcích říkali, že je to dobrej film a Anne Hathaway je tam často nahá. Jedno z těch tvrzení je pravda. ()

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Edward Zwick na lovu muslimské škodné

Edward Zwick na lovu muslimské škodné

14.06.2011

Od svých obvyklých historických a válečných eposů si odpočinul při romantické „dramedii“ Láska a jiné závislosti. Ta byla přijata rozpačitě, ale přinejmenším nadobro posunula Anne Hathaway k pozici… (více)

Reklama

Reklama