Reklama

Reklama

Jamie (Jake Gyllenhaal) se ve chvíli, kdy praštil s medicínou, stal profesionálním flákačem. Jedinou věcí, kterou umí, je balení holek. Tenhle talent vyžaduje slušné přesvědčovací schopnosti, a tak se Jamie nechá zlákat na práci reprezentanta velkého farmaceutického koncernu, jehož výrobky má vnucovat lékařům, aby je šířili dál, mezi své pacienty. Když čeká na audienci v jedné čekárně, uvidí JI, krásnou a smyslnou Maggii (Anne Hathaway). Domluvit si rande zabere Jamiemu pár minut, stejně dlouho trvá, než vzájemné romantické oťukávání skončí v posteli. Jako by Maggie měla na všechno málo času. Coby pacientka v první fázi Parkinsonovy choroby ho skutečně nemá nazbyt. Ve chvíli, kdy se spolu začnou intimně sbližovat, vstoupí do jejich života viagra. Jamie totiž není zrovna ve formě, a tak mu Maggie navrhne, že by mohl vyzkoušet „motor na erekci“, který jeho zaměstnavatel právě vyvinul. Jamie, bohatší o vlastní zkušenost, začne modrý prášek prodávat jako o život. Jenže bývalému flákači nepřináší kariérní růst to pravé uspokojení. Tím by byl jen užší vztah s Maggie. Tahle holka je ale těžký oříšek, který lze sice snadno rozlousknout, ale jen těžko se dá udržet. Jamie je ochoten udělat pro jejich společné štěstí cokoliv. Otázka zní, jestli to bude stačit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (656)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem. Stále nevěřím. Edward Zwick totálně změnil svůj žánrový kámen a vzal si již tisíckrát omleté téma. Ale coto? Ono je to skvělé! Od hereckých výkonů Jakea a Anne (která je podle mě na Oskarovou nominaci), přes hudbu (Howard to vzal sice hodně komorně, ale právě to filmu sluší), komediální stránku (některé scény ybch sice vynechal, ale celkově převažuje pozitivum), po dramaticko/romantickou stránku, bez které by byl film jako párek v rohlíku bez párku. Pro mě jedno z největších letošních překvapení. Souboj Intouchables vs. Love and Other Drugs vyhrává dílo Edwarda Zwicka na plné čáře. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Film, který se snaží ukázat, že život není vždycky jenom dokonalý a proto jsem doufala a tak trochu čekala, že třeba to bude jeden z těch filmů, které nebudou mít happyending. Takže jsem byla docela zklamaná. Ale jinak je to v podstatě takový průměrný romantický film s dobře vybranou ústřední dvojcí, mezi kterýma ta chemie funguje. A já si nikdy neuvědomila, že je Jake Gyllenhaal tak pěknej. 3* ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Humor tu nefunguje, rádobykomický bratr je tu stejně sympatický jako Jar Jar Binks. Ale jinak to byl malý milý film, který vůbec neurazil. Jake je ve své roli výborný (ty jeho tradiční psí oči mu tentokrát odpustím), Anne je velká sympaťačka a chemie mezi nimi je něco úžasného. Těžko říct, co vedlo režiséra epických velkofilmů (Legenda o vášni, Poslední samuraj, Krvavý diamant) k natočení této látky, ale musím uznat, že s tím popral víc než statečně a ostudu si rozhodně neudělal. K dokonalosti chyběla už jen účast Michaela J. Foxe. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jsem asi magor, protože poprvé nerozumím novodobému americkému humoru. Film postavený na sexu s trapným koncem tu, mám pocit, byl už x-krát. Na originalitu a kvalitu mám úplně odlišné názory. Asi jsem příliš kritický, že? ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tak pro hyperaktivního Jamieho, kterýho nezastaví ani Ritalin, kterej cpe Zoloft všem praktikům a internistům, načež rozjede velkou kariéru na prodeji Viagry, mám velkou slabost. Taky pro jeho na začátku sexuální a později už opravdický vztah s Maggie, která zase roztáčí život na víc než max, protože má Parkinsona. Vztah dvou ADHaDů, který jedou na dopaminovým tripu je přesně film pro mě! Páč vybočuje mílovými kroky z drama romkomů. Velké plus za exkurz do světa farmagigantů v devadesátkách (díky autobiografické předloze od Jamie Reidy). 70%, s velkou osobní slabostí za ****! ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Strihac si tu opravdu vyhral, hlavne u zaverecne sceny u autobusu. Kamera na ni. Kamera na nej. Kamera se tklive priblizuje na ni. Tklive se priblizuje na nej. Kamera na ni. A nebo ta ukvilena pisnicka na pianko, ktera hrala vzdycky, kdyz stali proti sobe. Ne, kdyz nekdo rekne za kazdym slovem fuck nebo shit, neni to jeste "super nezavisla civilni romantika". Ale Jake je sympatak a nic lepsiho jsme asi taky necekali, takze tak. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se po dlouhe dobe tesila na svou oblibenkyni Anne Hathaway a ona mi ukazala vic, nez jsem cekala! Hambate sceny me fakt prekvapily (a na Jakea to byl skvostny pohled), ale aspon to melo jakys takys spad... druha klisovita pulka uz me jen nudila. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Klasický model romantické komedie. Všechno se děje podle mustru, dopadne to tak, jak očekáváte a jak chcete, aby to dopadlo. Není to přeci evropské drama. Nicméně je tu skvělá šukací dvojice Gyllenhaal vs. Hathaway a model celé komédie - nejdřív nezávazné píchání, potom láska. Pak tu máme vtipné "I love you" (vždycky mi na romatických komediích vadilo, že se v této části vytratil humor) a pozadí pro celé toto zábavné divadélko tvoří byznys s léky, což je vyloženě plus pro film, protože krom zábavy si uděláte solidní přehled amerického modelu vnucování "té správné" značky léků, což je dost slušný humus a je mi líto, že se to dostalo i k nám, do Evropy. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jake Gyllenhaal a Anne Hathaway jsou sice sympaťáci, ale tím nejspíš skutečná pozitiva filmu končí. Jako komedie to moc nefungovalo, jako romantický film sice ano, ale nechytlo mě to za srdce. Takový slabší odvar jiných romantických filmů - na pohled sice pěkné, ale nemastné neslané. ~(2,6)~ ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Přijde to jenom mně nebo tam bylo víc nahatých lidí než normálně bývá? Je to milé, ale přijde mi, že to moc tlačí na pilu. První půlka více než dobrá, druhá už spíš dojíždí. A ano, ty dva, Jake a Anne se k sobě až neuvěřitelně hodí. Jsou to hezcí lidé... ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Gyllenhaal a Hathawayové po Zkrocené hoře znovu spolu - a tentokrát lépe. Zamilovaný pár jim věříte a občas vás jejich postavy překvapí příjemně nefilmovým detailem svého vztahu. Ale jinak na vás nenápadně vyklopí kupu klišé. Dva pohlední lidé se potkají, holka je vážně nemocná a vztahu se bojí, hádky, sex na usmířenou, "rozchod" a SPOILER závěrečný dojemný návrat k sobě. A to nedodávám, že Maggie je hrozně alternativní umělkyně žijící v hrozně alternativním bejváčku. A Jamie je schopný hezoun, který ale ani nezná své lidské kvality, a ona mu je musí pomoct objevit. Sorry, tohle šlo emocionálně úplně mimo mě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Určite treba vyzdvihnúť, že nesledujeme opäť pár, kde jeden čaká na neodvratnú smrť, ale scenár prichádza so zaujímavou obmenou. Gyllenhalovi to s Anne spoločne sluší a to je základný predpoklad uveriteľnosti dilemy, ktorú musia riešiť. Je príjemné sledovať pre zmenu film, kde konflikt priamo nehorí a postavy musia premýšľať na budúcnosťou viac, ako nad prítomnosťou. Radšej by som ale videl Lásku a iné závislosti ako psychologickú drámu bez komediálnych vložiek. Obaja skúsení herci by zvládli aj takúto náročnejšiu úlohu. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ch*j s tym, že to skončí ako klasická romantická sračka, pretože tak úplne neskončí... ha! Taktiež by som vyložene toto nenazval najslabším filmom od Zwicka, viacmenej sa to nedá porovnať. Nikdy by som nebol povedal, že poviem, že to Anne Hathaway sluší, nielen nahej... Jake je sympaťak od kosti aaa aj keď to mnohým príde ako jesenná romanca, podotýkam ale netradičná jesenná romanca. U mňa 7/10 aaa veľmi prijemná oddychovka... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Na Gyllenhaala a Hathaway se dobře dívá, oba výborně hrají, erotické scény podle mě nemusí být zpravidla samoúčelné a celé to trochu vybočuje z lajny současných hollywoodských sračkoidních romantických komedií. Bravo! ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Taková Listopadová romance 2, akorát bez hromady sentimentu a chemie ústřední dvojice. Hathaway a Gyllenhaalovi to spolu moc nesedlo ani ve Zkrocené hoře a tady tomu není jinak. Už vůbec nechápu tu spoustu postelových scén, protože působí naprosto bez invence a filmu nic nedodávají. Jediným kořením jsou vedlejší postavy, které mě bavily víc jak celá ta romantická linie dokupy. Na Zwicka je to nečekaně průměrný a obyčejný film. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

J. Gyllenhaal (Zdrojový kód, Den poté) a A. Hathaway (Dostaňte agenta smarta) to sú herci, ktorý v spomenutých filmoch urobili na mňa dobrý dojem a musím povedať, že ani tentokrát nesklamali. Najviac ma prekvapilo a zároveň potešilo ako A. Hathaway odhalila svoje nahé telo, na ktoré bolo radosť pozerať. Aj to bola jedna z vecí, ktoré vylepšili jej dobre zvládnuté emociálne prevedenie chorej mladej ženy, ktorej život nadelil neľútostní údel v podobe parkinsonovej choroby. Vydarených, vtipných momentov sa našlo ozaj len pár, jedna z nich bolo balenie žien a to, že " ženu oslovíme tým, že či vyfajčíme spolu jointa a potom ty mňa ,alebo isť za ňou s NK (nabídkovým katalógom) a niečo solidné jej ponúknuť ". Tento pár vytvoril presvedčivú skôr drámu ako komédiu, na ktorú určite tak skoro nezabudnem. Lepší priemer 60%. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Sobecký hajzlík potká nemocnou holku, samozřejmě krásnou, a změní se v ušlechtilého prince? A aby si někdo nemyslel, že je to jen další romantická limonáda, budou všichni vulgární, nadržení a budou o tom neustále hodně hlasitě mluvit. O tom a ještě o penězích. Romantické komedie bývají pohádkami, ale neskrývají to a nestydí se za to. Tahle jo a po půlhodině jsem zjistil, že už mě to moc nebaví. Gyllenhaal mě nepřesvědčil, Gad jako jeho mladší brácha byl na zabití úplně v každém záběru, sjezd parkinsonů působil jako špatný vtip. A tak jediným světlým bodem filmu byla výborná a stále krásná Anne Hathaway, za kterou se táhlo několik vydařených a několik současně i zábavných scén. Jediná vypadala jako lidská bytost, i když mám pocit, že její oči a pusa jsou ještě větší než v předchozích filmech. Překvapila uvěřitelným výkonem, energií a odvahou, se kterou šla do některých scén. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Scény, kde sú Anne a Jake spolu na mňa výborne fungovali (80%), vedľajšia dejová linka lacná a značne béčková.. až moc sa mi vynárali spomienky na Prci, prci, či sračky so Sandlerom (40%). Škoda . Mám pocit, že som videl dva rozdielne filmy. Inak, Anne je prekrásna.. na jej tvár, vlasy, oči, pery, prsia, zadok by som sa dokázal pozerať hodiny.. 60% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Sice by se ten film mohl předem rozhodnout, zda měl být romantickou komedií nebo melodramatem, ale jinak je to skvělé. Hlavní dvě postavy jsou dobře napsané, obsazené i zahrané, a ty ostatní tu zbytečně často nezaclánějí (až na hrdinova bratra). Navzdory praxi v americkém studiovém filmu je tu dokonce i sex, ba co víc, on i vypadá jako sex skutečných lidí, kteří už takovouto činnost provozovali (pokud jste viděli větší množství filmů, možná se nebudete divit, že mne to překvapilo). Edward Zwick se sice ocitl na nezvyklém poli, ale vypořádal se s tím s přehledem. ()

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Edward Zwick na lovu muslimské škodné

Edward Zwick na lovu muslimské škodné

14.06.2011

Od svých obvyklých historických a válečných eposů si odpočinul při romantické „dramedii“ Láska a jiné závislosti. Ta byla přijata rozpačitě, ale přinejmenším nadobro posunula Anne Hathaway k pozici… (více)

Reklama

Reklama