Reklama

Reklama

Bunny a býk

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Černohumorná roadmovie od tvůrců kultovního britského seriálu Mighty Boosh. Stephen ve svém bytě, ze kterého nikdy nevychází, vzpomíná na cestu přes celou Evropu, kterou podnikl před lety se svým kamarádem Bunnym. Stephen vzpomíná a jeho byt se proměňuje v kulisy cesty, na kterou by nejradši zapomněl. Krajinou vzniklou z fotek a suvenýrů se znovu vydá z industriálního polského Slezska až do španělské Andalusie za osudovým býkem. Po cestě potkává spolu s Bunnym podivného průvodce po Polském národním obuvnickém muzeu, Eloisu, která osudově vstoupí do jejich milostných životů, vycpaného medvěda, milovníka psů bez domova či bývalého toreadora Javiera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Olík 

všechny recenze uživatele

Tvůrci legendárního ostrovního počinu Mighty Boosh se vydávají prozkoumávat neprobádaná území celovečerního filmu. Bizardní evropský trip dvou nejlepších přátel (Edward Hogg, Simon Farnaby) a servírky Eloisy (Verónica Echegui), která se nebourá do milostného života obou dvou, lemovaný setkáními s netradičními postavičkami a zažíváním těžko uvěřitelných situací. Kingovo netypické vidění světa je místy přehnané, místy až zbytečně přitažené za vlasy, místy však zábavné a originální – vzhledem tomu, že jde o filmový debut, jde o slušnou evropskou road-movie. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, zpracování je jednoduše fantastické a hlavně nepůsobí samoúčelně. Co už mě ale potěšilo o poznání méně, je veskrze průměrný příběh. Od pánů Fieldinga, Ayoadea a Barratta jsem se toho taky moc nedočkal (ani k tomu ostatně neměli příliš prostoru), ale rozhodně jsou jejich epizodní roličky silným lákadlem pro všechny fajnšmekry a obdivovatele britského humoru. Škoda, že je ho tak málo a že obsazení zůstalo někde na půli cesty nevyužito - těmhle šoumenům by jednoduše slušel nabitější příběh (ať už z dějového či hláškujícího hlediska; naštěstí to aspoň zčásti zachraňuje dokonalá forma). 65% ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

V první řadě - Bunny a býk je docela solidní úlet. Chuť po originalitě od pana Kinga je cítit na každém záběru, a to prostě u mě sbírá hodně kladné body. Místy jsem v tom viděl Gondryho, což však neberu nijak negativně. Po dějové stránce to je typická sinusouida - chvíli úžasně anglicky vtipné, kdy se člověk vážně nemůže udržet, chvíli docela nudné a uspávací. Přesto je Bunny a býk moc povedený - někdy mezi 3 a 4 hvězdy. Tu 4 si ale zaslouží. 75% For some time now, Stephen Turnbull has been a man of routine. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi působivé melancholické vyprávění značně kopírující u Gondryho i Andersona, s příjemnými hereckými výkony, fajn hudbou a ÚŽASNÝM vizuálem, kterému bohužel UKRUTNĚ škodí cokoliv souvisejícího s postavou Attily, soulože se psy a pití jejich mléka. V takovou chvíli jde humornost filmu VÝRAZNĚ dolů, střídá ji jen nevkusný humus. Cameo Richarda Ayoadea je ovšem geniální!!! ()

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

děj hodně špatný..nedochytané mouchy a proto hned lehce vyčpí. ..vizuál je zajímavě pojatý.. a celé to mohlo dopadnout daleko daleko líp..vizuál 4* děj 1*.. škoda že s takovou krásou jako je mighty boosh to ani moc nelze srovnávat.. Matty: doplň si mezery o Richmondovi z IT crowd kterého hraje Noel a taky o Obsesivně-kompulzivní poruše.. jsou různé typy jen zhruba polovina lidí trpící touto chorobou mají přepečlivou hygienu.. i když to samé měl učinit i scénárista.. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu se objeví dohromady pět herců, kteří si zahráli v Mighty Boosh (od r. 2004). Simon Farnaby (dvojník Howarda Moona) jako Ušák (Bunny), Julian Barratt (Howard Moon a mnoho jiných) jako Atilla, Noel Fielding (Vince Noir a mnoho jiných) jako Eloisin bratr Javier, Richard Ayoade (Saboo) jako průvodce v muzeu bot a Rich Fulcher (Bob Fossil a mnoho dalších) jako hlas při objednávce zeleninové polévky. (Memesis)

Reklama

Reklama