Reklama

Reklama

Tôkyô magunichûdo 8.0

(seriál)
  • Japonsko 東京マグニチュード8.0 (více)
Japonsko, 2009, 4 h 2 min (Minutáž: 22 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Kó Ótani

Hrají:

Ai Nonaka, Aki Tojosaki, Kei Kobajaši, Mijuki Sawaširo, Takeši Aono, Eri Kitamura, Jumiko Kobajaši, Aja Endó, Šin'ja Hamazoe, Jošikazu Nagano, Mai Nakahara (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Jednoho osudného dne zasáhne Tokio bez varování masivní zemětřesení. Zrovna v tu chvíli byli Mirai a její bratříček na výstavě robotů. První vlnu zemětřesení přežijí bez větších zranění, ale cítí se naprosto bezradní, protože nevědí, na koho se mohou obrátit. Navíc jejich rodiče nezvedají telefon, a tak sourozenci netuší, zda-li otřes přežili. Naštěstí se k nim přidá mladá žena Mari, která jim slíbí, že jim pomůže se dostat domů. A tak začíná jejich cesta zničeným Tokiem, kde potkávají zkázu, nebezpečí a žal. (Zíza)

(více)

Recenze (10)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

O kresbu mi nejde, ale ta nuda. . . A přitom méně jak 11 dílů by bylo málo. Proto je určitě mezera spíše v příběhu. Nejkvalitnější episodu bych viděl tu první, tu poslední a mezi nimi takové poletování, pošťuchování, až moc ... nevím. Na seriál bych měl určitě jiný názor, pokud bych takovou katastrofu zažil. Ale zde mě ničím neoslovili. Za logické věci, sympatické postavy alespoň těch 45% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Co nemůžu prominout tvůrcům, je věc, na kterou jsem si za těch 10 dílů nezvykla, a to ty jejich žabo-prasečí pusy. Omlouvám se, ale prostě to, jak byly nakreslené, mě celou dobu děsně iritovalo. Je jasné, že když se děje něco takového, zemře spousty lidí, spousty jich bude pohřešováno, zraněno a bude spousty radostných i slzavých shledání. To tady všechno je. Všechny možné příběhy. Ale tak nějak mě to moc neoslovilo. V průběhu jsem se trochu nudila, sem tam mi nějaká maličkost zvedla pozornost. Třeba když mi došlo, jak je to s Mirai a Yuukim - to jsem se probudila. Ale jo, koukatelné to je a určité sortě lidí se to bude velmi líbit, já do této skupiny patřím tak pravou rukou a levou nohou... Myslím, že tohle bych raději viděla hrané. ()

Reklama

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Seriál s veľkým potenciálom, ktorý skrz naskrz premrhal a vynikol snáď len v jednom okamihu a i to sa z toho snažil vyžmýkať toľko až to nebolo zdravé. K tomu miestami nepodarená animácia a výrazná detinskosť. Vedel by som si predstaviť o mnoho zaujímavejšie prevedenie katastrofy, omnoho depresívnejšie a hlavne s omnoho realistickejším chovaním postáv (japonský kolektivizmus-nekolektivizmus, miestami to bolo fakt "prisladené"). Mierny priemer až pod. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tokio zasáhne zemětřesení nevídané síly a divák tak má za povinnost užívat si trampoty mladičké Mirai, jejího bratříčka a obětavé Mari, kterážto se obou děcek ujme. Na obrazovce se budou střídat rozdělení, znovushledání, následné otřesy, krize, hádky, pláč, smíření a následné otřesy. Dojímaní bude prolínáno destrukcí a ve výsledku neuvidíme nic, co by zásadněji vybočovalo z kategorie "průměrný katastrofický film/seriál". Slabé ***. Viděny díly 1-7 a 10. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Seriál balancující mezi *** a **** .Nakonec se přikláním ke 4*, protože jsem se i přes spoustu menších nedostatků dobře bavil.Tokyo Magnitude 8.0 je nadprůměrný seriál, nikoliv však vynikající.A vynikající být klidně mohl, kdyby se vyhnul některým nelogičnostem v ději, odfláklou kresbou postav (hlavně obličejů), a občasným iracionálním chováním hlavních hrdinů.Místo jasných pěti na které by seriál za určitých okolností opravdu mohl mít, jsou to jen slabší ****. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama