Reklama

Reklama

Familientreffen

všechny plakáty
Německo, 2009, 119 min

Obsahy(1)

Koberce jsou srolovány, nábytek zakryt. Ve velkém hotelu ve švýcarských Alpách skončila hlavní sezona. Prázdnými chodbami zaznívá melancholický zpěv. Po šest týdnů okrádá divadelní režisér Christoph Marthaler svými nekonečnými pěveckými zkouškami zbylé obyvatele hotelu o spánek. Chybí pouze Jürg Kienberger, syn hoteliéra a dlouholetý člen Marthalerova souboru.

Ubíjí čas po operaci kolene a jeho osamělým jevištěm je rehabilitační klinika. Se sebeironickou lehkostí glosuje na dálku zrod Marthalerovy inscenace, odhaluje tajemství, aniž by ho prozradil. Mezitím nechávají herci ožít duchy stoleté hotelové historie. Zmítáni veselím a melancholií se podivní samotáři opět scházejí ve svých písních. Film zve na hudebně poetickou slavnost a dává divákům možnost stát se součástí divadelní rodiny. [Der Film 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

Související novinky

Der Film 4 a jeho zajímaví hosté

Der Film 4 a jeho zajímaví hosté

20.09.2009

Letošní ročník festivalu německy mluvených filmů Der Film 4, který se koná v pražských kinech Světozor a Aero ve dnech 1. - 7. 10. 2009 a brněnském kině Art ve dnech 8. - 11. 10. 2009, představí svým… (více)

Reklama

Reklama