Reklama

Reklama

Luftbusiness

  • angličtina Life for Sale
všechny plakáty

Obsahy(1)

Již samotná dryáčnická a groteskní hudba Martyna Jacquese z Tiger Lillies předznamenává atmosféru snímku Život na prodej. Tři mladí outsideři Moritz, Liocha a Filou bydlí v opuštěném, prázdném skleníku, na živobytí si vydělávají jako testovač léků, dárce spermatu a psí opatrovník. Jednoho dne dostane Filou nápad, jak vyřešit chronický nedostatek peněz: když může člověk prodávat přes internet úplně všechno, proč by nemohl prodat i sám sebe? Jak řeknou, tak udělají a do internetové aukce dají všechno, o čem si myslí, že už nebudou potřebovat. Liocha nabídne vzpomínky z dětství, Moritz svou budoucnost a Filou svou duši. Když před jejich skleníkem náhle stojí Lila, pohledná doručovatelka Money Logistics, začne to, co bylo zprvu jen nezávaznou hrou o velké peníze, získávat hořkou pachuť.

Režisérka Dominique de Rivaz získala námět pro svůj film poté, co si v novinách přečetla článek o mladém Američanovi, který skutečně vydražil za pár dolarů svou duši v online aukci. Ve svém moderním podobenství se - místy s vědomou nadsázkou vyrovnává s morálními hranicemi virtuální reality. Na festivalu Européen du Cinéma byl film Život na prodej vyznamenán novinářskou porotou jako nejlepší film. Dominique Jann v roli Moritze letos získal Švýcarskou filmovou cenu pro nejlepšího herce. [Der Film 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

bassator 

všechny recenze uživatele

DER FILM 2009 - FESTIVAL DEUTSCHSPRACHIGER FILME - Festival německy mluvených filmů - Luftbusiness / Život na prodej - 3. 10. 2009 - kino Světozor - Velký sál - Praha - 40% ()

Fosgo 

všechny recenze uživatele

Squateři, skoro bezstarostně žijící s heslem „vše je jen hra“, potřebují také peníze (jinak to ani nejde) a objeví kouzlo internetového obchodování. Co všechno lze na něm prodat? – zdá se, že úplně všechno. V první části filmu se jen seznamujeme s aktéry a jejich netradičními způsoby obživy, druhá část … je rozhodně zajímavější právě důsledky „povedených kšeftů“ Na světě je to (někdy) zařízeno tak, že nic není zadarmo... Částečně komedie, částečně smutný příběh ( občas i duše zabolí) plyne až příliš kontinuálně a popisně, přesto je tento výborný námět zajímavě zpracován, například pro neotřelý pohled do spodních pater společnosti. Milovníci Tiger Lilies budou vrchovatě spokojení, film dokreslují jejích písně. Ani bych nevěřil, čím vším se lidé živí. ()

Reklama

Reklama