Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 3 (1990) (série)


Vosí hnízdo (S03E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Wasps' Nest (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1991, 50 min

Obsahy(1)

Na zahradní slavnosti potkává Poirot dávného přítele, spisovatele Johna Harrisona, který mu představí svou atraktivní snoubenku, známou modelku Molly Deanovou. Mladý pár vypadá velmi zamilovaně, Molly dokonce před časem kvůli Johnovi opustila svého přítele Clauda Langtona. Poirot zkouší Molly věštit budoucnost z čajových lístků, ale snoubence patrně nic radostného nečeká. Zlé tušení se naplní překvapivě brzy. Molly havaruje s autem po selhání brzd, vyvázne však naštěstí bez zranění. Poirota postihne jiná nepříjemnost, při návštěvě Johnova domu jej na zahradě popíchají vosy. Claude je nedávno vystříkal benzinem, ale nebylo to nic platné. Proto slíbil, že přinese cyankali. Geniální detektiv tak může tříbit svůj úsudek na případu vraždy, která se ještě nestala, zatímco kapitán Hastings je zcela v zajetí své nové moderní hračky v podobě malého fotoaparátu. (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto časť sa mi z tých kratších epizód dosť páčila. Taká trochu iná, kde Poirot poskladá jednotlivé dieliky pozadia prípadu svojím brilantným úsudkom. Hasting sa ako zvyčajne nadchne pre nejakú dočasnú zábavku- tentoraz fotoaparát a uveličene sleduje dámy na módnej prehliadke a slečna Lemonová sa márne snaží vyvolať u Poirota záujem robiť niečo so svojou postavou. V podstate spolu s Jappom tentokrát ani riadne netušia, že diskrétny Poirot vlastne vyriešil prípad! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napsat detektivní příběh o tom, že se řeší případ, který se ve skutečnosti ještě nestal, to je prostě ukázka mistrovství. Hlavně ve chvíli, kdy takový detektivní příběh skutečně funguje. Agatha jej svěřila geniálnímu Poirotovi - komu také jinému - a do filmu byl tento příběh výtečně převeden. Krásná ukázka toho, jak je možné točit detektivku bez vraždění. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při jedné scéně jsem se začala obávat, že by se Poirot mohl věnovat okultním vědám. To by mi k němu vůbec nesedělo. Přece jenom by to jeho brilatní detektivní metody dosti degradovalo. Taky mi přišlo, že Poirot krapet žárlil na svou sekretářku, která se dala na cvičení a dobírala si ho kvůli jeho poněkud rozměrnější postavě. ()

VitaG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím co je na zrovna této epizodě tak skvělé. Pro mě je to jedna z těch nejslabších. Poirot řeší vraždu, která se ještě nestala, to by mohlo být dobré, jenže tady to moc nevyšlo. Stačí jeden pohled na fotku a rázem máme celý případ, uznávám, že Hercule je génius, ale tohle mi přišlo poněkud přepísklé. Co tento díl kazí nejvíc je absence nějaké atmosféry nebo napětí. Mně ten případ nezajímal a hned mi bylo jasné, kdo je viník. Vyšetřování je taky nijaké. Poirot sice pokaždé chodí všude možně a nakonec nám řekne co viděl a jak na to přišel jenže zde to chození neskutečně otravovalo a já jenom čekal, kdy už se konečně něco stane a ono nic. I postavy mi byly nesympatické (a jestli ta ženská byla modelka tak já jsem motor od kombajnu) největší smůlou bylo, že toto postihlo i samotného detektiva. Já nevím možná mu ta vosa něco provedla, že tady nesršel tím svým šarmem, prostě jen chodil a ptal se (to samozřejmě platilo pouze u vyšetřování). Pozitiva se ale dají nalézt vždy! I přes tragickou zápletku se mi velmi líbil ten hořký, smutný konec a co nelze této epizodě upřít je humor. Ano humor toho tu bylo více než dost ("Mé tělo je v naprostém pořádku" A podobné vtípky.) To ovšem nestačilo, a tak musím dát ostudné 3* protože méně by u Hercula byla urážka. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli je ta děva fotící pro Vogue krásná, tak já jedu pozítří do Milána nafotit novou kolekci džín pro AJ (rozumějte Armani Jeans). Hastings po ní nepřekvapivě a okatě jede, načež konstatuje: "Ona je modelka, může si vybrat koho chce." A světe div se, Hastingse v konečném zúčtování ignorovala. Hastings si koupil zrcadlovku od Kodaku, přičemž fotí každou z Venuše kvůli uspokojení svého údu - paparazzi jeden! (viz titulní plakát hore). Poirot věští z čajového lógru jako prof. Tramvajová z HP a stejně jako ona předpovídá jen málo radostnou budoucnost. Účetní pro všechno Lemonová chodí na zumbu, což odůvodňuje tím, že musí posilovat stehna. A nakonec bych dodal, že Poirot se rozbrečel po vosím žihadle - padavka! 68% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama