Hercule Poirot: Vosí hnízdo (TV film)

• Velká Británie

Poirot: Wasps' Nest

Hercule Poirot: Osie hniezdo

Krimi / Drama

Velká Británie, 1991, 51 min

Brian Farnham

Jeden z mých nejoblíbenějších..(14.3.2010)

Při jedné scéně jsem se začala obávat, že by se Poirot mohl věnovat okultním vědám. To by mi k němu vůbec nesedělo. Přece jenom by to jeho brilatní detektivní metody dosti degradovalo. Taky mi přišlo, že Poirot krapet žárlil na svou sekretářku, která se dala na cvičení a dobírala si ho kvůli jeho poněkud rozměrnější postavě.(15.4.2012)

Patřičný kus pověstné Poirotovské "skromnosti" doplněný až nadstandardní dávkou humoru.(15.4.2012)

Výtečný díl, ve kterém Poirot tentokrát nevyšetřuje vraždu, ale má tušení, že k vraždě by se mohlo stát, a tak se jí s vypětím všech sil snaží zabránit. Mezitím inspektor Japp podstoupí operaci žlučníku, přičemž i to bude mít zásadní vliv na Poirotovo vyšetřování. Napínavý a báječně stavěný díl.(30.4.2012)

Trochu slabší díl, přesto stále nadprůměrné.(7.2.2010)

Prostě geniální...jak tady byla naplánovaná vražda, to by jeden nevěřil :-). Naštěstí byl poblíž Hercule....(19.1.2012)

Patří do mé TOP 5:)(15.4.2012)

Konečně Porot taky nějaké vraždě zabránil. Jinak jen vždycky mele o zle vznášejícím se ve vzduchu a pak pozdě lituje, že to měl předpokládat:-)(16.4.2012)

Trochu slabší díl, 40 minut se hledá něco co není a až ve finále začíná člověk chápat o co že to vlastně jde. V tomhle díle nemá člověk možnost sledovat linii Poirotových myšlenek, protože je vše chaotické a stéle se nevinně tvářící. 75 %(26.1.2011)

Příběh celkem dobrý a adaptace opět překonává povídku. Zajímavý Poirot, určitě jeden z těch nejvíc povedených.(23.12.2011)