Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zinos, mladý majiteľ reštaurácie, nemá práve veľa šťastia. Jeho priateľka Nadine sa odsťahovala do Šanghaja, zákazníci jeho reštaurácie Soul Kitchen začali bojkotovať nového šéfkuchára, a Zinos má ešte k tomu problémy s chrbticou! Veci sa začnú obracať k lepšiemu, keď ľudia prichádzajú na chuť jeho novej kulinárskej koncepcii. To však nestačí na to, aby Zinos našiel pokoj v duši. Rozhodne sa preto odletieť za Nadine do Číny a dať všetko do poriadku. Reštauráciu nechá na starosti svojmu nespoľahlivému bratovi Illiasovi. Oba kroky sa ukážu ako katastrofické: Illias vďaka pochybnému realitnému agentovi príde o reštauráciu a Nadine už má nového milenca! Zostáva mu ešte posledná šanca, aby spolu s bratom Illiasom získali späť Soul Kitchen. Na to by však museli prestať s hádkami a začať pracovať ako tím. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (124)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Budu muset přehodnotit svou topku režisérů, protože Akin už začíná být sázka na srdeční jistotu. Nezklame a i když jsem na Soul Kitchen dneska trochu přísnější, tak jen proto, že jsem zmlsaná - Proti zdi a Solino jsou filmy z Ráje. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Chytrá Horákyně by zaplesala! Mít za úkol natočit komedii - nekomedii, drama - nedrama s přistěhovalci - nepřistěhovalci, vyplodila by zajisté něco takového a zcela určitě by srdce krále získala. Akorát by byl král proplešlý, stopadesátikilový, zpocený Turek bez základních hygienických návyků, s chlupy v uších, kterému by navíc smrdělo z huby a milá Horákyně by skončila na dně harémové hierarchie agresivních matron jako zpestření pro anální středy. Přesně takhle by dopadla epizoda Kobry 11, kdyby Zimír přestal rozjebávat bavoráky a otevřel si u dálnice putyku. Divím se, že když turecký režisér natočil unylou taškařici o Řecích, ze kterých v podstatě udělal asociální dementy a mukly, neměl druhý den v posteli ovčí hlavu. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Skvělá outsiderská komedie postavená na bizarních etnicky i sociálně profilovaných figurkách a osvědčeném půdorysu o vzestupu a pádu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po dvou bezvadných filmech Akina jsem se moc těšila na Soul Kitchen, ale nějak se u mě žádná euforie nedostavila. Nejen, že těch komediálních prvků jsem moc nezaregistrovala, ale chvílemi jsem měla pocit, jako kdybych přepínala moc rychle kanály u telky. K hereckým výkonům určitě žádné výhrady nemám. protože výborného Moritze už znám i z jiných filmů a Adam Bousdoukos v rol Zinose byl opravdu moc sympatickej. Jsem ale přesvědčená, že můj dojem z celého filmu ovlivnil i fakt, že jsem ho viděla dabovaný, takže příště ani náhodou. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Němci čas od času umí vytvořit fakt perfektní komedii, ale tentokrát to myslim neni tenhle případ, né že by to bylo vyloženě špatný nebo nuda, ale osobně jsem na tom neviděl nic výjimečnýho, vtipnýho nebo snad pohodovýho, prostě takový drama hozený trochu do komedie, ale žádnej zázrak a Moritz Bleibtreau by si zasloužil víc prostoru, i když je to děsná německá držka ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jestli chtěl tenhle film předvést, jak je berlínská společnost multietnická, pak mnohem přesvědčivější jsou v tomhle ohledu snímky francouzské či britské výroby - holt nedávná minulost koloniálních říší se v tomhle ohledu nezapře... Zato ale Soul Kitchen myslím věrně ukazuje Berlíňany jako kulturně a sociálně pestré společenství na hony vzdálené představě Prušáků nebo obecně studených cílevědomých Němců. Na druhé straně mě peripetie kolem chodu restaurace v průmyslové čtvrti a životních kotrmelců jejího majitele narozdíl od festivalové poroty v Benátkách nijak zvlášť nenadchly a z mého pohledu mi nepřišly dostatečně nosné pro kultovní status této podle mě jen průměrné komedie. Celkový dojem: 55 %. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Ten film dostal přesně to, co potřeboval. Měl spát, udržel si tempo a nezabředl do laciné romantiky. Vytýkám mu pouze příliš očekávatelný konec. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Co udělat s krachující restaurací, když máte navíc dluh u berňáku a hygiena vám hrozí zavřením restaurace? Zkuste najmout kuchaře, který má zkušenosti s vařením ve snobských restauracích, a který se s nikým a ničím nesere a pak už je jen otázka času, kdy začne restaurace vydělávat. Jenže co dnes vypadá růžově se zítra může rozplynout jen v krásnou vzpomínku. Tenhle film nabízí originální a neotřelý pohled na podnikání v gastronomii, a díky tomu je to film zajímavý. Já osobně jsem si to užíval a byl jsem hodně zvědavý, jak to celé dopadne, a musím říct, že závěr jsem si hodně užíval, jako ostatně celý film. Postavy byly dobře vymyšlené a ještě lépe zahrané, onen neortodoxní kuchař byl solidní cvok, s nímž byste si to asi nechtěli rozházet, pokud byste věděli, jak dobře a přesně dokáže vraht nože. Bratr hlavního hrdiny a jeho zlodějská partička byli zase docela neodolatelní, obzvláště krádež DJského pultu na diskotéce za plného provozu byla hodně vtipná a nesmírně okouzlující. Zkrátka tenhle film jsem si docela užil a dá se říci, že jsem se i místy docela solidně bavil, a proto uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Je to uletené jak hovado, veľmi sympatické i s tými odpornými nemeckými držkami a hlavne; "Ked' jebne plot, nech jebne celá chalupa", no nie? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fatih Akin chcel po čase natočiť niečo ľahšie a rozhodol sa pre niečo ako komédiu. Dopadlo to tak, ako by asi dopadol nemecký televízny film z produkcie RTL, pokiaľ by sa rozhodli natočiť nejakú komédiu z kulinárskeho prostredia na stredajší večer. Je to trochu nadnesené, ale v Soul Kitchen som nezaznamenal žiadne náznaky umenia a s humorom je to bohužiaľ podobne. Scenár je značne chaotický, veci sa riešia divným spôsobom, pretože sa postavy nechovajú dvakrát logicky. Keďže sme v súčasnom nemeckom filme, tak nesmie chýbať Moritz Bleibtreu, ktorého postava pôsobí ako stereotypná figúrka a podľa vzoru malých amerických nezávislých filmov je tu aj hviezdne cameo, tentokrát v podaní Udo Kriera. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Sice jsem toho od Fatiha Akina viděl jen pár, ale tohle působilo dosti plytce. Respektive jsem čekal nějakou hlubší sondu. Tohle působilo nějak nekompaktně, jednoduše. Přestože to není úplný propadák, nemohu ohodnotit víc než průměrem. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Fatih Akin silně zvolňuje a míří někam k jednodušší oddechové zábavě. Zklamání to rozhodně není, jen je škoda, že Soulová kuchyně víc připomíná pět let starou komedii "Kebab Connection", kterou napsal pro Anna Saula a produkčně zaštítil, než jeho ranou tvorbu, kterou mne kdysi okouzlil. Film disponuje pro Akina typickou směsicí zábavy, moralit a životního moudra, postavy jsou jasně ukotvené ve svém sociálním prostředí, nechybí aní reflexe východních kořenů a kulturních tradic: tentokrát důležité téma evropských migrantů reprezentují Řeci. Ale nějak mi to nestačí. Film se naštěstí nápaditě dotýká žánrových konvencí klasického filmu, což chápu jako jeho veliké plus. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povedená a pohodová komedie německé produkce o mladíkovi, který se přes všechny potíže snaží vést svou restauraci, která zrovna nesplňuje "pětihvězdičkové" hodnocení. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Ako rozptýlenie určite príjemné, ale nič viac ani nič menej. Oceňujem švih a nápaditosť, ale napriek tomu nemám pocit, že by film vykračoval niečím z priemeru takže tie 3* musia stačiť. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ani se vstřícnou náladou, kterou dnes mám, to není na víc než tři hvězdy. Přestože film má mile uvolněnou atmosféru a objeví se v něm sem tam vtípek, tak nedrží pohromadě. Postavy a zápletky se vynořují a zanořují jak kry před Titanicem, ale žádná nedokáže zasáhnout. Je to jako holandská omáčka, jejíž ingredince se tak špatně spojují - když se podaří, tak je skvělá, ale často se to nepovede - a tady se to nepovedlo. /11. 1. 12./ ()

Reklama

Reklama