Reklama

Reklama

Den draka

(studentský film)

Obsahy(1)

Krátký hraný film o mladém asiatovi Qinovi, který se v Evropě snaží vyučovat bojová umění. Ve víru pochyb o smysluplnosti takového poslání se objeví tajemná postava, která ho pronásleduje – Stín. Qin konečně dostává příležitost, aby projevil své bojové schopnosti. Musí se utkat se svým největším nepřítelem – sebou samým. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

choze 

všechny recenze uživatele

Jako akční fanda jsem doufal v půlhodinový bojový nářez. A on to i půlhodinový bojový nářez je, ale souboje tvořící většinu stopáže jsou poněkud pomalé a bezkrevné (nejede se nadoraz) a snaha o jakýsi meditativní art (mající podobu filozofických keců a hrdinova bloumání ve tmě) retarduje tempo a zanechává značnou pachuť. Navíc půlhodina je dost velká stopáž na film bez scénáře. Technicky OK, velké plus jsou úchvatné skleníkové lokace. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Báječná a absolutně neopakovatelná atmosféra s vybranými filmovými geeky či známými tvůrce/herců/štábu snímku v sále kině Atlas na Florenci byla tím pravým ořechovým, co podobný studentský film potřeboval - ultimátní zážitek! Když se k tomu pak připočte, že samotný Den Draka je opravdu povedeným a přitom dost riskantním českým počinem, ze kterého čiší profesionalita ve všech ohledech, je vysoké hodnocení zaručeno... smekám! Šel jsem na to kvůli nepřetržitému kung-fu a výborné technické kvalitě na kterou se pěla slova chvály, a zklamaný nejsem. Příště to bude za pět. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

česká kun-fu záležitost, odehrávající se ve světě kde je každá budova olepena igelity a? Proč ne, autorů, se to povedlo, co ovšem zamrzelo je absence scénáře, citace které prokládají bojové scénky a bloumání chodbama jej nenahradí. První bojová scéna je dle mě špatná, což způsobuje její hromadnost, každý, jako by se pohyboval nezávisla na čemkoli jiném a nevšímal si ostatních. Druhý souboj je mnohem lepší, ale to pravé přijde při souboji finálním, ten je dle mého zvládnut bravurně a snese hodně přísná měřítka. Někdy až meditativní hudba sedí, ale lépe by rozhodně vynikla u něčeho trošku propracovanějšího a delšího. Samotné hodnocení je někdy mezi 3 a 4 (takže to budu podle nálady měnit, než na to zapomenu). Navíc je to celé nasnímáno (skvělá kamera!) perfektně, Kung-fu potkalo art, nebo se to aspoň snaží podobně tvářit ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Den Draka se i když v krátkometrážní formě snaží dokázat, že i v tuzemských podmínkách je možné natočit koukatelný žánrový film který je schopný konkurovat i zahraniční produkci. Ve výsledku tak představuje vizuálně na jedničku zvládlou půlhodinku, která i když z ní jde vidět fanouškovská nadšenost na dálku, je schopná s přehledem konkurovat současné béčkové americké žánrové tvorbě. Bojové scény navíc nabízí slušnou choreografii, které po pravdě trochu podráží nohy místná pomalost akce. I přesto se jedná o slušnou žánrovku která dokazuje, že je hlavní mít v lásce žánr a hlavně vizuální cit. Že měli tvůrci obojího dostatek, snímek předvádí během své metráže víc než dost. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Den draka je takovou první českou filmovou vlaštovkou s prvky kung-fu. Pokud se příště podaří sepsat i nějaký ten zajímavější scénář, který bude mít víc než jeden řádek "čínský přistěhovalec bojuje se svými přeludy" (a vůbec, vykašlete se na asijskou filozofii, evropani tomu stejně nerozumí), hrdina bude mít svoji femme fatale!, bojové scény doprovodí kulervoucí hudba, protagonisté prohodí aspoň jednu větu (zaplať pánbů za citace Sifu Qin Ming Tanga) a úroveň choreografie nepoleví, budeme se mít na co těšit. P.S. Feii, dobrý! ()

Karala 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi vypiplaná věc. Hudba, střih, choreografie, a to tak, že ani chvíli nenudily. Překvapení, které by se mi zamlouvalo určitě i v rozsáhlejší verzi. (Famufest/2010) ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Na to, ze to je vubec prvni ceske kung-fu, to neni vubec zly...Kamera fajn, zvuk a hudba excelentni, jen ty boje jsou obcas trosku pomalejsi nez by bylo zdravo... ()

Balakriele 

všechny recenze uživatele

Překvápko, i když ne dokonalé. Scény do detailu propracované, kamera nadmíru povedená, herci uvěřitelní. Bohužel se dalo u řady bojových scén poznat, že jde jen o přesně naučenou choreografii a ne spontánní boj. Chválím příběh v rámci :) ()

Agent24 

všechny recenze uživatele

Nechtělo se mi věřit, že to je studentský film. Klobouk dolů. Qin Xiao Xiong je borec. Hodně připomíná Jackieho Chana. Tři bitky na 30 minut to je slušný nářez. 100% ()

Reklama

Reklama