Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž a žena, život a smrt, víra a naděje. Když se vám během vteřiny změní osud, když poklidně žijete a náhle vám řeknou, že za pár měsíců už nebudete, je to jako kdyby vás zasáhl blesk z čistého nebe. Komu to říct, kam jít, s kým se podělit o strach a úzkost z bolesti a smrti? Hrdinka příběhu Zasaženi bleskem je rozvedená učitelka s dospělými dětmi. Už delší dobu žije sama a tak nejbližší útěchu hledá na hřbitově u hrobu svého bratra. Před řadou let ho někde na horách, na horské chatě, zabil blesk. A právě tady, v intimitě rodinného hrobu, osloví Janu (Kamila Magálová) neznámý mladík (Pavel Liška). Nabídne ji sdílení a pomoc. Jana se ho nejprve bojí, ale když ji ukáže pod košilí klikatou jizvu, která nade vší pochybnost dokazuje, že byl, stejně jako její bratr, zasažen bleskem, ale přežil, Jana uvěří. Příběh začíná... Hlavní role příběhu, který se točí kolem rakoviny prsu a její léčby, byla svěřena slovenské herečce Kamile Magálové. Po jejím boku se objeví Pavel Liška, a to v roli muže, který včas vstoupí do hrdinčina života. Dokáže totiž prý pouhým přikládáním rukou na prsa zastavit zhoubné bujení. Mezi oběma hrdiny začne docházet k postupnému sbližování. Ovšem příběh Zasaženi bleskem není jen milostný film, je to i film o víře, která může uzdravit, i když je pro celé okolí směšná. Je to film o hranici racionality a iracionality. O poznávání sama sebe, které k nám může přijít tou nejméně očekávanou cestou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

akisha 

všechny recenze uživatele

Zvláštně useknutý a veskrze nezvládnutý konec a do nebe volající předvídatelnost zkazila co mohlo být docela dobrým filmem s fajn námětem. Kamera mě většinou štvala, stejně jako veškeré herecké obsazení vyjma hlavní hrdinky. Jak už poznamenal někdo přede mnou, Kamila Magálová je opravdu jediné pozitivum tohohle dílka. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Kamera 7/10/// +výborně zahrané, příběh mě vtáhl do dění, dobrá hudba, zajímavá kamera -herci rozhodně nepatří mezi mé oblíbené/// Kamila Magálová a Leopold Haverl jsou pro mě nové tváře. Pavla Lišku nemusím a ostatní herci tu měli spíš jen epizodní role, které jen doplňovali určité části filmu. Ten stál především na hlavní dvojici, která si vedla výtečně. Rovněž musím říct, že film mě zaujal natolik, že jsem od něj nemohl vstát a odejít třebas si jen udělat čaj, což se mi u nedělních filmů už dlouho nestalo. Příběh je hodně tíživý, dramatický, nechtěl bych takovou úzkostnou rodinnou situaci zažít. Škoda, že ten závěr jsem nějak nepochopil. Nebo snad ano, ale bylo to nějaký rychlý, že jsem si to pořádně nestihl uvědomit./// Celkem 73%/// ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jaroslav Brabec tím svým filmařským pohledem dokáže oživit nejeden ploše televizní scénář, ale tady kupodivu všechny ty hrátky s flashbacky působily spíš nepatřičným dojmem. Zato klobouk dolů před tím, co předvádějí Kamila Magálová a Pavel Liška, na kterých to celé stojí víc než na scénáři. Výsledný film není příliš jednoduchý k uchopení, ale rozhodně stojí za vidění. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Kamila Magálová je řečeno hereckou terminologií už dávno vyžilá herečka, což je mi pochopitelně líto, ale vydržet se na ni dívat delší dobu je hrůza. Text jí nejde z pusy, text není sice nic moc, ale Kamila si už neporadí ani s jednoduchým textem a to je smutné, když si myslí, že to ještě zvládá. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nedokážu se k tomu postavit - Liška jako debil, génius, Magálová jako nešťastná dáma, kráva. Dilema jak kopec, hory, Tatry, a jsme u toho blesku. Chudák Lábus. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Film působil prostě vtipně, aniž by to byl jeho účel.. A to kvůli Liškovi. Jeho hraní, projev a prostě to, jak mluví, působí snad v každém filmu naprosto do slova ''jako když si dělá p*del''.. Já ho vůbec nekritizuju, naopak, mě se jeho hraní líbí, ale v komediích, nebo v rolích, který mu sednou, ale tohle ''drama'', kde má mluvit vážně, to teda moc nefungovalo a už vůbec ne s Magálovou, která naopak ten správný projev měla. Avšak celé to na mě působilo jako blbost a hlavně jako úplně amatérský film, možná díky kameře, která se mě fakt vůbec nelíbila. Celkově se mi to nelíbilo vůbec, ale vlastně jsem ani od toho nic nečekal.. ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Pro mě bohužel velmi nezajímavý scénář (i přes zajímavé téma), který ničím nepřekvapil a navíc byl dost děravý. Nezajímaví herci (tentokrát dokonce i Liška) a naprosto iritující režie. Snaha o originalitu rozpohybovanou kamerou a "neobvyklými" úhly, která na mě ale od začátku působila jenom jako napodobování jiných a to ještě amatérské. ()

thommas 

všechny recenze uživatele

Deset minut je dostatečně dlouhá doba k tomu, aby mozkem oplývající divák procitl a došel k názoru, že Zasaženi bleskem je záležitost, které se nemusí účastnit. Flashbacky u doktorky na mamografu (typu zrzavé soudkyně "umělecky" umístěné v rohu obrazu a podkreslené slovy: "Rozvedeni"), jsou vrcholem trapnosti české televizní tvorby. Pavel Liška si snad pro příště dá pozor, kam šlape. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Film to není špatný, i když se dalo docela lehko odhadnout, co bude následovat, což udělalo z celého docela vážného příběhu, takovou skoro tuctovou záležitost. Liška s Magálovou byli velmi dobří. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Bohužel zcela nezajímavý příběh, nesnesitelně roztahaný. K tomu ho kazí nevhodně zvolená těkavá kamera a frigidní hudba, ale to je vzhledem k opravdu banálnímu příběhu zbytečné probírat. Pavel Liška a jeho monotónní herecký projev mi leze na nervy už docela dlouho - tím je řečeno vše. Takže jediná dobrá věc na filmu je Kamila Magálová, která dobře hraje, nebojí se ukázat solidní tělo a pomáhá zapomenout, že marníte svůj čas (když jsem si zjistil její ročník, opravdu jsem zatleskal v prázdné místnosti). Režisér Jaroslav Brabec je pěknej úchyl, kterej už donutil ve svých filmech podobně pofidérní scénáristickou záminkou ke striptýzu i Vlastu Chramostovou, takže už si na něj dávám pozor. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nezasáhlo mě to, i když asi mělo ... Aby vznikl dobrý film, nestačí přijít s tématem života a smrti - a nastolit otázku, co je skutečná naděje a co pouhá iluze. Záleží především na zpracování, a to zůstalo zapomenuté někde v půli cesty, poněkud unavené, mdlé a nevýrazné ... 2,5* ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a překvapivý příběh v hlavních rolích Magálová a Liška. 3* , zas až tak špatné to nebylo, bavilo mě to, konec "udivující" takže já jsem spokojená,na český film je to fájn :) ()

sator 

všechny recenze uživatele

Začátek sugestivní čekám, jak to dopadne.Vtipné bylo že obě postavy koukali v Tv na další Brabcův film Samota. Už odzvonilo filmařským klišé - dělení na kladné i záporné postavy - anděl i ďábel je v nás, a v Liškách taky :-) ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Svojím spôsobom sa film snaží poukázať na niekoľko vecí zo života a to sa mi páčilo...ikeď trhliny to malo teda príšerné.....ledva ale predsa *** ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

FIlm shit, ale jakoby zachycoval moje zkušenosti. Kdepak! Půjčovat peníze? Nikdy, nikomu. A tomu, o kom nepochybujete, že vám to vrátí, už vůbec ne! ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi Pavel Liška, sice né v životmí formě, ale přesto dobrý herecký výkon a potom ještě Vanda Hybnerová. Ostatní herci hrůza, přehrávání, trapnost atd. Děj velmi trapný a nudný, ač ze začátku film vypadá až mysticky, ke konci slábne. Jinak celkově z filmu vyloženě čiší nízkorozpočtovost, některé záběry vypadají jako točené web kamerou a roztřesené záběry nepůsobí dynamicky, ale spíš jako že filmaři neměli peníze na stativ. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

V našich vodách rozhodně nadprůměrná TV produkce. Škoda jen, že příběh má pořád tak nějak tušený vývoj, ovšem stejně tak jisté napětí, jestli něco nebude jinak. To splnil konec, avšak až moc, protože jsem ho, žel, nepobral dokonale. Očekával jsem, že příběh zajde více do hloubky a přestože na to měl, ploul jen po povrchu. Dost se tlačilo na rozpočet, o tom nepochybuji, pivo bez pěny (čaj) a blesky snad odrazy od zrcadel... 50%, ale přikloním se ke třem hvězdám, protože jsem se na film nechtěl dívat a přesto jsem u něj zůstal. ()

Reklama

Reklama