Princess Lover! (TV seriál)

Animovaný / Romantický / Komedie

Japonsko, 2009, 12x24 min

Susumu Kudō

• Subjektiv

Harémovky z vyšší společnosti patří k tomu nejodpornějšímu, co anime nabízí. Za prvé je v nich obvykle středem dívčí pozornosti slušňácký kretén, kterého převyšujete téměř ve všem, co vás napadne. Je štěstím, že v tomto případě to tak úplně není, neboť zdejší nudný patron alespoň ovládá kendo a nechybí mu statečnost. Za druhé ve vás tyto seriály dík nechutně na odiv stavěnému bohatství vyvolávají myšlenky, ve kterých rozvěšení vyšší buržoazie po kandelábrech jeví se jako přesvatý, bohulibý čin a znásilnění princeznovských dívenek jako potřebná výchovná lekce pokory. O potřebě zabít scénáristu, režiséra, produkci atd. se nemá ani cenu rozepisovat, to se rozumí samo sebou. Silná * po sedmidílném utrpení.(18.9.2009)

Ač je Princess Lover dějově a myšlenkově na 1*, platí zde fakt, že občas je něco tak hrozné, až je to skvělé. Občas jsem se u seriálu výborně zasmála (obzvláště princezně Charlottě - s prominutím vypatlanější postavu jsem snad ještě neviděla) a občasné náznaky "hlubšího děje" taky nebyly špatné. Objektivní 1 - 2* a subjektivní 4* za zábavu na chvíle, kdy člověk prostě potřebuje vypnout mozek, dávají dohromady mé 3*.(5.8.2010)