Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává na Zemi, v roce 1935. V této době je hlavní surovinou ragnitová ruda, která se může zpracovávat různými způsoby, a je též potřeba v mnoha odvětvích od lékařství po armádu. V Gallianu je ragnitové rudy hojně a tudíž je jasné, že se o tuto zemi budou zabývat jediné dvě velmoci. Tou první je Východoevropská Císařská aliance, kterou následuje Atlantická federace. První zmiňovaná vyhlásí Gallianu válku a její jednotky se valí do nitra země. Tam narazí na malé nenápadné městečko Bruhl, ve kterém se poprvé setkáváme s hlavními hrdiny.
Tato anime vychází z playstationové hry stejnojmenného názvu. (Morestrig3)

(více)

Recenze (4)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Pane poručíku, měl bych na vás pár otázek… Ale rychle prosím, musím jít malovat motýlky. Jistě, tak nejprve… víte co je porušení subordinace? Jasně, to je když mi Alicia, errr praporčice, dá facana, páč jsem jí vzal kalhotky. Překvapil jste mě, je to velmi blízko. Jak zvládáte válečné hrůzy po psychické stránce. Všiml jsem si, že kropíte zem slzami, jak vidíte někoho umírat. Máte můj obdiv, že vás všudypřítomná smrt neotupila. Nó, víte, my máme fakt prima kolektiv a holky maj sexy uniformy, takže ty city se v nás pořád rozněcujou. Pak jsou tu vaše úspěchy na bitevním poli. Vy jste válčení studoval? To já mám v krvi a taky si vždycky všimnu, jak se chovají zvířátka a podle toho pak sestavím taktiku. Já jsem studoval biologii, víte? Ano, vím. Poslední otázka, proč ten váš speciální tank není vyráběn sériově a byl zašitý někde ve staré stodole, když má takové skvělé bojové výsledky? Nó, to nevím... Asi proto, že kdybychom ho neměli, nebyli bychom ničím zajímaví... Silné **. Viděny díly 1-8 ()

fr3ak

všechny recenze uživatele

No zatím si netroufnu hodnotit, ale Subjektiv pravděpodobně (spíš určitě, to by se o tom jinak zmínil) neví, že je to takový "doplněk" k výborné hře, kterou u nás majitelé PlayStation 3 znají pod jménem -Valkyria Chronicles-. Z těch několika málo dílů co jsem viděl je to pro mne mírné zklamání, protože seriál nám vlastně vypráví příběh hry (sice je tam pár menších změn, ale struktura příběhu je zachována) a to je ke škodě, protože pro ty, co hru hráli už nemá čím překvapit. Sečteno a podtrženo bych uvítal spíše prequel, který by nám ukázal počátky útoku Gallianské armády, nebo blíže poznat Alicii předtím než se potkala s Welkinem, také by bylo zajímavé lépe poznat Selvarii. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál ocení spíše fanoušci samotné herní předlohy, ale i tak bych jej označil za vcelku kvalitní anime. Máme tu fiktivní verzi Evropy i konfliktu, který je něco mezi první a druhou světovou válkou a celý svět je tak oproti jiným docela neokoukaný. Dá se pochopit, že se tvůrci začali od hry v určitých bodech odlišovat, protože herní cutscény toho opravdu moc nenabízí a mise vždycky zahrnují užití tanku. Možná mám trochu výhrady ke zpracování smrti jedné hlavní postavy, kdy je to docela stupidně střižené a řeší se to pak až v dalším díle, ale jinak s tím nemám moc problém. Bezvýznamné plus je, že hudbu k anime nahrál český orchestr, jinak bych byl rád, kdyby někdy zadaptovali i povedený čtvrtý díl, který konflikt mezi Císařstvím a Gallií ukazuje zase z jiné stránky. 80% ()

Kharsh 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsem moc fanda anime, tento seriál mne zaujal svým relativně normálním tématem. Nikdo tam nemá chapadla, zvířecí uši apod., což jsou věci, které mne akorát ruší a nesedí mi. Vojenské téma, byť později protkané lehkou romantikou, mne zaujalo a vydržel jsem u toho až do posledního dílu. Mírné zklamání přinesl samotný závěr, který byl dle mého vkusu trošku uspěchaný. Sympatický seriál. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama