Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí kapitole nejnapínavější sci-fi ságy filmových dějin musí poškozená vesmírná loď Ripleyové nouzově přistát na planetě Fiorina 161, kde v nehostinné pustině přežívají bývalí chovanci nejpřísněji střeženého vězení planety. Ale na palubě její lodi je i Vetřelec...a počet mrtvých těl brzy narůstá! (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 072)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Fincher se očividně snaží (občas až moc), ale ta okénková nuda a jasné zabití atmosféry z jeho vize Vetřelce smrdí už od prvních dvaceti minut. Je to škoda, protože konec je špičkový, stejně jako spousta silnějších momentů, či hudba... Co mě bohužel totálně dodělalo, je směšná animace: kolikrát jsem měl pocit, že sleduji laciný televizní horor! LAME. Strach si vzal dovolenou... co dodat? Prostě jsem po hodině přehodil v hlavě výhybku a třetí díl slavné kvadrologie dodíval jako napínavé drama plné skvěle napsaných charakterů. Nic víc, nic míň. Takže si nakonec moc nestěžuji. Poprvé shlédnuto cca kolem r. 2000, podruhé SE v r. 2010. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Posledních 15 minut bylo to první co jsem kdysi z ALIENovské ságy viděl a až teď po tolika letech se kruh uzavřel. Fincherova (nejspíš) depresivní duše se do tohole dílu promítla opravdu značnou měrou a i když příběh místy plyne pomaleji o nervydrásající momenty není nouze. P.S: Při tiulkové scéně jsem se ještě nikdy takhle nelekl. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Někomu samozřejmě může připadat, že jde o násilné natahování děje a že musí mít Sigourney Weaver fakt velkej pech, když se už potřetí musí utkat s vetřelcem. Ovšem jedná se stále o dobře natočený film a s tím jak pokročila technologie, tak vypadá lépe i samotný Vetřelec. Nejsem fanouškem Vetřelců, ale filmy stojí za to vidět, včetně dobrého třetího dílu...70% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

musim rict, ze na me v necem pusobi tenhle dil mnohem depresivneji, temneji a strasidelneji nez vsemi vychvalovana jednicka (v ktere mi nejstrasidelnejsi prisel zaver, cely film byl sice dokonale zvladnutej, atmosfericnej, ale strasidelnej...) uz od opravdu hnusneho uvodu, kde nam pekne ve zkratkovitych scenach ukazou neco, co jakymsi zahadnym zpusobem uslo vsem na konci dvojky, je citit, ze tenhle film nebude vubec optimisticky, doslova se tomuto pojmu bude vysmivat.. a je to tak. Trochu me ale vcelku zacatek nastval, pekne je zde ukazano, jake malickosti (v malych uvozovkach) mohou zpusobit nebyvale nasledky.. Ripleyova si musi sahnout az na dno svych sil, a jeden psovity predator pomalu, ale brutalne jiste likviduje jednoho vezne za druhym, az je vse korunovano stylovou honickou napric temnymi tunely veznice.. jedine co si mohli odpustit, bylo zbytecne zdigitalizovani vetrelce, vypadal zdalky opravdu hnusne.. a jak je uz u finchera trochu zvykem, film dodrzuje svuj pesimismus az do uplneho konce, ktery je neslavnym zakoncenim jedne sagy (ctvrty dil neberu, to uz je z uplne jine doby z jineho vesmiru) Suma: je to tedy velice dustojne pokracovani prvniho atmosferickeho dilu, fincher sice jeste nedokazal uchvatit tak jako ve svoji pozdejsi sedmicce, ci jako ridley v celkovem Alienovi, ale hodne se tomu priblizil. dobre 4 ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Fincher se tady trochu utnul, ačkoliv zas tak strašné to taky nebylo. Odklon od klasické alienovské atmosféry a stylu vyprávění nebyl tak špatný, jako nesympatický vyšinutý vrahouni, ze kterých vyčnívá jen dobrý výkon Charlese Dance. Možná se Henriksen neměl ukázat až asi minutu před koncem, filmu by prospělo, kdyby mělo aspoň pár herců charizma. Samozřejmě Sigourney je fajn jako vždy a docela se mi líbil konec, musím ale uznat, že následující Vetřelci - vzkříšení, se mi líbili o trochu víc. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (59)

  • Planeta Fiorina 161 (též Fury) obíhá okolo dvouhvězdy. Přestože má dýchatelnou atmosféru, během desetidenního cyklu otočky kolem své osy nebývá příliš dlouho vhodná k lidskému pobytu. Teploty v noci klesají k -40 stupňům a v atmosféře jsou velmi časté prudké bouře. (messiah)
  • Ve speciální edici filmu se vetřelec "nevyklube" z rottweilera, nýbrž z krávy. (messiah)

Související novinky

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama