Reklama

Reklama

Novinářka Marie téměř přijde o život, když ji na dovolené v Thajsku smete tsunami a z klinické smrti jí pomohou dva náhodní rybáři. Od okamžiku, kdy se probere z bezvědomí, ji trápí otázka posmrtného života. Hodlá napsat knihu o tom, co prožila, ale její vydavatel a přítel v jedné osobě odmítá její dílo a nakonec i ji samotnou. Brzy se jí však ozve vydavatel z Londýna, který má o její dílo zájem. V Londýně prožívá osobní drama Marcus, který nešťastnou náhodou přišel o své dvojče. Zdrcený se od matky alkoholičky ocitá u pěstounů a touží navázat kontakt se zemřelým bratrem. Při jedné události mu jde o život, ale šťastnou náhodou vyvázne. Je přesvědčen, že ho zachránil bratr, a jeho touha spojit se s ním zesílí. Hrdinou třetího příběhu je George, který má schopnost mluvit s mrtvými. Je to pro něj však velmi vyčerpávající a navíc je nucen svým bratrem poskytovat tato spojení za peníze. Odjíždí do Londýna za odpočinkem a na knižním veletrhu se seznamuje se sympatickou Melanií. V ten samý okamžik jej zahlédne mladý Marcus, který pozná jeho tvář z internetu a věří, že mu právě George může pomoci. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (554)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Celkem mě to zaujalo hned ze začátku. Zajímavé zpracování a celkem dobrý příběh. Bohužel konec to zkazil a to vskutku monumentálně. Rozuzlení příběhu s tím malým klukem bych ještě vzala, ale to s tou reportérkou už bylo hodně přitažené za vlasy. Někdy by bylo lepší utnout filmy čtvrt hodiny před koncem, tenhle film by to rozhodně potřeboval. 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jen nesmírně zajímavá myšlenka prostě nemůže utáhnout celý snímek. Působivý rozjezd je tady brzo vytlačen na Eastwoodovy poměry netradičně rozvleklým a nezáživným příběhem, který silně balancuje na hraně velkého kýče. Snaha zapracovat do děje co nejvíce fantasy prvků je pochopitelná, neboť bez nich by se asi každý nudou ukousal. Také herecké výkony jsou na úrovni a zachraňují, co se dá. Ovšem nic z toho nemělo takovou sílu, aby zacelilo tu obrovskou díru v podobě nevyužitého potenciálu, která hyzdí tuto jinak velmi netradiční filmařinu. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tři lidé se svými příběhy o posmrtném životě. Od Eastwooda nejde očekávat podobně gradující a depresivní drama jako je iñárritův trojlístek, ale rozhodně má k tématu co říct. Daří se mu to nejen díky slušným dialogům, které nenudí a i přes svou "klišé" pózu jsou smysluplné, čemuž pomáhají samozřejmě i velmi dobří herci. Působivé úvodní tsunami vystřídají jen malé vlnky na filmovém moři zbylých dvou hodin filmu, ale jako divák jsem byl spokojen. Když už ne příběh, tak kvůli skvělé kameře a nasvícení scén (přechody ostře bílé do stínů reflektují samotný "další život" velmi často a přitom vůbec neruší) stojí Hereafter za to. PS. zajímavé, jak filmy s tématikou smrti jsou podobně odmítány jako knihy v tomto filmu:) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér Clint Eastwood nám vo dvojhodinovom filme naservíroval krásne chvíľky a nebol to stratený čas. V troch prípadoch, keď hlavní hráči majú čo dočinenia so smrťou a určite každého zaujíma, čo bude po živote. Americký robotník, francúzska novinárka a londýnsky študent sa vydávajú na duchovnú cestu potom, čo do života každého z nich významným spôsobom zasiahne smrť. Clint ma neprestane emotívne šokovať nikdy. Každý jeho film je úsvitom toho najlepšieho, čo môže režisér vytvoriť a to je napísaný život sám. Jeho filmy sú dôvodom na zamyslenie, dôvodom k žitiu. Herci v jeho filmoch podávajú životné výkony, slzy, ktoré vyronia oni alebo my v kine či pri televízií, sú rýdze a nefalšované. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Přímá setkání se smrtí napříč světem mně nějak extra nedostala. Ovšem to neznamená, že film nemá své kvality. Realita smrti je každému naprosto jasná, ale bližší informace o "onom světě" už nemusí brát lidé tak reálně, jako smrt. Proč také, jsme zvyklý na náš hmatatelný svět a všudypřítomní šarlatáni, nás jen utvrzují v tom, že se to každý musí nakonec dozvědět sám. Nemáte-li samozřejmě po ruce Matta Damona, který zde není vůbec špatný. Film jsem sledoval na HBO a musím přiznat, že francouzskou část jsem si díky půl vteřiny trvajícím titulkům moc neužil. Závěrečné (možná až moc náhodné) setkání všech zúčastněných, je docela dojemné. Pro mně určitě kvalitní průměr. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. září 2010 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Film byl do kin distribuován pod krycím názvem Heaven's Playground. (spiderpig)
  • Natáčení filmu bylo v prosinci roku 2009 na měsíc pozastaveno, a to kvůli účasti Matta Damona na projektu Správci osudu (2011). (spiderpig)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Reklama

Reklama