Reklama

Reklama

Peter Highman (Robert Downey Jr.) je na cestě z Atlanty zpátky do Los Angeles, kde jeho manželka čeká jeho dítě. Po incidentu s Ethanem (Zach Galifianakis), se oba dostávají na seznam nežádoucích osob. Peter se tak musí dostat zpět po svém. Jeho věci ale zůstaly v letadle a musí se tak vydat spolu s Ethanem autem. Ten míří do Los Angeles, aby zkusil štěstí jako herec a veze s sebou popel svého otce, který chce vysypat do Grand Kaňonu a svého psa Sonnyho. Poté, co Ethan cestou utratí většinu peněz za marihuanu, musí jim Peterova manželka poslat peníze přes Western Union. Ethan si ale nechal peníze poslat na svoje umělecké jméno. Peter je zmlácen pracovníkem Western Union po hádce se zaměstnancem Western Union, který jim odmítl vydat peníze. Po neprospané noci, při které Ethan i jeho pes onanovali, se Peter rozhodne odjet. Vyloží Ethanovy věci a vezme auto. Najde ale popel jeho otce a když ho chce nechat nad dálnicí, změní rozhodnutí a vrátí se. Ethan uvěří tomu, že jel pouze pro snídani. Ethan usne za volantem když Peter dohání spánek a vybourají se. Po propuštění z nemocnice pro Petera přijede kamarád Derryl a nakonec vezme i Ethana. Oba je ale vyhodí potom, co omylem vypije kávu z popela Ethanova otce. Půjčí jim ale auto a vyrážejí na cestu. Oba jsou pod vlivem marihuany a Ethan omylem dojede na hraniční přechod do Mexika. Tam Ethan utíká a Peter je uvězněn za držení marihuany... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (856)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie mi přišla jako taková opatrná sázka na jistotu. Vzalo se něco z Pařby ve Vegas a smíchalo se to dohromady s filmem Letadla, vlaky a automobily. Z týhle kombinace snad ani nemoh vzniknout vyloženě propadák. Todd Phillips pořád točí jedno a to samý, Zach Galifianakis taky hraje dokola pořád jedno a to samý a mě to (zatim) baví. Celou dobu jsem si akorát řikal, že "tohle" už jsem někde viděl. Film mě pobavil, nicméně je to spíš taková směs recyklovanejch vtipů, který většinou zafungovaly. Stačilo vidět jednou. 60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

I když se to horko-těžko rozjíždí, stejně je na poměrně nudný začátek záhy snadno zapomenuto... Třeskuté gagy zejména v druhé polovině snímku jsou totiž tak zábavné a solar-plexusně úderné, až z toho běhá (takový ten příjemný) mráz po zádech. Phillips znovu dokazuje, že umí zručně dávkovat zdravý, nepřehnaně explicitní humor, a vstříkává do žil tu pravou dávku komediálního adrenalinu. V mém případě tudíž na uvodní "zívací" dvacetiminutovku milerád zapomenu: to, co předvádí Due Date v následujících minutách, je prostě nezapomenutelný legrační odvaz v režii dvou totálně rozdílných individuí, cestujících v jednom (malém) autě napříč USA. Po hangoverovské trefě do černého zasáhnul režisér pomezí osmičky a devítky... ()

Reklama

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se sice najde několik málo akčních scén, ale o akční komedii se rozhodně nejedná. Příběh je navíc plný klišé, scenáristické lenosti a logických děr, takže veškerá odpovědnost leží na humoru. A s tím je to takové polovičaté. Sem tam se sice objeví slušná bomba, ale stejnou mírou musíme trpět stokrát omleté frky a nějaké konstantní uculvání mezi těmi bombami se také zrovna nekoná. Na horu tak film táhnou především Downey a Galifianakis, kteří jsou jako vždy výborní a je zkrátka radost sledovat konfrontace jejich protichůdných charakterů. Právě oni dva táhnou všechen ten průměr o stupínek nahoru. Ve výsledku tak jde nakonec o celkem příjemnou, i když těžce průměrnou, jednohubku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Teraz ti niečo poviem. Nechám ťa tu. Nie preto, že ma kvôli tebe vyhodili z lietadla. Ani preto, že ma kvôli tebe strelil federálny agent gumovým projektilom. Ani preto, že si nás takmer zabil pri úplne zbytočnej autohavárii. Dokonca ani preto, že mi kvôli tebe dal nakladačku chlap na vozíku a ty si mi nepomohol. Nechám ťa tu preto, lebo sa mi HNUSÍŠ.“ Ak by som od večera stráveného v kine nechcel nič, len relaxovať pri dobrej americkej komédii s fajn hercami, dobrými dialógmi a vtipnými scénami a absurdnými hláškami ("Neznášam wafle."), zvolil by som tento film. Robert Downey a „tučný Ježiš“ tomu veľa dávajú i v pasážach, v ktorých tomu naopak veľa nedáva scenár. Iste, celé je to dosť neoriginálne (9 z 10 divákov vedelo hodinu dopredu, že skôr či neskôr dôjde na „varenie kávy“) a niektoré nápady nie sú uspokojivo dokončené (Jamie Foxx), ale podľa mňa to šliape tak, ako má. 70%? ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Narovinu ? Čekal jsem pravděpodobně něco jiného... Opravdový nářez ve stylu Pařby ve Vegas, ale dostal jsem až nečekané množství scén, hrajících na vážnou notu. Neříkám, že je to špatně, ovšem mám dojem, že kdyby se Phillips vydal jen jedním směrem (ať už dramatu, nebo komedie), vyšel by pro diváka mnohem stravitelnější výsledek. Hrát hl. role kdokoli jiný, nešel bych nad 3*, ale pro Downeyho a Galifianakise mám obrovskou slabost, takže nemůžu jinak 70%. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Severoamerické tržby dosáhly 100,5 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 211,8 mil. (NIRO)

Související novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (více)

Reklama

Reklama