Reklama

Reklama

Peter Highman (Robert Downey Jr.) je na cestě z Atlanty zpátky do Los Angeles, kde jeho manželka čeká jeho dítě. Po incidentu s Ethanem (Zach Galifianakis), se oba dostávají na seznam nežádoucích osob. Peter se tak musí dostat zpět po svém. Jeho věci ale zůstaly v letadle a musí se tak vydat spolu s Ethanem autem. Ten míří do Los Angeles, aby zkusil štěstí jako herec a veze s sebou popel svého otce, který chce vysypat do Grand Kaňonu a svého psa Sonnyho. Poté, co Ethan cestou utratí většinu peněz za marihuanu, musí jim Peterova manželka poslat peníze přes Western Union. Ethan si ale nechal peníze poslat na svoje umělecké jméno. Peter je zmlácen pracovníkem Western Union po hádce se zaměstnancem Western Union, který jim odmítl vydat peníze. Po neprospané noci, při které Ethan i jeho pes onanovali, se Peter rozhodne odjet. Vyloží Ethanovy věci a vezme auto. Najde ale popel jeho otce a když ho chce nechat nad dálnicí, změní rozhodnutí a vrátí se. Ethan uvěří tomu, že jel pouze pro snídani. Ethan usne za volantem když Peter dohání spánek a vybourají se. Po propuštění z nemocnice pro Petera přijede kamarád Derryl a nakonec vezme i Ethana. Oba je ale vyhodí potom, co omylem vypije kávu z popela Ethanova otce. Půjčí jim ale auto a vyrážejí na cestu. Oba jsou pod vlivem marihuany a Ethan omylem dojede na hraniční přechod do Mexika. Tam Ethan utíká a Peter je uvězněn za držení marihuany... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (856)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatická komedie na jedno použití, zvlášť pokud neznáte trailer obsahující cca polovinu hlášek zpaměti (tady v Británii ho z nějakého důvodu museli pouštět před každým filmem). Nejzábavnější film roku si sice představuju jinak a Downey už hrál lepší (vtipnější) role, ale pokud to berete jako velmi příjemnou oddechovku, asi nebudete zklamáni. Tak tři a půl hvězdy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Těžší rozjezd o to lepší dojezd. Ze začátku jsem filmu moc nevěřil, o to více mě ovšem s přibývajícím časem bavil. Člověku je až líto že nemůže prožívat zážitky s ústřední nesourodou dvojicí. Robert Downey tentokráte bezpečně nevtipný vůbec nevadí. Nehodil k dobru ani jednu hlášku. Veškerou pozornost strhává Zach. Vždy jsem v kině ani nedutal co dalšího vymyslí. Jeho postava dokázala natropit pěknou paseku. 65% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to nebo jsou poslední dobou v USA schopní scénáristi, kteří dokážou napsat dobou komedii na zavolání. Protože si nemůžu pomoct, ale těch dobrých komedií tam teď vzniká nepochopitelně dost a všecky jsou se stejně podobným humorem, který mi příjde na Ameriku dost v pohodě. Taky za to ale může nová řada herců v čele se Zachem Galifianakisem, kteří do amerických komedií přinesli parádní závan novoty. Do toho ještě vždycky dobrej Robert Downey Jr., výborná spolupráce, pár nezapomenutelných scén a máme tu jasnou čtyřhvězdu, kterou už připisuju bůhví kolikátý komedii. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že moderný, konzumný a nezasvätený divák asi určite popri všetkých tých mainstreamových brainwashingových filmoch nestihol zhliadnuť skvost, akým je film 'Planes, Trains & Automobiles', z ktorého tento, jeho kvázi-remake čerpá najväčšiu inšpiráciu. Todd Phillips však diváka vezme do parády a svojim citom pre detail a pre moment dokonale vystihne pointu každej scény, a robí tak z filmu samostatnú jednotku. Každým uplynutým kilometrom tohto road-movie sa na diváka rúti priam buldozér vtipov a výbuchy smiechu otriasali kinosálou viac, než keď Optimus Prime zasadil finálny knockout Megatronovi. Piatu hviezdičku nedám len kvôli predvídateľnosti a jednoduchosti hlavnej línie príbehu. Inak všetky hlášky by si zaslúžili zarámovať, jednotlivé odbočky v scenári a miniroličky boli až neuveriteľne originálne, a boli aj vkusným doplnením minutáže. Miestami akčné, inokedy zas jemne dramatické momenty perfektne dopĺňala úderná hudobná zložka. Takže zajtra brucho vo fitku necvičím, hodina a pol neustáleho smiechu mi to bohate nahradila. 85%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tedy, musím říci, že jsem příjemně překvapena. Čekala jsem, že Na doraz bude víceméně trapnou záležitostí s křečovitým a přisprostlým humorem a zatím se mi dostalo vcelku nenucené, velmi zábavné a příjemné road movie s patřičným nášupem hlášek a humorných, leč mnohdy nepravděpodobných situací. Zachovi Galifianakisovi se poslední dobou daří poflakovat se ve společnosti těch nejfešnějších Hollywoodských chlapů (Downey, Cooper). Todd Phillips to zase pojal po svojem a vytvořil tak snímek stylem podobný Pařbě ve Vegas, který mi však přišel mnohem uvolněnější, upřímnější a celkově se mi líbil snad i více, než právě Pařba ve Vegas. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

Související novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (více)

Reklama

Reklama