Reklama

Reklama

Peter Highman (Robert Downey Jr.) je na cestě z Atlanty zpátky do Los Angeles, kde jeho manželka čeká jeho dítě. Po incidentu s Ethanem (Zach Galifianakis), se oba dostávají na seznam nežádoucích osob. Peter se tak musí dostat zpět po svém. Jeho věci ale zůstaly v letadle a musí se tak vydat spolu s Ethanem autem. Ten míří do Los Angeles, aby zkusil štěstí jako herec a veze s sebou popel svého otce, který chce vysypat do Grand Kaňonu a svého psa Sonnyho. Poté, co Ethan cestou utratí většinu peněz za marihuanu, musí jim Peterova manželka poslat peníze přes Western Union. Ethan si ale nechal peníze poslat na svoje umělecké jméno. Peter je zmlácen pracovníkem Western Union po hádce se zaměstnancem Western Union, který jim odmítl vydat peníze. Po neprospané noci, při které Ethan i jeho pes onanovali, se Peter rozhodne odjet. Vyloží Ethanovy věci a vezme auto. Najde ale popel jeho otce a když ho chce nechat nad dálnicí, změní rozhodnutí a vrátí se. Ethan uvěří tomu, že jel pouze pro snídani. Ethan usne za volantem když Peter dohání spánek a vybourají se. Po propuštění z nemocnice pro Petera přijede kamarád Derryl a nakonec vezme i Ethana. Oba je ale vyhodí potom, co omylem vypije kávu z popela Ethanova otce. Půjčí jim ale auto a vyrážejí na cestu. Oba jsou pod vlivem marihuany a Ethan omylem dojede na hraniční přechod do Mexika. Tam Ethan utíká a Peter je uvězněn za držení marihuany... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (856)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale v porovnaní s (zatiaľ) trilógiou Hangover, Deadline je lepšia ako trojka, rovnako dobrá ako dvojka a horšia než jednotka. Čo koniec koncov nie je vôbec zlý výsledok. Zachova postava opäť charakteristicky naväzuje na Alana z Hangover, ktorý ma mimo iného rovnakého rejžu - Todda Philipsa. Celkom slušná road movie so sympatickou dvojkou, nič veľkého ale neočakávajte. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Podivná road movie. Pařba ve Vegas byla fajn, ale donekonečna z ní nejde těžit... Galifianakis se tak nějak zasekl v rolích dementů a mně moc nebavil. Zasmál jsem se jen párkrát a měl jsem dojem, že dát tohle individuum vedle Downeye Jr. bylo by to podobné jako by nekdo nutil ve filmu Anthonyho Hopkinse ve filmu prdět a krkat... Celkem jsem se na film těšil, ale to co jsem očekával nepřišlo. Dávám za dva kufry. * * ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Já tyhle ujeté komedie, kde se dají dohromady ukecanej trouba s frajerem prožívajícím nejhorší den svého života, prostě miluju. Na doraz sice nepřináší nic nového, ale humor si udržuje po celou dobu velmi vysokou úroveň a nesklouzává k trapným čí oplzlým postupům, což je u těchto filmů základní kámen úspěchu. Navíc Downey a Galifianakis se k sobě skvěle hodí a již od jejich prvního setkání na place jsem věděl, že se mám na co těšit. A taky že ano. Množství bláznivých, ale přesto většinou velmi lidsky a civilně podaných gagů nebralo konce a z celkového pohledu jednoduchý scénář mě několikrát překvapil a potěšil další podařenou a vtipnou zápletkou. Jestli v těchto komediích hodlají Američané pokračovat, tak se určitě zlobit nebudu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Road movie je veľmi špecifický druh filmového žánru. Príbeh o ceste. Točí sa to predovšetkým v USA, vďaka rozľahlosti ich krajiny. Road movie môžu byť dramatické (Thelma a Louise), rebelské (Bezstarostná jazda), psychedelické (Strach a hnus v Las Vegas), komediálne (Divé svine), akčné (Polnočný beh), horrorové (Stopár), alebo aj vianočné (Na Vianoce budem doma). A aká bola road movie "Nadoraz" (Deadline), ktorú v roku 2010 natočil režisér Todd Phillips? Dvoma slovami by som to zhrnul, že bola jednoducho zábavná, simply funny. Nie je to filmový klenot, nekonal sa ani žiadny herecký koncert, a nie je to ani nijak zvlášť originálne dielo, ale nenudil som sa pri tom a občas som sa aj z chuti zasmial. Cesta s dvoma typovo rozdielnými maníkmi naprieč Spojenými štátmi americkými, z Atlanty do Los Angeles, mi ubehla ako nič. Bola to fajn jazda. *** ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Todd Phillips sa pekne rozbehol.Po minuloročnej pecka Hangover prichádza s ďalším nárezom a opäť so Zachom Galifianakisom.K Zachovi sa pridá aj sympaťák Robert Downey Jr. a hneď máme skvelo hlavné duo.Dej je opäť štýloví a film je super blázniví.Presne tak ako pri Hangover len tu som sa nasmial o trochu menej.Rozhodne stojí za pozretie.Scená s kávou je fajnovo dobrá :-) 85% - 4* ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Režisér a producent filmu Todd Phillips si ve filmu zahrál postavu Barryho, muže v domě dealera marihuany. (oje)
  • Natáčení probíhalo v Las Cruses v Novém Mexiku a v Atlantě v Georgii. Úvodní scény na letišti vznikly na několika různých lokacích. Maketa kokpitu letadla byla postavena ve studiích Warner Bros., chodník, u kterého Peter (Robert Downey Jr.) i Ethan (Zach Galifianakis) zaparkují svá auta, byl natočen na letišti Ontario v Kalifornii a letištní kontrola a interiérové scény z letiště byly natáčeny uvnitř Světového kongresového centra v Atlantě v Georgii. (Matt007)

Související novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (více)

Reklama

Reklama