Reklama

Reklama

Peter Highman (Robert Downey Jr.) je na cestě z Atlanty zpátky do Los Angeles, kde jeho manželka čeká jeho dítě. Po incidentu s Ethanem (Zach Galifianakis), se oba dostávají na seznam nežádoucích osob. Peter se tak musí dostat zpět po svém. Jeho věci ale zůstaly v letadle a musí se tak vydat spolu s Ethanem autem. Ten míří do Los Angeles, aby zkusil štěstí jako herec a veze s sebou popel svého otce, který chce vysypat do Grand Kaňonu a svého psa Sonnyho. Poté, co Ethan cestou utratí většinu peněz za marihuanu, musí jim Peterova manželka poslat peníze přes Western Union. Ethan si ale nechal peníze poslat na svoje umělecké jméno. Peter je zmlácen pracovníkem Western Union po hádce se zaměstnancem Western Union, který jim odmítl vydat peníze. Po neprospané noci, při které Ethan i jeho pes onanovali, se Peter rozhodne odjet. Vyloží Ethanovy věci a vezme auto. Najde ale popel jeho otce a když ho chce nechat nad dálnicí, změní rozhodnutí a vrátí se. Ethan uvěří tomu, že jel pouze pro snídani. Ethan usne za volantem když Peter dohání spánek a vybourají se. Po propuštění z nemocnice pro Petera přijede kamarád Derryl a nakonec vezme i Ethana. Oba je ale vyhodí potom, co omylem vypije kávu z popela Ethanova otce. Půjčí jim ale auto a vyrážejí na cestu. Oba jsou pod vlivem marihuany a Ethan omylem dojede na hraniční přechod do Mexika. Tam Ethan utíká a Peter je uvězněn za držení marihuany... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (856)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Todd Phillips má komedie zkrátka na háku. Na doraz je sice o něco horší než Pařba ve vegas, ale styl vulgárního, ale přitom vkusného humoru si tento režisér drží stále. Stejně jako z řetězu utrženého Zacha Galifanakise, který vlastně znovu opakuje svou postavu z Pařby, akorát jde do ještě větších extrémů a pořád to funguje. Záda mu navíc kreje výborný Robert Downey Jr. a ti dva si sednou. Hlášek je pořád více než dost, vtipných scén taky a celé to uteče jako voda. Phillips se navíc opět s ničím nepáře a kromě stálého fuckování dojde např. i na mlácení dětí, masturbujícího psa či plyvání na psa. Výborná komediální jízda na závěr roku.70% ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Mám rád Phillipse za to, že nechá Galifianakise jít až na dřeň. Krom pár momentů tu toho ale moc nezbylo a při těch hrátkách na vážnější notu to ústřední dvojici šlape výrazně hůř, něž když se snaží prokousat dalším průserem. Phillipsovi tentokrát nevyšlo to dravé tempo a dojíždí i na absenci vyloženě dobrých nápadů, které v Hangoveru sypal z rukávu. A ta psychologie postav není kolikrát úplně konzistentní (Downey hraje Downeyho a zároveň někoho, kdo se snaží být Downeym. A je znát, že se v mnoha scénách vyloženě ztrácí a tohle mu tak úplně stoprocentně nesedlo). Zatímco Hangover uvítám kdykoliv znovu s otevřenou náručí, nad touhle "pousmávací sázkou na jistotu" s pár dobrými fóry se při filmově-opíjecích seancích zřejmě už nesejdeme. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Čekal bych, že Phillips po nalezení svého divácky životního filmu zopakuje schéma v průměrnější (stravitelnější) podobě. Místo toho jde v duchu českého názvu daleko za všechny rozumové hranice, neustupuje před nepochopitelně fekálními gagy a humor celého filmu nakonec spolehlivě schovává do škatulky "divný". Ani několik vážnějších momentů vlastně moc nedává smysl, protože jsou sice jasně rozpoznatelné, ale okamžitě shozené a scénář si tak podtrhává nohy v obou rovinách. Chvíli po skončení tak člověku dochází, že být na Downeyho místě někdo neznámý, je vlastně Due Date totálním debaklem. Druhá hvězda tak svítí čistě za zásluhy Iron Mana, který si dokáže udržet tvář a charisma i při rvačce s invalidou nebo tváří v tvář masturbujícímu psovi. P.S.: Když Galifianakis před lety nesměle mentoroval a opatrně hláškoval v Tru Calling, byl strašně fajn. Když se stal známým díky komediální poloze, přál jsem mu to. Ale když hraje počtvrté, popáté zarostlého opilého/zfetovaného blba, nemůžu ho ani vidět. Za tohle Phillipsovi těžké mínus. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No zadna komedie roku nebo neco takovyho se ani omylem nekona. Proste stokrat omletej pribeh o nesourody dvojce, v tomhle pripade vecne zamracenej architekt a vymletej herec s coklem, ktery jsou donuceny nekam cestovat a samozrejme se musi postupne sblizit. Takze je to takovej sled scenek ultimatni kokotina, hadka, udobreni a tak furt dokola. A popravde receno, celkove tu tech foru zas tak moc neni a tech ultimatnich jeste min. Film se ale nastesti muze oprit o skvelou dvojku, Downey se k Galifianakisovi dobre hodi a skvele si nahravaj na jednotlivy fory. Takze ackoliv sem se nijak zvlast nenasmal, tech 90 minut se u toho da v pohode zabavit. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost nevyvážená komedie, protože u mnohých scén jsem se neskutečně bavil a hltal je, zatímco u jiných jsem kroutil hlavou a říkal si: To už je moc. Zkrátka výborný námět, který v sobě nese i něco, co mi nezapadalo do kontextu a přišlo jako vystřižené z jiného snímku. První půl hodina byla v záři 4*, ovšem s blížícím se koncem se hodnocení snížilo na výsledné 3*. Nedostatek: Než dojde k autohavárii, má Peter sklopené sedadlo a pospává. Během krizové chvilky se sice zvedne, ovšem sedadlo stále zůstává v lůžkové úpravě. Po dopadnutí auta je ovšem v normální poloze pro sezení. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Na řidičském průkazu Ethana je datum narození 1. září 1969. Ve stejný den se narodil i jeho herecký představitel Zach Galifianakis. (HellFire)
  • Ethanovy (Zach Galifianakis) webové stránky itsrainingtwoandahalfmen.com v době uvedení filmu skutečně existovaly. (Linkyc)

Související novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (více)

Reklama

Reklama