Reklama

Reklama

Peter Highman (Robert Downey Jr.) je na cestě z Atlanty zpátky do Los Angeles, kde jeho manželka čeká jeho dítě. Po incidentu s Ethanem (Zach Galifianakis), se oba dostávají na seznam nežádoucích osob. Peter se tak musí dostat zpět po svém. Jeho věci ale zůstaly v letadle a musí se tak vydat spolu s Ethanem autem. Ten míří do Los Angeles, aby zkusil štěstí jako herec a veze s sebou popel svého otce, který chce vysypat do Grand Kaňonu a svého psa Sonnyho. Poté, co Ethan cestou utratí většinu peněz za marihuanu, musí jim Peterova manželka poslat peníze přes Western Union. Ethan si ale nechal peníze poslat na svoje umělecké jméno. Peter je zmlácen pracovníkem Western Union po hádce se zaměstnancem Western Union, který jim odmítl vydat peníze. Po neprospané noci, při které Ethan i jeho pes onanovali, se Peter rozhodne odjet. Vyloží Ethanovy věci a vezme auto. Najde ale popel jeho otce a když ho chce nechat nad dálnicí, změní rozhodnutí a vrátí se. Ethan uvěří tomu, že jel pouze pro snídani. Ethan usne za volantem když Peter dohání spánek a vybourají se. Po propuštění z nemocnice pro Petera přijede kamarád Derryl a nakonec vezme i Ethana. Oba je ale vyhodí potom, co omylem vypije kávu z popela Ethanova otce. Půjčí jim ale auto a vyrážejí na cestu. Oba jsou pod vlivem marihuany a Ethan omylem dojede na hraniční přechod do Mexika. Tam Ethan utíká a Peter je uvězněn za držení marihuany... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (856)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe znova príjemný kúsok, ktorý sa nesnaží byť totálne šialená, úchylná, nechutná ani iným spôsobom divákovi nepríjemná hovadina. Namiesto toho ponúka v tomto žánre pomerne inteligentnú zábavu na akýkoľvek deň, keď sa človek potrebuje odreagovať, spestrenú výborným obsadením, príjemným scenárom a výkonmi. P.S.: Trápnosti treba hľadať na inej adrese, tu je ich minimum. 75% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zabil bych ho. Já bych ho asi zabil. Vážně přijemná komedie a kupodivu to celé funguje hlavně díky chemii mezi Downeym a Galifianakisem. Downey je tradičně skvělý, s perfektním bonmotem na jazyku každou druhou minutu, zatímco ten druhý je naprostý debil, hnusácký prasák a má masturbujícího psa. Todd Phillips na tomhle kontrastu doslova staví a háže dvojci do situací, které diváka napadají jen v těch nejhorších snech. Občas to už ale malinko přehnal, možná proto to není na plný. Každopádně jsem se výborně bavil a zasmál se jako už dlouho ne. Tati, byl jsi skoro jako můj otec... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud pojedete do Mexika na pláž, dejte pozor, ať neroztáhnete deku na benzince patřící jedné nejmenované ropné společnosti.. Cestovat z bodu A do bodu B to je navazování nových přátelství, vzdáleností od domova způsobená anonymita podporující uvolněnost k nekalé činnosti, související nedbání na důsledky a získávání doživotních zážitků. Zkrátka road movie. Vděčné to téma pro T.Phillipse, který v crazy/civilním hybridu Due Date i přes pár úliteb pro pubescentní mládež dozrál a dokázal v rámci žánru využít herce, kteří jsou zrovna v kurzu. Tzn. Tony Stark bez brnění vs. ganja Grizzly se záluskem na pupeční šňůru, který by jinak v méně tolerantním nefilmovém světě letěl obloukem hned z prvního mostu směr Mississippi a za ním plechovka s instantním tátou.. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

I když se to horko-těžko rozjíždí, stejně je na poměrně nudný začátek záhy snadno zapomenuto... Třeskuté gagy zejména v druhé polovině snímku jsou totiž tak zábavné a solar-plexusně úderné, až z toho běhá (takový ten příjemný) mráz po zádech. Phillips znovu dokazuje, že umí zručně dávkovat zdravý, nepřehnaně explicitní humor, a vstříkává do žil tu pravou dávku komediálního adrenalinu. V mém případě tudíž na uvodní "zívací" dvacetiminutovku milerád zapomenu: to, co předvádí Due Date v následujících minutách, je prostě nezapomenutelný legrační odvaz v režii dvou totálně rozdílných individuí, cestujících v jednom (malém) autě napříč USA. Po hangoverovské trefě do černého zasáhnul režisér pomezí osmičky a devítky... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, kde zacat, ale snad musim spomenut 2 mena a to meno rezisera Todda Phillipsa a komika Zacha Galifianakisa. ,,Uznavam, ze sa aj mne skoro zauzlil jazyk, ale on ma take meno". :-) Tito dvaja ludia sa uz stretli pri blaznivej komedii PARBA VE VEGAS (2009) a aj v tejto komedii si Zach zahral velmi podobnu postavu, ako aj vo Vegas. Teda opät sympatickeho cloviecika z nizkym IQ, z ktoreho Robert Downey Jr. takmer stratil vsetky na nervy, teda najradsej by ho niekolkokrat prizabil, ale zase aj vybozkaval. Tolko nedobrovolnych dobrodruzstiev zaziju tito dvaja experti cestou cez pol Ameriky a nechtiac aj cez Mexiko, ze divak sa proste musi zasmiat, aj ked Parba ve Vegas sa mi pacila o trosku viac, preto sa uz dnes tesim na pokracovanie parby. Robert Downey sa hodi do vsetkych zanrov, ale Zach asi len do komedii, tak snad sa mu bude nadalej darit vyberat podobne ulohy, aby mohol divakov dalej zabavat. Najhumornejsie sceny: jazda cez hrbolce alebo kava z popolu mrtveho otca ... 10.11.2010 _______ Robert Downey Jr. - (Peter Highman) +++ Zach Galifianakis - (Ethan Tremblay) +++ Michelle Monaghan - (Sarah Highman) +++ Jamie Foxx - (Darryl) +++ Juliette Lewis - (Heidi) +++ Danny McBride - (Lonnie) +++ RZA - (Letiskový Screener) +++ Todd Phillps - (Barry) +++ Charlie Sheen - (Charlie Harper) +++ Produkcia: Todd Phillips +++ Hudba: Christophe Beck +++ (Videl v kine 09.11.2010) +++ ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 65 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Mezi oběma hlavními představiteli panovala už od prvního setkání dokonale trapná chemie jako ve filmu. "Zabloudil jsem na kole k Robertovi domů a přišel jsem pozdě a zpocený," vzpomíná Zach Galifianakis (Ethan Tremblay). "Pak jsem se hanlivě vyjádřil o herečce, se kterou kdysi žil. Bylo to divné." (movieband)
  • Režisér a producent filmu Todd Phillips si ve filmu zahrál postavu Barryho, muže v domě dealera marihuany. (oje)

Související novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (více)

Reklama

Reklama