Reklama

Reklama

Peter Highman (Robert Downey Jr.) je na cestě z Atlanty zpátky do Los Angeles, kde jeho manželka čeká jeho dítě. Po incidentu s Ethanem (Zach Galifianakis), se oba dostávají na seznam nežádoucích osob. Peter se tak musí dostat zpět po svém. Jeho věci ale zůstaly v letadle a musí se tak vydat spolu s Ethanem autem. Ten míří do Los Angeles, aby zkusil štěstí jako herec a veze s sebou popel svého otce, který chce vysypat do Grand Kaňonu a svého psa Sonnyho. Poté, co Ethan cestou utratí většinu peněz za marihuanu, musí jim Peterova manželka poslat peníze přes Western Union. Ethan si ale nechal peníze poslat na svoje umělecké jméno. Peter je zmlácen pracovníkem Western Union po hádce se zaměstnancem Western Union, který jim odmítl vydat peníze. Po neprospané noci, při které Ethan i jeho pes onanovali, se Peter rozhodne odjet. Vyloží Ethanovy věci a vezme auto. Najde ale popel jeho otce a když ho chce nechat nad dálnicí, změní rozhodnutí a vrátí se. Ethan uvěří tomu, že jel pouze pro snídani. Ethan usne za volantem když Peter dohání spánek a vybourají se. Po propuštění z nemocnice pro Petera přijede kamarád Derryl a nakonec vezme i Ethana. Oba je ale vyhodí potom, co omylem vypije kávu z popela Ethanova otce. Půjčí jim ale auto a vyrážejí na cestu. Oba jsou pod vlivem marihuany a Ethan omylem dojede na hraniční přechod do Mexika. Tam Ethan utíká a Peter je uvězněn za držení marihuany... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (856)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Todd Phillips sa pekne rozbehol.Po minuloročnej pecka Hangover prichádza s ďalším nárezom a opäť so Zachom Galifianakisom.K Zachovi sa pridá aj sympaťák Robert Downey Jr. a hneď máme skvelo hlavné duo.Dej je opäť štýloví a film je super blázniví.Presne tak ako pri Hangover len tu som sa nasmial o trochu menej.Rozhodne stojí za pozretie.Scená s kávou je fajnovo dobrá :-) 85% - 4* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Vím, že jsme vykročili špatnou nohou… Jsem dobrák, kterého je třeba pořádně poznat…NO TAK, BUDE SRANDA!!“..... A tak R.Downey Jr., uhlazenej týpek s kurevským sebeovládáním prožije spolu s vousatým Z.Galifanakisem, chlápkem, kterej se dokáže dostat pod kůži, pár šílených dní. A zároveň vytvoří nejzajímavější dvojici poslední doby! Samozřejmě, že série nepatrných incidentů povede Petera k zapracování na své osobnosti, ale hlavně to je často docela prča. Rozhodně větší, než poslední romanťárny. Pařba ve Vegas však byla jiný kafe! A přiznávám, že taky ten druh humoru byl někdy ,,nevybíravej“. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem chlápek s trvalou. 2.) Chci se seznámit s chlápkem, kterej mě dokáže postřelit a pozvracet zároveň. 3.) Proč nedat dítěti jméno Sunny? 4.) Libuji si v drsnějším humoru a trapnějších situacích. PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nelze tomu upřít několik nápadů i slušně nastíněné charaktery. Humorem je to ale hrozně nevyvážené, takže film sem tam zcela nerozumně přepne z komediální road-movie do něčeho, co by mnohem líp vypadalo ve filmu Adama Sandlera (třeba bitka s vozíčkářem je úplně mimo). Downey i Galifianakis to táhnou, i když Downey je tentokrát minimálně využit. To Galifianakis působí mnohem živěji a překvapivě utáhne i dramatičtější sekvenci. Je možná škoda, že se tvůrci neodvážili víc zatlačit na dramatickou linku, protože těch několik málo vážnějších momentů je nečekaně silných. Skoro mám podezření, že to na papíře byla hořká komedie a pak někomu došlo „ale sakra, lidi chodili na Pařbu ve Vegas, tak to musí být hlavně taškařice“. Ani ryba, ani rak, ale nenudil jsem se. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane príjemné a zábavné. Vlastne ma kontrast medzi nudnými trailermi + mojím odporom ku Galifakinikafikanasovi a zábavnosťou filmu priam šokoval. To spojenie dokonale civilného Downeyho a absolútne mimózneho Galifakina-whatever je vynikajúco vyvážené. Chémia medzi nimi funguje bezchybne, k tomu sústredená réžia, ktorá presne vie, kam film smeruje. Mínusový bod za príliš veľký mexický úlet, naopak potlesk za rozhovor o "špeciálnej káve", smial som sa nahlas. Na rozdiel od Hangover je to ale čistá jednorázovka, opakovane by ma to už asi nebavilo. Hoci ktovie. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Já tyhle ujeté komedie, kde se dají dohromady ukecanej trouba s frajerem prožívajícím nejhorší den svého života, prostě miluju. Na doraz sice nepřináší nic nového, ale humor si udržuje po celou dobu velmi vysokou úroveň a nesklouzává k trapným čí oplzlým postupům, což je u těchto filmů základní kámen úspěchu. Navíc Downey a Galifianakis se k sobě skvěle hodí a již od jejich prvního setkání na place jsem věděl, že se mám na co těšit. A taky že ano. Množství bláznivých, ale přesto většinou velmi lidsky a civilně podaných gagů nebralo konce a z celkového pohledu jednoduchý scénář mě několikrát překvapil a potěšil další podařenou a vtipnou zápletkou. Jestli v těchto komediích hodlají Američané pokračovat, tak se určitě zlobit nebudu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Mezi oběma hlavními představiteli panovala už od prvního setkání dokonale trapná chemie jako ve filmu. "Zabloudil jsem na kole k Robertovi domů a přišel jsem pozdě a zpocený," vzpomíná Zach Galifianakis (Ethan Tremblay). "Pak jsem se hanlivě vyjádřil o herečce, se kterou kdysi žil. Bylo to divné." (movieband)
  • Přibližně v čase 54:08 si lze v odrazu boční karosérie Range Roveru všimnout ramena, které drží kameru. (imagoo)

Související novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (více)

Reklama

Reklama