Reklama

Reklama

Peter Highman (Robert Downey Jr.) je na cestě z Atlanty zpátky do Los Angeles, kde jeho manželka čeká jeho dítě. Po incidentu s Ethanem (Zach Galifianakis), se oba dostávají na seznam nežádoucích osob. Peter se tak musí dostat zpět po svém. Jeho věci ale zůstaly v letadle a musí se tak vydat spolu s Ethanem autem. Ten míří do Los Angeles, aby zkusil štěstí jako herec a veze s sebou popel svého otce, který chce vysypat do Grand Kaňonu a svého psa Sonnyho. Poté, co Ethan cestou utratí většinu peněz za marihuanu, musí jim Peterova manželka poslat peníze přes Western Union. Ethan si ale nechal peníze poslat na svoje umělecké jméno. Peter je zmlácen pracovníkem Western Union po hádce se zaměstnancem Western Union, který jim odmítl vydat peníze. Po neprospané noci, při které Ethan i jeho pes onanovali, se Peter rozhodne odjet. Vyloží Ethanovy věci a vezme auto. Najde ale popel jeho otce a když ho chce nechat nad dálnicí, změní rozhodnutí a vrátí se. Ethan uvěří tomu, že jel pouze pro snídani. Ethan usne za volantem když Peter dohání spánek a vybourají se. Po propuštění z nemocnice pro Petera přijede kamarád Derryl a nakonec vezme i Ethana. Oba je ale vyhodí potom, co omylem vypije kávu z popela Ethanova otce. Půjčí jim ale auto a vyrážejí na cestu. Oba jsou pod vlivem marihuany a Ethan omylem dojede na hraniční přechod do Mexika. Tam Ethan utíká a Peter je uvězněn za držení marihuany... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (856)

verbal 

všechny recenze uživatele

Posaďte do auta slizkého, řeckého buzeranta, k ruce mu dejte Robertka juniora a nechte je bez tzatziků cestovat po Route 66 na Festival trapnosti. A kdyby jim čistě náhodou cestou došly infantilní humory, nevadí! Vždycky mohou přeci zastavit na nějakém tom odpočívadle, kde si ten ztepilý Apolón vyleští rákos spolu se svým psem, což nepochybně v kategorii 13+ vyvolá salvy dusivého smíchu. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jste „obyčejný“ chlápek, co má těhotnou manželku, která bude v nejbližších dnech rodit (v L.A.) a jste na cestě za ní (z Atlanty). Jednoduché, že? Bezesporu, má to však jeden (ovšem dost podstatný) háček. Nesmíte na letišti narazit na Zacha Galifianakise resp. Ethana Chase (pardon) Trembleye..., ikdyž kdoví, třeba budete nakonec rádi, že ten medvěd přestřihává pupeční šňůru vaší manželky. Tak trochu jiná road movie než-li Thelma a Louise :o) Přiznávám, čekal jsem totální střeštěnost (po přečtení jména režiséra a zejména jedné z hlavních postav). Té se divákovi také jednoznačně dostane, ale překvapivě tahle netradiční road movie nabízí i momenty, kdy se brnká na vážnější strunu. Přičemž kouzlo tkví právě v tom mixu. V jeden okamžik se tak např. téměř válíte v křečích při SPOILER masturbujícím duu Ethana s jeho psím miláčkem Sunnym, aby vás následně mile překvapila scéna, v níž Ethan hraje trenéra, co se právě dozvěděl, že má rakovinu a manželka ho chce opustit. Po hříchu těch vážnějších scén mohlo být víc, škoda. Líbí se mi to spojení Downey-Galifianakis a zejména momenty, kdy režisér Todd Phillips nechává jít Zacha až na "samou dřeň". Ten chlapík je vážně talent a nenechte se mýlit, dříme v něm mnohem více než-li komediální potenciál. * navíc přihazuju za úvodní scénu z Godfathera. p.s. sorry, že jsme ti vypili tátu... To nic, ještě pár šálků zbývá... Já musím (sám sobě) přiznat, že tomuto šálku kávy jsem s postupujícím časem přicházel čím dál tím víc na chuť a výsledkem je 75% zaokrouhlených protentokrát nahoru (i s přihlédnutím k povedenému konci) a s dovětkem, že naopak (od většiny z vás) v případě Pařby ve Vegas kde to napodruhé již nezafungovalo, v tomto případě se (po delší odmlce) opětovné projekci nebráním. Due Date je překvapivě příjemná oddechovka jejíž největší devízou není samotný scénář, ale spolehlivě fungující „chemie“ ústředního hereckého dua. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Já tyhle ujeté komedie, kde se dají dohromady ukecanej trouba s frajerem prožívajícím nejhorší den svého života, prostě miluju. Na doraz sice nepřináší nic nového, ale humor si udržuje po celou dobu velmi vysokou úroveň a nesklouzává k trapným čí oplzlým postupům, což je u těchto filmů základní kámen úspěchu. Navíc Downey a Galifianakis se k sobě skvěle hodí a již od jejich prvního setkání na place jsem věděl, že se mám na co těšit. A taky že ano. Množství bláznivých, ale přesto většinou velmi lidsky a civilně podaných gagů nebralo konce a z celkového pohledu jednoduchý scénář mě několikrát překvapil a potěšil další podařenou a vtipnou zápletkou. Jestli v těchto komediích hodlají Američané pokračovat, tak se určitě zlobit nebudu. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Koukatelná jednorázovka, která splácala do guláše až přehnaně přiblblého hrdinu, fekální humor a drsné scénky, z nichž se některé celkem povedly. Yep, Downeyho podpásovka malýmu bastardovi mi udělala radost, obdobné tendence ve mně vyvolával Ethan Tremblay až do závěrečných titulí. S tím týpkem může doopravdy sympatizovat snad fakt jen retard, nebo vyhulenec (ale věřím, že se i vyjímky najdou). Ubrat trošku na přehnanostech (a že tenhle film je přeháňka v jednom kuse) a udělat z Tremblaye blázna v míře né nepodobné Billu Murraymu v A co Bob?, mohlo to dopadnout lépe. PS: Nejvíc mě ale rozčilovalo to psisko. 60% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alan R. Cohen, Alan Freedland, Adam Sztykiel, Todd Phillips .. Taková přesvědčivá sedmdesátka, kterou rád zaokrouhluji nahoru - jelikož jsem Due Date viděl v dvojbloku se sedmým HP, který mne opravdu znechutil a znudil, takže tohle přišlo jako svěží, zábavný a vtipný vyproštovák! A tím také po většinu času je, byť Downey nejde tak na drsno jako Galifianakis a občasným momentům by slušelo dopracování. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Přibližně v čase 54:08 si lze v odrazu boční karosérie Range Roveru všimnout ramena, které drží kameru. (imagoo)
  • Tesne predtým ako Peter (Robert Downey Jr.) s Ethanem (Zach Galifianakis) havarujú, je Peterovo sedadlo v polohe na ležato, ale v zábere po havárií je už v klasickej polohe. (ČSFD)
  • Ethan Tremblay (Zach Galifianakis) vo filme prednesie hlášku "Check yourself before you wreck yourself". Tá je odkazom na skladbu od rappera Ice Cubea, ktorá vo filme v závere zaznie v upravenej podobe. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (více)

Reklama

Reklama