Reklama

Reklama

Peter Highman (Robert Downey Jr.) je na cestě z Atlanty zpátky do Los Angeles, kde jeho manželka čeká jeho dítě. Po incidentu s Ethanem (Zach Galifianakis), se oba dostávají na seznam nežádoucích osob. Peter se tak musí dostat zpět po svém. Jeho věci ale zůstaly v letadle a musí se tak vydat spolu s Ethanem autem. Ten míří do Los Angeles, aby zkusil štěstí jako herec a veze s sebou popel svého otce, který chce vysypat do Grand Kaňonu a svého psa Sonnyho. Poté, co Ethan cestou utratí většinu peněz za marihuanu, musí jim Peterova manželka poslat peníze přes Western Union. Ethan si ale nechal peníze poslat na svoje umělecké jméno. Peter je zmlácen pracovníkem Western Union po hádce se zaměstnancem Western Union, který jim odmítl vydat peníze. Po neprospané noci, při které Ethan i jeho pes onanovali, se Peter rozhodne odjet. Vyloží Ethanovy věci a vezme auto. Najde ale popel jeho otce a když ho chce nechat nad dálnicí, změní rozhodnutí a vrátí se. Ethan uvěří tomu, že jel pouze pro snídani. Ethan usne za volantem když Peter dohání spánek a vybourají se. Po propuštění z nemocnice pro Petera přijede kamarád Derryl a nakonec vezme i Ethana. Oba je ale vyhodí potom, co omylem vypije kávu z popela Ethanova otce. Půjčí jim ale auto a vyrážejí na cestu. Oba jsou pod vlivem marihuany a Ethan omylem dojede na hraniční přechod do Mexika. Tam Ethan utíká a Peter je uvězněn za držení marihuany... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (856)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Těžší rozjezd o to lepší dojezd. Ze začátku jsem filmu moc nevěřil, o to více mě ovšem s přibývajícím časem bavil. Člověku je až líto že nemůže prožívat zážitky s ústřední nesourodou dvojicí. Robert Downey tentokráte bezpečně nevtipný vůbec nevadí. Nehodil k dobru ani jednu hlášku. Veškerou pozornost strhává Zach. Vždy jsem v kině ani nedutal co dalšího vymyslí. Jeho postava dokázala natropit pěknou paseku. 65% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to nebo jsou poslední dobou v USA schopní scénáristi, kteří dokážou napsat dobou komedii na zavolání. Protože si nemůžu pomoct, ale těch dobrých komedií tam teď vzniká nepochopitelně dost a všecky jsou se stejně podobným humorem, který mi příjde na Ameriku dost v pohodě. Taky za to ale může nová řada herců v čele se Zachem Galifianakisem, kteří do amerických komedií přinesli parádní závan novoty. Do toho ještě vždycky dobrej Robert Downey Jr., výborná spolupráce, pár nezapomenutelných scén a máme tu jasnou čtyřhvězdu, kterou už připisuju bůhví kolikátý komedii. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Inteligentná a civilná road-movie buddy komédia, ktorá vie byť bláznivo WTF a súčasne sa pevne držať na zemi a byť ľudskou. Jadrom vydareného scenáru sú na telo napísané postavy pre Downeyho a Galifianakisa a skvelo fungujúca chémia medzi nimi. Galifianakis tu už nie je iba tichou smiešnou postavičkou, akou bol v Pařbe vo Vegas. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zach Galifianakis je tady ještě větší giga hovado než v Pařbě ve Vegas, což už je teda co říct, Robert Downey ho slušně doplňuje a spolu absolvujou brutální cestu opět do LA. Několikrát jsem se bavil fakt královsky, nicméně takový scény jako honitbu před spaním bych určitě vynechal, i když to bych pak asi nikdy neviděl honícího se psa a to by byla určitě škoda. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jste „obyčejný“ chlápek, co má těhotnou manželku, která bude v nejbližších dnech rodit (v L.A.) a jste na cestě za ní (z Atlanty). Jednoduché, že? Bezesporu, má to však jeden (ovšem dost podstatný) háček. Nesmíte na letišti narazit na Zacha Galifianakise resp. Ethana Chase (pardon) Trembleye..., ikdyž kdoví, třeba budete nakonec rádi, že ten medvěd přestřihává pupeční šňůru vaší manželky. Tak trochu jiná road movie než-li Thelma a Louise :o) Přiznávám, čekal jsem totální střeštěnost (po přečtení jména režiséra a zejména jedné z hlavních postav). Té se divákovi také jednoznačně dostane, ale překvapivě tahle netradiční road movie nabízí i momenty, kdy se brnká na vážnější strunu. Přičemž kouzlo tkví právě v tom mixu. V jeden okamžik se tak např. téměř válíte v křečích při SPOILER masturbujícím duu Ethana s jeho psím miláčkem Sunnym, aby vás následně mile překvapila scéna, v níž Ethan hraje trenéra, co se právě dozvěděl, že má rakovinu a manželka ho chce opustit. Po hříchu těch vážnějších scén mohlo být víc, škoda. Líbí se mi to spojení Downey-Galifianakis a zejména momenty, kdy režisér Todd Phillips nechává jít Zacha až na "samou dřeň". Ten chlapík je vážně talent a nenechte se mýlit, dříme v něm mnohem více než-li komediální potenciál. * navíc přihazuju za úvodní scénu z Godfathera. p.s. sorry, že jsme ti vypili tátu... To nic, ještě pár šálků zbývá... Já musím (sám sobě) přiznat, že tomuto šálku kávy jsem s postupujícím časem přicházel čím dál tím víc na chuť a výsledkem je 75% zaokrouhlených protentokrát nahoru (i s přihlédnutím k povedenému konci) a s dovětkem, že naopak (od většiny z vás) v případě Pařby ve Vegas kde to napodruhé již nezafungovalo, v tomto případě se (po delší odmlce) opětovné projekci nebráním. Due Date je překvapivě příjemná oddechovka jejíž největší devízou není samotný scénář, ale spolehlivě fungující „chemie“ ústředního hereckého dua. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Severoamerické tržby dosáhly 100,5 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 211,8 mil. (NIRO)
  • Režisér a producent filmu Todd Phillips si ve filmu zahrál postavu Barryho, muže v domě dealera marihuany. (oje)
  • Ethanovy (Zach Galifianakis) webové stránky itsrainingtwoandahalfmen.com v době uvedení filmu skutečně existovaly. (Linkyc)

Související novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (více)

Reklama

Reklama