Reklama

Reklama

Peter Highman (Robert Downey Jr.) je na cestě z Atlanty zpátky do Los Angeles, kde jeho manželka čeká jeho dítě. Po incidentu s Ethanem (Zach Galifianakis), se oba dostávají na seznam nežádoucích osob. Peter se tak musí dostat zpět po svém. Jeho věci ale zůstaly v letadle a musí se tak vydat spolu s Ethanem autem. Ten míří do Los Angeles, aby zkusil štěstí jako herec a veze s sebou popel svého otce, který chce vysypat do Grand Kaňonu a svého psa Sonnyho. Poté, co Ethan cestou utratí většinu peněz za marihuanu, musí jim Peterova manželka poslat peníze přes Western Union. Ethan si ale nechal peníze poslat na svoje umělecké jméno. Peter je zmlácen pracovníkem Western Union po hádce se zaměstnancem Western Union, který jim odmítl vydat peníze. Po neprospané noci, při které Ethan i jeho pes onanovali, se Peter rozhodne odjet. Vyloží Ethanovy věci a vezme auto. Najde ale popel jeho otce a když ho chce nechat nad dálnicí, změní rozhodnutí a vrátí se. Ethan uvěří tomu, že jel pouze pro snídani. Ethan usne za volantem když Peter dohání spánek a vybourají se. Po propuštění z nemocnice pro Petera přijede kamarád Derryl a nakonec vezme i Ethana. Oba je ale vyhodí potom, co omylem vypije kávu z popela Ethanova otce. Půjčí jim ale auto a vyrážejí na cestu. Oba jsou pod vlivem marihuany a Ethan omylem dojede na hraniční přechod do Mexika. Tam Ethan utíká a Peter je uvězněn za držení marihuany... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (856)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Todd Phillips má komedie zkrátka na háku. Na doraz je sice o něco horší než Pařba ve vegas, ale styl vulgárního, ale přitom vkusného humoru si tento režisér drží stále. Stejně jako z řetězu utrženého Zacha Galifanakise, který vlastně znovu opakuje svou postavu z Pařby, akorát jde do ještě větších extrémů a pořád to funguje. Záda mu navíc kreje výborný Robert Downey Jr. a ti dva si sednou. Hlášek je pořád více než dost, vtipných scén taky a celé to uteče jako voda. Phillips se navíc opět s ničím nepáře a kromě stálého fuckování dojde např. i na mlácení dětí, masturbujícího psa či plyvání na psa. Výborná komediální jízda na závěr roku.70% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Byla by to docela pohodová bláznivá komedie, kdyby to tak otevřeně nevykrádalo Letadla, vlaky, automobily. Opsané jsou nejen premisa a struktura filmu, ale rovnou i některé scény a promluvy postav - zřejmě se rok po smrti Johna Hughese už scenáristé plagiátorství přestali štítit. A zatímco John Candy v původním snímku hrál neohrabaného troubu, jenž si sympatie diváka v závěru zaslouží, Zach Galifianakis tu hraje životu nebezpečného sociopata, s nímž by snad mohl soucítit jen málokdo. Být to přiznaný remake, dalo by se ještě přimhouřit oči, protože v principu je to zábavný road-movie, ale vydávat tohle za samostatně stojící film je opravdu jen trik. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Těžší rozjezd o to lepší dojezd. Ze začátku jsem filmu moc nevěřil, o to více mě ovšem s přibývajícím časem bavil. Člověku je až líto že nemůže prožívat zážitky s ústřední nesourodou dvojicí. Robert Downey tentokráte bezpečně nevtipný vůbec nevadí. Nehodil k dobru ani jednu hlášku. Veškerou pozornost strhává Zach. Vždy jsem v kině ani nedutal co dalšího vymyslí. Jeho postava dokázala natropit pěknou paseku. 65% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Posaďte do auta slizkého, řeckého buzeranta, k ruce mu dejte Robertka juniora a nechte je bez tzatziků cestovat po Route 66 na Festival trapnosti. A kdyby jim čistě náhodou cestou došly infantilní humory, nevadí! Vždycky mohou přeci zastavit na nějakém tom odpočívadle, kde si ten ztepilý Apolón vyleští rákos spolu se svým psem, což nepochybně v kategorii 13+ vyvolá salvy dusivého smíchu. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po The Hangover přichází další snímek Todda Phillipse, kde opět hraje Zach a kde jsem se (opět) skvěle pobavil. Due Date je navzdory všem špatným kritikám vtipná komedie, která umí kombinovat i vážnější scény, aniž by to nějak zásadně narušilo atmosféru filmu. Ty scény prostě vyplynou ze situace a nejsou (teda, alespoň mně to tak nepřišlo) tam uměle "našroubované". Robert Downey Jr. hraje skvěle (občas mi ho bylo až líto) a Zach "jeho příjmení stále nedokážu napsat" mě opět neskutečně pobavil. V pár minutách se objeví i překrásná Michelle, drsná Juliette či Jamie Foxx. Po tomhle jsem ještě více natěšený na The Hangover Part II. Zkrátka a dobře, pokud se chcete pobavit, neváhejte a sáhněte po tomhle filmu všemi deseti. 90 %. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Do kin byl snímek dodáván pod krycím názvem Maternity Day. (oje)

Související novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (více)

Reklama

Reklama