Reklama

Reklama

Peter Highman (Robert Downey Jr.) je na cestě z Atlanty zpátky do Los Angeles, kde jeho manželka čeká jeho dítě. Po incidentu s Ethanem (Zach Galifianakis), se oba dostávají na seznam nežádoucích osob. Peter se tak musí dostat zpět po svém. Jeho věci ale zůstaly v letadle a musí se tak vydat spolu s Ethanem autem. Ten míří do Los Angeles, aby zkusil štěstí jako herec a veze s sebou popel svého otce, který chce vysypat do Grand Kaňonu a svého psa Sonnyho. Poté, co Ethan cestou utratí většinu peněz za marihuanu, musí jim Peterova manželka poslat peníze přes Western Union. Ethan si ale nechal peníze poslat na svoje umělecké jméno. Peter je zmlácen pracovníkem Western Union po hádce se zaměstnancem Western Union, který jim odmítl vydat peníze. Po neprospané noci, při které Ethan i jeho pes onanovali, se Peter rozhodne odjet. Vyloží Ethanovy věci a vezme auto. Najde ale popel jeho otce a když ho chce nechat nad dálnicí, změní rozhodnutí a vrátí se. Ethan uvěří tomu, že jel pouze pro snídani. Ethan usne za volantem když Peter dohání spánek a vybourají se. Po propuštění z nemocnice pro Petera přijede kamarád Derryl a nakonec vezme i Ethana. Oba je ale vyhodí potom, co omylem vypije kávu z popela Ethanova otce. Půjčí jim ale auto a vyrážejí na cestu. Oba jsou pod vlivem marihuany a Ethan omylem dojede na hraniční přechod do Mexika. Tam Ethan utíká a Peter je uvězněn za držení marihuany... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (856)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Mám rád Phillipse za to, že nechá Galifianakise jít až na dřeň. Krom pár momentů tu toho ale moc nezbylo a při těch hrátkách na vážnější notu to ústřední dvojici šlape výrazně hůř, něž když se snaží prokousat dalším průserem. Phillipsovi tentokrát nevyšlo to dravé tempo a dojíždí i na absenci vyloženě dobrých nápadů, které v Hangoveru sypal z rukávu. A ta psychologie postav není kolikrát úplně konzistentní (Downey hraje Downeyho a zároveň někoho, kdo se snaží být Downeym. A je znát, že se v mnoha scénách vyloženě ztrácí a tohle mu tak úplně stoprocentně nesedlo). Zatímco Hangover uvítám kdykoliv znovu s otevřenou náručí, nad touhle "pousmávací sázkou na jistotu" s pár dobrými fóry se při filmově-opíjecích seancích zřejmě už nesejdeme. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že tam hraje Robert Downey Jr. tak bych se na to snad ani nepodívala, protože Zach Galifianakis mě neuvěřitelně leze na nervy, ale teda musim přiznat, že se mi to snad dokonce líbilo víc jak Pařba ve Vegas. Bylo tam pár trapnějších vtipů, ale teda smála jsem se od začátku do konce. Ano ten začátek byl lepší, pak už to začínalo trochu klesat, ale nakonec myslim, že si to udrželo kvalitu celou dobu. 4* ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nikdy by ma ani vo sne nenapadlo, že po takej pičovine akou bola Opica s tým nesympatickým Grékom Kokotpulkisom , bude toto taká šupa! Tento road trip je plný neustále grádujúcich sa prekvapení a po tom, čo chlapi zdrhnú z Mexika, mi Kokotpulkis začal byť sympatický až tak, že som si ho nenormálne obľúbil ! (To ale neznamená, že s ním od teraz začnem vyhľadávať filmy!) No nič, je piatok a mne ostáva necelá hodinka do odchodu do rachoty na nočnú šichtu. Tento filmový zážitok mi ju rozhodne spríjemní, ako i to utrpenie byť medzi samými vidlákmi a kokotmi ! Už aj za to si to u mňa vyslúžilo jednu extra hviezdičku naviac. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Teraz ti niečo poviem. Nechám ťa tu. Nie preto, že ma kvôli tebe vyhodili z lietadla. Ani preto, že ma kvôli tebe strelil federálny agent gumovým projektilom. Ani preto, že si nás takmer zabil pri úplne zbytočnej autohavárii. Dokonca ani preto, že mi kvôli tebe dal nakladačku chlap na vozíku a ty si mi nepomohol. Nechám ťa tu preto, lebo sa mi HNUSÍŠ.“ Ak by som od večera stráveného v kine nechcel nič, len relaxovať pri dobrej americkej komédii s fajn hercami, dobrými dialógmi a vtipnými scénami a absurdnými hláškami ("Neznášam wafle."), zvolil by som tento film. Robert Downey a „tučný Ježiš“ tomu veľa dávajú i v pasážach, v ktorých tomu naopak veľa nedáva scenár. Iste, celé je to dosť neoriginálne (9 z 10 divákov vedelo hodinu dopredu, že skôr či neskôr dôjde na „varenie kávy“) a niektoré nápady nie sú uspokojivo dokončené (Jamie Foxx), ale podľa mňa to šliape tak, ako má. 70%? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se filmu vyhýbal, ovšem když už se někomu podaří do filmu zlanařit Roberta Downeyho Jr., musím být u toho. Celou dobu jsem z Due Date (btw co má ten název znamenat?) cítil pach Hangoveru a neuvědomil jsem si, že to vlastně točí Todd Phillips. My bad, dlouho jsem měl film v pořadníku. Jenže já o filmu slyšel jen to nejhorší a tak jsem se na něj ani moc netěšil. Věděl jsem se, že minimálně Robertovo charisma zafunguje vždycky a minimálně na tři hvězdy to bylo. Je to taková celkem funny road movie s pár fajnovými gagy, ovšem opět mě sralo to, co u Hangoveru, naprosto vypatlaný poldové. To byl asi nejrušivější element, jinak celkem fajn...70% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Mezi oběma hlavními představiteli panovala už od prvního setkání dokonale trapná chemie jako ve filmu. "Zabloudil jsem na kole k Robertovi domů a přišel jsem pozdě a zpocený," vzpomíná Zach Galifianakis (Ethan Tremblay). "Pak jsem se hanlivě vyjádřil o herečce, se kterou kdysi žil. Bylo to divné." (movieband)
  • Do kin byl snímek dodáván pod krycím názvem Maternity Day. (oje)

Související novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (více)

Reklama

Reklama