Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Některé filmy mají ten dar, že vám v závěru vženou slzy do očí. Secretariat takový vypjatý konec nemá, on je totiž dojímavý od počátku do konce. A taky nesmírně pozitivní; vždy, když se kamera detailně zaměřila na hlavního zvířecího hrdinu nebo když jsem Malkoviche viděla v jednom z těch jeho úžasných klobouků (není myšleno ironicky ani nadneseně) poskakovat a tančit kolem koně, měla jsem obrovskou chuť vlastnit svou vlastní stáj. Secretariat zkrátka asi nebude jedním z těch filmů, na který budou proudit davy, ale to nic nemění na tom, že je to jeden z těch nejpříjemnějších, nejupřímnějších a nejlepších filmů, které jsem v poslední době v kině viděla. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

SECRETARIAT - kůň, který se nesmrtelně zapsal do historie dostihů a doposud je považován za největšího závodního koně, který kdy žil.... Sportovní rodinný film, který díky studiu W.Disneyho má punc pohádky. Alespoň tak to vidí syn. Oni zřejmě všechny děti ocení spíš krásného koně s velkýma očima, než třeba klacky (hole) v Golfovém snu. A že se jede podle ohraného schématu? Vždyť kolik podobných filmů za rok vznikne....!? Navíc tenhle jako bonus přidává lásku ke koním. S přihlédnutím na syna a slzu v oku dám 4*. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět jak rodí kůň. Vlastně klisna. 2.) Zjistím, jestli mohl hrát J.Malkovich v Golfovém snu. Golfistu. 3.) Jsem emancipovaná, paličatá a odhodlaná žena v domácnosti, která hledá námět pro seberealizaci. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Niekedy mám pocit, že Disney by sa mal zameriavať už len na tento typ filmov. Veľmi silný príbeh, o to silnejšie pôsobí, keď si divák uvedomí, že sa skutočne stal. Herecky výborne zahrané, John Malkovich predvádza naozaj brilantný výkon, vyšperkovaný ozajstným zanietením do charakteru postavy, ostatní herci nezaostávali a práca so zvieratami na vysokej úrovni. Aj keď popravde až tak veľký dôraz na zvieracie postavy tu nebol, pretože dej sa sústredil najmä okolo vzťahov medzi postavami, historické udalosti boli len akýmsi doplnkom a odrazovým mostíkom celého príbehu. 80%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Ešte nejaké otázky?“ – "Koľko stál ten klobúk?“ Je to dlhé, ale mám pocit, že (neviem prečo a ani mi to nijako mimoriadne neprekáža) ku konským filmom minimálne dvojhodinová minutáž automaticky patrí. A čo je zlé na tom, ak si režisér dá prácu s rozvinutím postáv, vzťahov a dialógov? Čo je zlé na tom, ak niekto na poctivý príbeh nechce 89 minút, ale 116? Nič. Že to občas nudí? Neberiem to ako nudu; jednoducho sú tu scény, ktoré sú strhujúce (naturalisticky nasnímané závody, dialógy) a scény, ktoré nie sú strhujúce, ale stále sú výborne zahrané (maniakálny John Malkovich ako „expert cez módu“) a krásne nakrútené (kamera, výprava, kostýmy). Režisér Randall Wallace (scenárista STATOČNÉHO SRDCA, režisér ÚDOLIA TIEŇOV) to nakrútil pôsobivo a hoci to miestami na laika môže pôsobiť prehnane, sú to v skutočnosti fakty (žriebä je naozaj schopné po narodení postaviť sa na nohy v podstate hneď). Povinnosť pre koniarov (neviem, či som niekedy v nejakom konskom filme videl ožrebenie v priamom zázname). „Ostatným“ odporúčam v prípade, že nemajú nič proti kvalitnému americkému filmu, inšpirovanému skutočnými udalosťami (Secretariat je údajne dodnes pokladaný za najlepšieho dostihového koňa a spokojne dožil na farme v Kentucky, kde splodil 600 žriebät). ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Pekné, milé a súťaživé. Fajn filmík od Disneyho, ale po zvážení ostávam pri priemery. Príbeh ma až tak nechytil, herci ma tiež neohúrili a to mám Malkovicha moc rád, ale asi nie v takomto žánri. Kôň je síce pekný až radosť pozerať. Niektoré kamerové zábery v dostihoch sú fakt dobré, ale nestačilo mi to. Možno trocha krivdím, ale celkový dojem nie je taký silný. 70% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Trofej za víťazstvo v "The Triple Crown" použitá vo filme nebola kópia, ale skutočný originál, ktorý pre natáčanie požičalo múzeum z Kentucky Derby. Trofej však musela mať špeciálny dozor počas celého natáčania a prevozu z múzea i späť. (U_S_O)
  • V septembri 1989 dostal skutočný Secretariat zápal kopyta, ktorý je smrteľný pre mnoho koní. O mesiac neskôr bol usmrtený eutanáziou... (blanes)
  • Golfista stojaci na odpališti vedľa Johna Malkovicha je člen produkcie, konkrétne vedúci make-up oddelenia, Michael Mills. (U_S_O)

Reklama

Reklama