Dead Awake

Fantasy / Mysteriózní / Romantický / Thriller

USA, 2010

Omar Naim

• LIVINGDEAD

Ach jo. Další psychologická sračka na obzoru. Jako vždy, otřesný obraz, zvuk a hrůzné herecké výkony ala TV inscenace.A o čem to jako je? Pošahaný týpek pracuje v pohřebním ústavu. Zorganizuje svůj pohřeb a přijdou pouze dvě krávy. Jedna bývalá a druhá neznámá pouliční feťačka. Ze zvědavosti se za feťačkou vypraví a zjistí, krom toho, že je to špína i to, že má něco společného s jeho minulostí. MEGA-ZTRÁTA ČASU! ODPAD!(14.5.2011)

• Ingrid

Jen kvůli Rose jsem se protrpěla až do závěru, i když řekněme, že druhá polovina už byla alespoň o něčem. Celkově banalita zabalená do dezorientace, kdy ozvláštnění s "mrtvými" místo k atraktivitě vede ke zmatení a ztrátě zájmu (samozřejmě kromě toho, že už si počkám, jak to dopadne). K tématu "mrtvý nebo ne" bych rozhodně spíše doporučila http://www.csfd.cz/film/228777-afterlife/ s lepšími hereckými výkony a nesrovnatelně lépe budovanou atmosférou.(6.7.2011)

• klima777

Ano, ano. Je to lidský a pravdivý film. Je však také takřka nesnesitelně sladký a přehnaně uslzený, ba trochu slizký. Takže slušné dvě hvězdy. Víc ani ťuk.(17.5.2011)

Začal som pozerať z dôvodu hereckého obsadenia a zaujímavého konceptu, ktorý ale časom sa vytratil a zmenil sa na nevysloviteľné pocity zúfalstva, že nechápem čo sa práve deje na scéne. Všetko bolo chaotické. Neusporiadané a rozložené na veľa nenapojovacích momentov. Ale celkovo to bolo zaujímavé a určite iné.(6.9.2011)

• LyBerion

Ponurá psychotická nuda se slabšímy hereckými výkony a nezajímavou myšlenkou.(6.6.2011)

Ze začátku nemastný a neslaný film, který by potřeboval rychlejší spád. Problém může být také v tom, že příběh je docela zamotaný a divák se v něm moc neorientuje. Postupem času ale vše začne nabírat na intenzitě a začínáte si uvědomovat, o co vlastně jde. Poměrně zajímavý závěr a rozzuzlení. Má největší výtka se týká některých scén a částí příběhu, které jsou nedomyšlené a možná i nepochopitelné.(27.4.2011)

Vcelku zaujímavý počin. Trochu sa to však vlečie, ani dejové "odhalenia" mi úplne nesedia. Hlavný hrdina žije vo svojich snoch, realita ho moc nebaví. Práca v pohrebnom ústave ho inšpiruje zorganzovať vlastný pohreb. Časom sa ukáže, že to tak nie je úplná fikcia(6.4.2011)