Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 245)

Aky 

všechny recenze uživatele

Všechno začíná velice skvěle a rozběhnutě, dialogy jen řežou, nápady jsou orginální, jeden je zvědavý, kudy to autoři povedou dál. Jenže postupem času nastupuje všednost, z konvenčního a předvídatelného vývoje se plíží nuda, dialogy už nemají jinou funkci než komentovat děj, až všechno končí očkávaným sladkobolným nepravděpodobným štěstím. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Komedie, která má vkus a podle všeho i pravdu, ale schází jí jakýkoli dramaturgický impuls, kvůli němuž bych měl chuť si ji někdy zopakovat. Herci jsou fajn (až na Dyka), prostředí je fajn a dokonce i ten příběh má něco do sebe, ale veškeré pocity z filmu vyšumí stejně rychle jako zvuk potlesku po hezkém sportovním utkání... 65% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Konečně se film dostal i ke mě. Nebudu se tady zbytečně rozepisovat jak pohrdám českou kinematografií posledních let. Že je v posledních 10 letech český film v krizi je dostatečně známá věc. Hřebejk točí kraviny, Menzel netočí prozměnu nic a Troška má poprávu každý nový film v černých číslech. Člověka pak zaujme tenhle Vejdělek, který dokázal zabodovat již svými Účastníky zájezdu, z nichž se stal časem autobusový kult když jede člověk na dovolenou k moři. Václav mě moc neoslovil, ale možná bych byl připraven změnit názor. ROMing netřeba komentovat. Když se tak tedy rozhlédnu Vejdělek natočil svůj nejdospělejší kousek. Herecké výkony jsou na patřičné úrovni, humor není prvoplánovaný (nikdo sebou nemlátí o zem, chybí zbytečné vulgarity), dostatečně silný příběh a konečně, konečně (píšu to raději dvakrát) krásný vizuál, krásné kulisy, krásné prostředí, krásná příroda. Jak mi tohle v českých filmech chybí. Sečteno podtrženo, 65% ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Česká romantická komedie? Ano. Příběh je romantický, komediální pasáže jsou skutečně vtipné a celý film je (alespoň v rámci žánru) uvěřitelný. Vejdělek opět režíruje s jistotou sobě vlastní a dokonale zvládá přepnout z odlehčeného tónu na ten vážnější. Herci hrají, jak nejlépe umí a Eliška Balzerová má Českého lva jistého. Občas to trochu šustí papírem, scénář se poněkud nevyváženě věnuje postavám a product placement je jako vždy otravný. Film je to ale stejně zábavný a pohodový, jak pro slabší polovičky, tak pro jejich mužský doprovod. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Vojty Dyka jsem se dotknula kolenem a stejně neomdlívám pokaždé, když se objeví v záběru, zbytek mužů byl jen tak do počtu, zobrazené ženy mě nepřitahují a ani je neobdivuji, dokonce jsou mi i se svými problémy docela ukradené. Vadilo mi, že se nedívám na film, ale na omalovánky, na šablony. Jediným pro mě zajímavým motivečkem pro mě byl manželský pár Martina Pechláta a Evy Leinweberové, ale ten se tak nějak prosouložil do ztracena. Kategorie společensky nebezpečných filmů dostává netušené rozměry. Ještě chvíli nad tím budu rozjímat a potom si myslím, že tento film označím za exploatační. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Dům, ve kterém Helena bydlela, je v ulici Glinkova 2 na Praze 6. (Hismael)
  • Natáčení filmu probíhalo v září a říjnu 2009 v Praze a v okolí Jablonného v Podještědí. „Nechť jsou Ženy v pokušení romantickou, pikantní i citlivou komedií, kterou složím hold ženám za jejich lásku, obětavost, toleranci a geniální schopnost najít během tří sekund ve staromládeneckém bytě pár odpovídajících čistých ponožek,“ přeje si dojatě režisér Jiří Vějdělek. [Zdroj: Falcon] (POMO)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama