Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 245)

RHK 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná komediální romance od režiséra filmu Účastníci zájezdu. Oceňuji pozitivní přístup u "babičky" Vilmy, Balzerová ji hrála s evidentní chutí a s elánem, podobně jako byla herecky výtečná i matka Helena (Lenka Vlasáková). "Víš co má všechno za sebou?" - "A co má před sebou?" Trailer: http://www.csfd.cz/film/266611-zeny-v-pokuseni/videa/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem u toho chcípal a sraly mě ty kecy matky hlavní hrdinky. Z hlášek jako "následuj vůni svý frndy" mi vstávaly vlasy hrůzou. Byl jsem ale nucen film sledovat dále a pak mě to začalo docela bavit. Následné prohloubení charakterů filmu prospělo. Navíc Vejdělek řemeslně zvládá, takže se z toho vyklubala celkem příjemná záležitost. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Téma natočené už nejednou v celé světové kinematografii mnohokrát lépe. Nevím proč byl kvůli filmu takový rozruch, když si kolikrát pustím ČT1, dočkám se mnohem zábavnějších a vydařenějších filmů, které jsou rovnou natáčené pro televizi a nikdo je necpe zbytečně do kina, v neděli večer solidní oddychovka před spaním, u které se dá ještě něco dělat, aniž byste o něco zásadního přišli, ale v kině asi vyložené utrpení. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ten legendami opředený surový útok na už tak dost nízkou úroveň českého filmu? A já pořád, kam se schoval. Eli Balzerová se zapoměla na divadle a Vojtík Dyků se po éře Hádka a Kotka-Mádla stává novým univerzálním souložníkem českého kina. Tak báječný mladý muž a už činoherec! Není to báječné, holky? V kombinaci s nevšedně trapným Macháčkem je to skutečně lahoda. Bod čistě za propagaci antikvariátu v Bělehradské. Mínus za to, že jsem to minula v Otavě, ale plichta za pozvánku do multiplexu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

K mému úžasu je toto vcelku příjemná česká komedie, kterou jsem si dokázal užít, aniž bych se jakkoliv nudil nebo měl pochyby o tom, zda jsem si vybral ten správný film na nedělní večer. Těžko říct, co přesně mě na tomto filmu tolik zaujalo, že jsem si ho dokázal užít od začátku až do konce, možná za to mohl plynulý příběh, který se tak nějak pomalu odvíjel před mýma očima, takže jsem měl čas všechno, co se děje na obrazovce, v klidu pobrat a vytvořit si k jednotlivým postavám nějaký vztah. Nebo za to možná mohly příjemné herecké výkony všech zúčastněných, především tedy Elišky Balzerové, která si tuto svou roli evidentně dokázala užít, ale například také výkon Vojtěcha Dyka, který je mi sympatický už od té doby, co jsem ho viděl hrát v seriálu Velmi křehké vztahy, a na kterého se vždycky velice rád podívám, ať hraje kdekoliv. Jsem tedy bohatší o další příjemný a velice milý filmový zážitek a jsem rád, že jsem se rozhodl i přes mou počáteční nedůvěru na tento film nakonec podívat. Ať o tom přemýšlím jakkoliv, tak mě prostě nenapadá jediný důvod, proč bych měl tomuto filmu ubírat hvězdičky, vždyť jsem se parádně bavil a užil jsem si to, a tak jsem se nakonec rozhodl pro nadprůměrné hodnocení, které si film podle mého úsudku právem zaslouží. Uděluji čtyři hvězdy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Lenka Vlasáková a Vojta Dyk hrají ve filmu partnery, které dělí velký věkový rozdíl. Zajímavostí je, že si oba hlavní představitelé našli podobné věkové typy. Vojta Dyk má o pár let starší přítelkyni Tatianu Vilhelmovou a Lenka Vlasáková si našla o pár let mladšího partnera Jana Dolanského. (Lauri)
  • Ve scéně u ohně si prozpěvuje Helenina (Lenka Vlasáková) matka (Eliška Balzerová) refrén kupletu Denisy, hlavní hrdinky operety „Mamzelle Nitouche“: „Kryk krak vše ve tlumok, na rámě zbraň a v pochod krok! Bum do bubnu z oslí kůže, bumarasa, bum, bum, bum!“ (a-ja)
  • V roce 2013 vznikla muzikálová verze filmu, jejíž režie se opět ujal Jiří Vejdělek a autorem hudby byl František Soukup ze skupiny Nightwork. (JUK_JANA)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama