Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 245)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Překvapivě jeden z těch snesitelnějších českých filmů, dokonce jsem ho už viděl asi dvakrát. Řemeslně zvládnuté lépe než většina tuzemské konkurence, herecky zahrané slušně. Eliška Balzerová ve variaci na Samanthu ze Sexu ve městě mi nějak extra trapná nepřipadala, Lenka Vlasáková byla taková přirozená a její dcera mi přišla jako kráva. Vojta Dyk byl dobrej a Macháček se tam moc neohřál. V rámci českejch komedií palec nahoru. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ten legendami opředený surový útok na už tak dost nízkou úroveň českého filmu? A já pořád, kam se schoval. Eli Balzerová se zapoměla na divadle a Vojtík Dyků se po éře Hádka a Kotka-Mádla stává novým univerzálním souložníkem českého kina. Tak báječný mladý muž a už činoherec! Není to báječné, holky? V kombinaci s nevšedně trapným Macháčkem je to skutečně lahoda. Bod čistě za propagaci antikvariátu v Bělehradské. Mínus za to, že jsem to minula v Otavě, ale plichta za pozvánku do multiplexu. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

K mému úžasu je toto vcelku příjemná česká komedie, kterou jsem si dokázal užít, aniž bych se jakkoliv nudil nebo měl pochyby o tom, zda jsem si vybral ten správný film na nedělní večer. Těžko říct, co přesně mě na tomto filmu tolik zaujalo, že jsem si ho dokázal užít od začátku až do konce, možná za to mohl plynulý příběh, který se tak nějak pomalu odvíjel před mýma očima, takže jsem měl čas všechno, co se děje na obrazovce, v klidu pobrat a vytvořit si k jednotlivým postavám nějaký vztah. Nebo za to možná mohly příjemné herecké výkony všech zúčastněných, především tedy Elišky Balzerové, která si tuto svou roli evidentně dokázala užít, ale například také výkon Vojtěcha Dyka, který je mi sympatický už od té doby, co jsem ho viděl hrát v seriálu Velmi křehké vztahy, a na kterého se vždycky velice rád podívám, ať hraje kdekoliv. Jsem tedy bohatší o další příjemný a velice milý filmový zážitek a jsem rád, že jsem se rozhodl i přes mou počáteční nedůvěru na tento film nakonec podívat. Ať o tom přemýšlím jakkoliv, tak mě prostě nenapadá jediný důvod, proč bych měl tomuto filmu ubírat hvězdičky, vždyť jsem se parádně bavil a užil jsem si to, a tak jsem se nakonec rozhodl pro nadprůměrné hodnocení, které si film podle mého úsudku právem zaslouží. Uděluji čtyři hvězdy. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Byla jsem v pokušení hodit na ten film sranec a raději zasednout k PC, kde mám nějakou rozdělanou práci s francouzským klíčem v podmořském městě Rapture, ale nakonec jsem zůstala dřepět před TV a nijak zvlášť toho rozhodnutí nelituji. Občas film o babách pro baby může být celkem příjemným zážitkem. Eliška Balzerová si roli evidentně užívala a pár hlášek rozhodně stálo za to ("Nepodceňuj IQ své frndy!"), ovšem techtle-mechtle nejmladších zajíčků mě až tak moc nebraly. První polovina byla komediálnější a pohodovější oproti druhé, kdy už ty vztahy byly na můj vkus kapku postavené na hlavu. Nicméně já jsem konzerva, tak moje mudrování neberte vážně. "Ženy v pokušení" mě neohromily, bránici polechtaly jen decentně a nabídly i porci nepřevratného moudra, nezklamaly. 66,6% Mimochodem, proč ženské považují za super chodit na tenoučkých, lámavých chůdách, díky kterým si uženou leda zlomeniny, zadělají si na fyzické problémy a v životě nedoběhnou na zastávku včas? Není nad poctivé, pohodlné tenisky! ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Ženy v harašení, další vztahová komedie přesně mířící na své vieweghovskými čajíčky odkojené publikum. Stejně jako Líbáš jako Bůh se netají přítulností k nevěrám, sexuálním eskapádám všech generací a slabým mužským postavám. Na film nahlížíme hédonistickou životní optikou hlavní postavy, uberšik babičky, (výtečná, nepřehrávající Balzerová), která je českou verzí mužsky živočišné Samanthy ze Sexu ve městě, až na to, že je tak trochu ekonomická pijavice. Paradoxně jde o jedinou funkční a komplexní postavu, zatímco chování zbytku osazenstva jako by pouze otrocky naplňovalo režisérovy erotické fantazie, od sexu s černoškou až po .... Vzhledem k solidní herecké práci a řemeslnému standardu Vejdělkovo dílko vysloveně neuráží (až na záběry z manželské poradny- proč české filmy dělají z jakýchkoli psychologů a pacientů psychopaty?), jen je mi prostě tenhle typ "dělání humoru" a vidění světa dokonale cizí- romantický či komediální náboj nula celá nula. Cílovou skupinu nicméně uspokojí, navzdory tomu, že tento navenek "estrogenový" film je samý testosteron. 45% P.S. Komunikační kanál kadeřnic JE geniálním marketingovým tahem. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení filmu probíhalo v září a říjnu 2009 v Praze a v okolí Jablonného v Podještědí. „Nechť jsou Ženy v pokušení romantickou, pikantní i citlivou komedií, kterou složím hold ženám za jejich lásku, obětavost, toleranci a geniální schopnost najít během tří sekund ve staromládeneckém bytě pár odpovídajících čistých ponožek,“ přeje si dojatě režisér Jiří Vějdělek. [Zdroj: Falcon] (POMO)
  • Eliška Balzerová získala Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli, film získal ještě druhé ocenění jako divácky nejúspěšnější film. (M.B)
  • Lenka Vlasáková a Vojta Dyk hrají ve filmu partnery, které dělí velký věkový rozdíl. Zajímavostí je, že si oba hlavní představitelé našli podobné věkové typy. Vojta Dyk má o pár let starší přítelkyni Tatianu Vilhelmovou a Lenka Vlasáková si našla o pár let mladšího partnera Jana Dolanského. (Lauri)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama