Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 245)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Přistupoval jsem k tomu jako k výsostně ženské záležitosti, očekávajíc třeba i feministickou sračku. Ale nakonec se mi dostalo docela milého překvapení. Tak do 40. minuty jsem se fakt dobře bavil, našlo se tu několik vtipných hlášek, navíc film byl provoněn pohodovou a bezstarostnou atmosférou. Pak se ale snímek začal lámat (myslím od toho večerního posezení u ohně) a přešel na docela obyčejné vztahové drama. Pár úsměvných situací se tu sice ještě našlo, ale už to bylo takové bez šťávy (konec mi přišel vyloženě rutinní). Ještěže jsem si mohl po celou dobu užívat herectví Lenky Vlasákové a energií překypující Elišky Balzerové. Trochu mě akorát zklamal Macháček, který měl přesně jednu dobrou hlášku (balící taktika), jinak jakoby na scéně vůbec nebyl. Takže slabší, ale ještě 4*. "To víš že mi řekla, co se stalo. To je strašný! Jak si mohla něco takovýho tý holce udělat?! ...jakej byl?". ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý film a jak se ukazuje, Jiří Vejdělek je především dobrý scénárista. Málokdy se mi u romanticko-vztahové komedie stává, že se srdečně směji ne tomu, jak je film nedůvěryhodný až trapný, ale situacím a humoru v nich obsaženému. Jestli je ovšem něco na škodu, tak silně kontroverzně nepokrytě adorovaný hedonismus téměř všech postav. ,,Prozření" hlavní hrdinky v závěru snímku už bylo více než ryze sladěno s duchem dnešní mělké doby. Ženy v pokušení obrací navíc emancipační snahy na hlavu - film s ženskými hrdinkami určený tedy především pro ženy inklinuje k exponování slabých mužských postav - vypadá to, že to je obecný rys všech Vejdělkovo filmů. Ví bůh, do jakéže poradny to chodí on...:-) ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ženám v pokušení jsem se vyhýbal jak čert kříži, už jen ten lacinou ztřeštěnost evokující název, na plakátu vytlemená načančaná Balzerová a velký divácký úspěch (bohužel fungující v našich končinách jako nepřímá úměra ke kvalitám filmu) takřka zaručovali, že film za můj čas nestojí, podobně jako třeba troškův Doktor od jezera hrochů. Jenže člověk není imunní vůči vnějším vlivům a občasné kladné rezence, nadprůměrné zdejší hodnocení, Vejdělkova předchozí tvorba a nátlak manželky mě donutily se na film podívat a posléze nelitovat. Zábavný film, který určitě není ztřeštěný, je velmi dobře zahraný a jak Vlasáková, tak její filmová dcera jsou k nakousnutí a svým způsobem i Balzerová, která si film tak trošku ukradla pro sebe. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Shodou okolností jsem před pár měsíci navštívil divadelní hru Geraldine Aron „Můj báječný rozvod“ a ačkoliv jsou divadlo a film dva úplně jiné sporty, kvůli pojítkům v podobě E.Balzerové a motivu vyrovnání se s partnerským rozchodem pomocí zašlapání sebelítosti, se nabízí srovnání. Co si budeme povídat, tam kde irská dramatička nabízí přirozenost, lehkost a šarm, přichází Vejdělek s frndou z Mensy a strojeným podbízením. Zařadil bych to do škatulky cílených výlovů čitelných kapříků z našeho lokálního rybníčku, teda záležitost, která třeba Vieweghovu rektu vyšla v minulosti už několikrát. Režisérův pragmatismus plně chápu, nejsem však schopen jej ocenit.. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Nenáročná česká komedie určená spíš pro mladší a střední generaci. V současné produkci se jeví jako dobrá výplň multikin společně se Supermanem 4, Piráty z Karibiku 5 a Auta 3. Svoje publikum si vždycky najde. Pozitivum je, že na rozdíl od trapných romantických komedií nabízí i dramatický rozměr na úrovni propletence milostných vztahů. Problém je, že jednotlivé postavy místy působí příliš šablonovitě a pohybují se ve velmi úzkých mantinelech, které jednoznačně vytyčují tok děje. Dostáváme tak poněkud zkreslený svět odtržený od času a reálných lidských starostí. I při studiu mezilidských vztahů, které jsou zde hlavním tématem, je film příliš úzkoprsý. Každopádně je to film, který neurazí (Krom některých babiččiných průpovídek, které jsou za hranicí zdravého vkusu.). Z konkurence hollywoodského braku vychází vítězně. 62% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Tento snímek za první víkend v českých kinech vydělal neuvěřitelných 12,1 miliónů korun. Za zmínku stojí, že následující víkend tržby filmu klesly o pouhých 8 %. (pavlikv)
  • Lenka Vlasáková a Vojta Dyk hrají ve filmu partnery, které dělí velký věkový rozdíl. Zajímavostí je, že si oba hlavní představitelé našli podobné věkové typy. Vojta Dyk má o pár let starší přítelkyni Tatianu Vilhelmovou a Lenka Vlasáková si našla o pár let mladšího partnera Jana Dolanského. (Lauri)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama