Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 245)

Fr 

všechny recenze uživatele

To chce klidnej racionální přístup !!! ,,Ne, ne, ne, nepotlačujte svůj hněv – to není zdravé.... jen mu to pěkně řekněte, co si o něm myslíte – dokuď je čas!“..... Film o sexu pro všechny, které čeká (nebo jí snad již prochází) krize středního věku. Nebo jen pro ty, kteří ještě dokážou ocenit hezkej zadek L.Vlasákové! Konečně (!!!) také někdo u nás dokázal předvést složitost lidských vztahů s nadhledem a vtipnou nadsázkou, až to člověku začne připadat jako ze života. Ne za života dětí, ani náctiletých. A zřejmě ani třicátníci ještě nepuknou závistí nad tím, jak jsem si to užil. Ona totiž ani vyloženě smutná událost nemusí za každou cenu končit slzami. A co vy? Nemáte chuť to vyzkoušet? Nebo dát aspoň domino? Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Hledám komedii plnou vztahů a sexu. 2.) Potřebuji návod na chytání II. mízy. 3.) Poznám Jiřího Helekala. 4.) Mám něco s nějakou černoškou. 5.) Na rentgenovým snímku mi to poslední dobou obzvlášť sluší. PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Důvěřuj IQ svojí frndy." Frndu nemám a kdybych důvěřoval IQ svého ztopořeného ješity, tak bych se alimentů nedoplatil. No nic, tohle je o těch frndách a ať se to vezme od nejmladší po nejstarší nebo naopak, tak mě všechny dokázaly svým způsobem pobavit. Nakoukl jsem přitom do ženské ... duše a dle vzoru Michala nyní úspěšně balím slečny, paní i dámy na to, že jsem horolezec, který chodil do kurzů pletení, naučil se jezdit na koni, osvojil si základy maďarštiny a hraje závodně domino. Hlavně přitom nesmí být poblíž hory, jehlice, kůň, hungarista ani Dominátor. V těchto případech to totiž nefunguje. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Přistupoval jsem k tomu jako k výsostně ženské záležitosti, očekávajíc třeba i feministickou sračku. Ale nakonec se mi dostalo docela milého překvapení. Tak do 40. minuty jsem se fakt dobře bavil, našlo se tu několik vtipných hlášek, navíc film byl provoněn pohodovou a bezstarostnou atmosférou. Pak se ale snímek začal lámat (myslím od toho večerního posezení u ohně) a přešel na docela obyčejné vztahové drama. Pár úsměvných situací se tu sice ještě našlo, ale už to bylo takové bez šťávy (konec mi přišel vyloženě rutinní). Ještěže jsem si mohl po celou dobu užívat herectví Lenky Vlasákové a energií překypující Elišky Balzerové. Trochu mě akorát zklamal Macháček, který měl přesně jednu dobrou hlášku (balící taktika), jinak jakoby na scéně vůbec nebyl. Takže slabší, ale ještě 4*. "To víš že mi řekla, co se stalo. To je strašný! Jak si mohla něco takovýho tý holce udělat?! ...jakej byl?". ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Hlavně nepodceňovat! Hlavně nepodceňovat!! Shlédnout se v tom může i vaše manželka/partnerka/tchýně/prababička/sestřenice!! A ani jí k tomu nemusíte dát nějaký důvod, chlapi!!! Mimochodem, co je to zač ten Vejdělek?! Já bych si toho maníka proklepnul! Jestli von nejni najatej nějakou feministickou lobby, aby i nějakej chlap po jejich boku bořil zaběhaný a staletíma prověřený zvyky (jako že ženská patří k plotně, ženská uklízí, ženská vychovává děti, ženská pere, ženská žehlí, ženská chlap{-a,-ovi} podrží, ženská nerozumí fotbalu atd. atd. atd. atd.)!! Ale toho bohdá nebude, aby nám ženský běhaly za zajdama, hrály ragby a rubaly uhlí!!! To se Vejdělek i s lobby přepočetli! Jen přes mou mrtfolu!!! (Bang! Bang! - ozvaly se dvě tupé rány a bezvládné tělo se skácelo k zemi) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Podle názvu jsem si myslel, že půjde o něco z drůbežárny a tak jsem se na film v kinech vysral a počkal až půjde na HBO. Zpětně toho docela lituju, protože ve skutečnosti se jedná o absolutně pohodovou záležitost. Skvěle napsané dialogy ženských postav pozvaly do mé tváře úsměv na hodně dlouhou dobu. Musím pochválit především Elišku Balzerovou, která do filmu vnesla neuvěřitelnou jiskru. Veronika Kubařová vypadá na slušnou kostičku, tu si ještě mile rád proklepnu. Hrozně se mě líbil ten její šibalský úsměv. Z mužských postav u mě zabodoval Jiří, jeho monolog u grilu byl vysoce pochoutkový. Celý film na mě působil hrozně elegantně, příjemně a zábavně. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Dům, ve kterém Helena bydlela, je v ulici Glinkova 2 na Praze 6. (Hismael)
  • Eliška Balzerová získala Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli, film získal ještě druhé ocenění jako divácky nejúspěšnější film. (M.B)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama