Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 246)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ženám v pokušení jsem se vyhýbal jak čert kříži, už jen ten lacinou ztřeštěnost evokující název, na plakátu vytlemená načančaná Balzerová a velký divácký úspěch (bohužel fungující v našich končinách jako nepřímá úměra ke kvalitám filmu) takřka zaručovali, že film za můj čas nestojí, podobně jako třeba troškův Doktor od jezera hrochů. Jenže člověk není imunní vůči vnějším vlivům a občasné kladné rezence, nadprůměrné zdejší hodnocení, Vejdělkova předchozí tvorba a nátlak manželky mě donutily se na film podívat a posléze nelitovat. Zábavný film, který určitě není ztřeštěný, je velmi dobře zahraný a jak Vlasáková, tak její filmová dcera jsou k nakousnutí a svým způsobem i Balzerová, která si film tak trošku ukradla pro sebe. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná česká komedie bez trapného humoru? Konečně jsem se dočkal! Ženy v pokušení nesázejí na primitivní humor pro mladší 18nácti let toužící po prvním sexu, ani na přestárlé ženy toužící po svých romantických láskách, které nezažili. Vtip přichází nenuceně, někdy je to k popukání, někdy k pláči, ale stále je cítit jistá civilnost situací a trapasů. Jasně vyprofilované postavy jsou jednoznačné a ne zbytečně komplikované, stejně jako celý ten "ženský svět" bez pořádného chlapa, který by za něco stál (i když ty ženy jsou ve filmu taky často mrchy, že Lauro;-)). Dostal jsem víc, než jsem očekával a to je pro chlapa, u (na první pohled) spíše dámské zábavy, velké plus. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já ještě neskončil pořádně s Kajínkem a už zase vidim jak zdejší machři přes filmy opět znehodnotili jeden velice příjemný a neskutečně pohodový film. Pročítám si takhle komentáře a nestačim se divit. Naši uličníci odborníci totiž dostali zdarma propustku na předpremiéru a srazili filmu hřebínek tak, že mu sebevědomí muselo klesnout k bodu mrazu. 60ti procentní hodnocení tak nenechalo dlouho čekat. Každopádně já jsem si počkal a po necelém roce si všim, že film nakonec vyrost do červených čísel. A při psaní komentáře drží v ruce solidních 73 čísel z celé stovky. Panejo páni odborníci. Kde to asi vzal? Že by přecijen v něm něco bylo? Něco co ocení jen slušný divák, který chce filmy vidět, a ne je kritizovat za to jaké jsou a jaké nejsou? Škoda že se z téhle kovbojky jen tak neprobojujete a budete si svoje rozumy hlásat dál. Jak vidíte, poslední dobou už Vám na ně nikdo není zvědavej. Strčte si tak svoje průměrná hodnocení s body, která určili, že právě vaše hodnocení bude na špici, s prominutím do řitě, a nechte obyčejné diváky sledovat filmy, které si to skutečně zaslouží. Ženy v pokušení jsou totiž naprosto pohodová zábava, která sice příběhem občas trošku blbne, ale kdo kdy řekl, že vztahy musejí mít přesně ucelený směr, takže bych si i ohledně této kritiky vůči Vám ten komentář odpustil. Na ty Vaše rádoby chytrý názory skutečně už není moc lidí zvědavejch. Takhle jste za poslední rok sundali už několikátej českej film. Po Tobruku, Kajínkovi a Bobulích to je tak další zářez, kterého já se nezúčastním. Ten film si prostě zaslouží vyzdvihnout, to spíše Vaše komentáře si nezaslouží zveřejnění. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Byla jsem v pokušení hodit na ten film sranec a raději zasednout k PC, kde mám nějakou rozdělanou práci s francouzským klíčem v podmořském městě Rapture, ale nakonec jsem zůstala dřepět před TV a nijak zvlášť toho rozhodnutí nelituji. Občas film o babách pro baby může být celkem příjemným zážitkem. Eliška Balzerová si roli evidentně užívala a pár hlášek rozhodně stálo za to ("Nepodceňuj IQ své frndy!"), ovšem techtle-mechtle nejmladších zajíčků mě až tak moc nebraly. První polovina byla komediálnější a pohodovější oproti druhé, kdy už ty vztahy byly na můj vkus kapku postavené na hlavu. Nicméně já jsem konzerva, tak moje mudrování neberte vážně. "Ženy v pokušení" mě neohromily, bránici polechtaly jen decentně a nabídly i porci nepřevratného moudra, nezklamaly. 66,6% Mimochodem, proč ženské považují za super chodit na tenoučkých, lámavých chůdách, díky kterým si uženou leda zlomeniny, zadělají si na fyzické problémy a v životě nedoběhnou na zastávku včas? Není nad poctivé, pohodlné tenisky! ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Česká romantická komedie? Ano. Příběh je romantický, komediální pasáže jsou skutečně vtipné a celý film je (alespoň v rámci žánru) uvěřitelný. Vejdělek opět režíruje s jistotou sobě vlastní a dokonale zvládá přepnout z odlehčeného tónu na ten vážnější. Herci hrají, jak nejlépe umí a Eliška Balzerová má Českého lva jistého. Občas to trochu šustí papírem, scénář se poněkud nevyváženě věnuje postavám a product placement je jako vždy otravný. Film je to ale stejně zábavný a pohodový, jak pro slabší polovičky, tak pro jejich mužský doprovod. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení filmu probíhalo v září a říjnu 2009 v Praze a v okolí Jablonného v Podještědí. „Nechť jsou Ženy v pokušení romantickou, pikantní i citlivou komedií, kterou složím hold ženám za jejich lásku, obětavost, toleranci a geniální schopnost najít během tří sekund ve staromládeneckém bytě pár odpovídajících čistých ponožek,“ přeje si dojatě režisér Jiří Vějdělek. [Zdroj: Falcon] (POMO)
  • V roce 2013 vznikla muzikálová verze filmu, jejíž režie se opět ujal Jiří Vejdělek a autorem hudby byl František Soukup ze skupiny Nightwork. (JUK_JANA)
  • Dům, ve kterém Helena bydlela, je v ulici Glinkova 2 na Praze 6. (Hismael)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama