Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 245)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Konečně se film dostal i ke mě. Nebudu se tady zbytečně rozepisovat jak pohrdám českou kinematografií posledních let. Že je v posledních 10 letech český film v krizi je dostatečně známá věc. Hřebejk točí kraviny, Menzel netočí prozměnu nic a Troška má poprávu každý nový film v černých číslech. Člověka pak zaujme tenhle Vejdělek, který dokázal zabodovat již svými Účastníky zájezdu, z nichž se stal časem autobusový kult když jede člověk na dovolenou k moři. Václav mě moc neoslovil, ale možná bych byl připraven změnit názor. ROMing netřeba komentovat. Když se tak tedy rozhlédnu Vejdělek natočil svůj nejdospělejší kousek. Herecké výkony jsou na patřičné úrovni, humor není prvoplánovaný (nikdo sebou nemlátí o zem, chybí zbytečné vulgarity), dostatečně silný příběh a konečně, konečně (píšu to raději dvakrát) krásný vizuál, krásné kulisy, krásné prostředí, krásná příroda. Jak mi tohle v českých filmech chybí. Sečteno podtrženo, 65% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Všechno začíná velice skvěle a rozběhnutě, dialogy jen řežou, nápady jsou orginální, jeden je zvědavý, kudy to autoři povedou dál. Jenže postupem času nastupuje všednost, z konvenčního a předvídatelného vývoje se plíží nuda, dialogy už nemají jinou funkci než komentovat děj, až všechno končí očkávaným sladkobolným nepravděpodobným štěstím. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

S hodnocením mám trochu problém, protože závěrečná čtvrthodina mi poněkud pokazila celkový dojem, ale nakonec tu 4* přece jen dám, protože mě to prostě bavilo. neberu to jako komedii, já se hláškám povedené babičky nijak nesmála, ale jako velmi příjemnou oddechovku o jedné ženě, která nakonec přece jen vyřešila svou životní krizi. Postava matky mi byla velmi sympatická a novinář byl taky fajn chlap. Trošku líto mi bylo postavy Vojty Dyka, protože to byl moc fajn kluk a nevím, jestli si zasloužil tu malou potvoru. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Velké překvapení jsem prožil, když začaly hrát titulky a já si uvědomil, že Ženy v pokušení nejsou vůbec špatným, ani vůbec hloupým filmem. Ze začátku to sice vypadalo, že tohle bude další průměrná česká komedie, jenže pak přišla na scénu energická babča Eliška Balzerová a ten film rázem ožil. Opravdu, jako by někdo (konečně) zařadil dvojku a snímek začínal uhánět vpřed. Vlastně když se to vezme kolem a kolem, největší síla zde spočívá v obsazení - Lenka Vlasáková je příjemná a skvělá herečka, která má pěkný hlas, Veronika Kubařová je pěkná a rozhodně snaživá, Macháček je (opět) v roli lehce blbého dobrodruha taky fajn a Eliška, to už je kapitola sama pro sebe. Jediný, kdo mi tu nesedl, byl Dyk. Nevím, ale nevěřil jsem mu to ani za mák. Sice by se dalo říct, že Ženy v pokušení jsou filmem primárně zaměřeným na něžnější publikum, ale ani chlap by se u toho neměl tolik nudit a co víc, myslím, že tohle v pohodě přežije bez nějakých trvalých následků. Což se o jiném filmu pro ženy (napadá mě např. tenhle) říct nedá. 80 %. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ten legendami opředený surový útok na už tak dost nízkou úroveň českého filmu? A já pořád, kam se schoval. Eli Balzerová se zapoměla na divadle a Vojtík Dyků se po éře Hádka a Kotka-Mádla stává novým univerzálním souložníkem českého kina. Tak báječný mladý muž a už činoherec! Není to báječné, holky? V kombinaci s nevšedně trapným Macháčkem je to skutečně lahoda. Bod čistě za propagaci antikvariátu v Bělehradské. Mínus za to, že jsem to minula v Otavě, ale plichta za pozvánku do multiplexu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • V roce 2013 vznikla muzikálová verze filmu, jejíž režie se opět ujal Jiří Vejdělek a autorem hudby byl František Soukup ze skupiny Nightwork. (JUK_JANA)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama