Reklama

Reklama

Úředník Jack, který pracuje pro velkou automobilovou firmu jako koordinátor pro stažení výrobků z trhu, už šest měsíců pořádně nespal. Pohybuje se v jakémsi polosnu či polobdění a neví, co dělat. Lékaři, který mu hodlá předepsat cvičení a valeriánské kapky, se svěřuje, že je to skutečné utrpení. Lékař ale odvětí, aby se šel podívat za muži, trpícími rakovinou varlat – ti totiž opravdu trpí. A tak jde Jack na jejich terapeutickou skupinu a jako oni se vyplakává na rameni jednoho z postižených – Boba, ze kterého udělala hormonální léčba po odstranění varlat napůl ženu. Postupně začne navštěvovat i jiné terapeutické skupiny, až se jednou setká s dívkou, Marlou Singerovou,která je stejná podvodnice jako on. Také ona chodí na terapie, přestože jí nic není. Jack soudí, že by si měli skupiny rozdělit a každý chodit jen do těch svých... Na služební cestě se pak v letadle setkává s Tylerem Durdenem, mladíkem, který se živí příležitostnými pracemi – třeba jako číšník na banketech - a hlavně prodává mýdlo. Když po návratu domů Jack zjistí, že jeho byt vyhořel – v důsledku výbuchu – a on nemá kam jít, vzpomene si, že si vzal Tylerovu adresu. A požádá ho, aby mohl bydlet s ním. Tyler žádá jedinou věc: aby mu dal pořádnou ránu. Když to Jack udělá, ihned mu ránu oplatí. A je z toho pěkná rvačka, kterou si oba vlastně pochvalují: hned se cítí lépe. Tyler bydlí v ponurém starém opuštěném domě, v jehož okolí je pusto a prázdno. Mladíci začnou rvačky pořádat pravidelně, a přichází stále více zájemců: vzniká „Klub rváčů“ ... Po nějaké době se objevuje i Marla, která se začne pravidelně a hodně hlasitě milovat s Tylerem, zatímco Jack jen závistivě poslouchá. Do práce chodí stále méně a šéf Chesler se nestačí divit jeho pohmožděninám po rvačkách a nedbalému oblečení. Ozve se policista Stern, který v telefonu naznačuje, že výbuch v jeho bytě někdo vyvolal úmyslně ... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 949)

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejhůře stravitelný, ale názorově a myšlenkově nejnabitější a pro někoho asi i nejpodnětnější Fincherův film. A po zralé úvaze i můj nejoblibenější. Anarchie, bitky a chvílemi i bezvýchodná situace, deprese a beznaděj. Ale hlavně toho života v něm! Živoucí energie všech povah na jakoukoli denní, noční či osobní dobu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělej film, Fincher je prostě machr.Brad Pitt a Edward Norton předvádí svoje úplně nejlepší výkony (u Nortona bych to viděl na životní výkon) a ty jejich bitky jsou prostě něco úžasnýho. každá bitka je udělána tak dokonale a realisticky, že byste i uvěřili že přes tu hubu opravdu dostali a naštěstí tu nejsou velký machři který do sebe řežou a nic jim neni, tady jsou od hlavy až k patě krvavý a plivou zuby, prostě paráda ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Fincherova perfektně schizofrenní jízda - a jako vždy s dokonalou kamerou. "Nesmělý" Edward Norton a všehoschopný Brad Pitt tvoří dokonalou dvojici, která dokáže ukojit všechny podprahové tužby - sex, násilí a ničení. Také Helena Bonham Carter svým vzhledem i projevem skvěle zapadala do stylově neudržovaného domu na předměstí, kde je sídlo projektu Likvidace. Trailer: http://www.csfd.cz/film/2667-klub-rvacu/videa/ ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem tři tejdny skoro nespal, takže si umíte představit jak mi tenhle film pomohl...Slide!...Ale Helenu Bonham Carter jsem ještě nepotkal, škoda...a jen tak mimochodem, Brad Pitt sice je ve vrcholné fyzické i herecké formě, ale na Nortona v tomhle snímku opravdu nemá... Dust Brothers 4Ever...I am Jack's smirking revenge... Jednou možná k jednomu z osudových filmů svého mládí napíšu něco dospělejšího, ale zatím se mi fakt nechce;) Navíc když to funguje pořád stejně od úvodních titulků až dlouho po těch závěrečných.... 100% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me nejoblibenejsi Fincheruv film a zaroven jeho nejlepsi film. Tohle je proste neskutecnej mazec. Kdyz jsem film videl poprve, coz uz je par let, tak na me udelal dojem, ale co si tak pamatuju, byl na me krapet divnej. No a za tech par let jsem film krome sceny kradeni sadla a pointy naprosto zapomnel. Pak jsem si precet knizku, ktera je fakt dobra, ale daleko vetsi psycho nez film, az se v tom clovek misty ztraci. A proto, kdyz jsem film zkouk ted znovu, tak na me udelal maximalni dojem, protoze mi prisel oproti knizce srozumitelnejsi. V prvni rade musim pochvalit triky. Ani ne tak jejich kvalitu, precejen je 8 let uz misty znat, ale hlavne ty dokonaly zabery a napady. K tomu naprosto ultra drsnou a skvelou hudbu. Dale vynikajici, skvele propracovanej scenar, kde vse ke konci do sebe hezky zapadne a samotnej zaver je fakt cool a celej film neskutecne zaujme, ma dokonalou atmosferu, je sviznej, misty drsnej a misty naopak spis do cerny komedie a obcas tu je naka husta hlaska. Dale musim urcite pochvalit bitky, pekne drsny, realisticky a krvavy a je jedno jak velkej drtic se zrovna rve, na hubu dostane kazdej. No a dale je tu tradicne vyborna Fincherova rezie. Na zaver jsem si nechal herecke vykony. Helena Bonham je fakt super, dokonce v jedny snovy sekvenci ukaze kozy. Pak tu je Brad Pitt, kterej hraje fakt perfektne a predvadi jeden z nej vykonu, i kdyz treba v 12 Opicich byl jeste lepsi. A pak tu je Edward Norton, nechapu, ze nebyl aspon nominovanej na oskara, protoze on byl naprosto dokonalej, takovej urednicek, ale umel to rozjet. Je dobre, ze z nej neudelali krutaka jak v Kultu hakoveho krize, takle vedle nej aspon Pitt vyniknul. No zkratka naprosto dokonalej film. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (130)

  • Na úvodní titulkovou sekvenci si David Fincher musel obstarat finance sám. Studio mu prý řeklo, že ji zaplatí, pokud se jim film bude líbit. (Ai.ma)
  • Chuck Palahniuk vymyslel postavu Tylera Durdena (Brad Pitt) dávno předtím, než vůbec napsal knihu "Klub rváčů". Inspirací mu byl jistý Tyler Lovelly, člověk, s nímž se poznal během letu - stejně tak jako Jack (Edward Norton) s filmovým Tylerem. (Ai.ma)
  • Ústecké činoherní studio se stalo prvním souborem na světě, který tento námět zpracoval jako divadelní hru. (MatyM)

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Disney zahazuje značku Fox

Disney zahazuje značku Fox

19.01.2020

Už je tomu téměř rok, co studio Disney dokončilo akvizici studia 20th Century Fox a všech jeho odnož. Od té doby se mnohé změnilo, několik filmů bylo zrušeno, pár titulů čeká reboot a menší nezávislá… (více)

Reklama

Reklama