Reklama

Reklama

V ulicích New Yorku se na hranici zákona snaží balancovat dva neohrožení, ale velmi drsní policisté Danson a Highsmith. Zná je už celé město, jedni jimi pohrdají, jiní je obdivují. Jejich pravým opakem jsou kolegové Terry Hoitz a Allen Gamble, kteří se ale kvůli papírování do ulic prakticky nedostanou. Oba se stávají terčem každodenních posměšků a všichni jimi otevřeně opovrhují. Když během policejní akce Danson a Highsmith tragicky umírají, rozhodne se Terry, že je s Allenem nahradí. Terry se zbraní v ruce přinutí Allena, aby vstal od psacího stolu a vyrazil s ním do akce. Krátce poté dojde k přestřelce mezi překupníky kokainu. Terry Allena vyprovokuje k riskantní jízdě, a tak se Allen vřítí na místo činu, rozmetá zabavený kokain a přejede tělo zastřeleného překupníka. A na problémy je hned zaděláno... (TV Nova)

(více)

Recenze (785)

POMO 

všechny recenze uživatele

Suchý humor Willa Ferrella mám rád, jeho Ron Burgundy i vedľajšie role vo Frat Pac komédiách (Stiller, Vaughn, Ferrell, Wilson, Carell...) si vďačne vychutnávám. Ale tento film je ukážkou (dúfam že dočasnej) scenáristického a režijného úpadku. Ešte aj akčné scény, ktoré nevyžadujú prácu s hercami a vypointovanie dialógových scén, sú tu katastrofálne neprehľadné. Druhá hviezdička iba za Evu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Celou dobu se mi honilo hlavou cosi o zevních genitálech a vyústěních trávících traktů. Jediné, co musím uznat a přičíst k dobru je fakt, že celých 107 minut nikdo ze silného hereckého obsazení (Zde samozřejmě nepočítám toho slizského debila Ferrella) ani jednou nezaprděl, nerozmazával si po obličeji čerstvý ejakulát a ani velkohubě nerozjímal o zdravém vylučování! Svým způsobem průkopnický film pro 21. století! Scénárista totiž velmi obratně dokázal, že může být trapný jen s použitím dementních dialogů a zoufalou snahou být vtipný. V této fázi bych si, přátelé, dovolil držet minutu ticha za všechny ty mrtvé hollywoodské scénáristy, kteří to ještě uměli. 60, 59, 58, 57, 56, 55, 54 ................ 0. Ach jo, kde jsou ty časy Posledních skautů a Smrtonosných zbraní. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Po delší době mě něčím americká kritika zaskočila. Do nebes vynášená buddy-komedie, která to v tržbách i recenzích "natřela" Smithovým Poldům, je ukázkou totálního selhání. Přitom to napřed vypadá tak nadějně. Na scénu naběhne Rock s Jacksonem, hází jednu hlášku za druhou a rozstřílí půlku města. Po pěti minutách zmizí (definitivně) a následuje utahaná snaha o humor, ve které jen čas od času Ferrell zaperlí. Málokdy se tvůrci tak očividně vyčerpají na začátku. Wahlberg se snaží, ale vzteklouna mu věřit nejde a ostatní herci jsou vyloženě do počtu. Nenapadlo by mě, že může být akční komedie o dvou rozdílných poldech za sto míčů taková nuda. Žádná pořádná akce, minimum humoru. Živá mrtvola. Poldové in, Other Guys out. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Blbý a blbější (což tentokrát překvapivě platí více o postavách než o vtipech) ve službách zákona. Film se naštěstí nenese v duchu úvodních minut, které mají, pravda, díky Jacksonovi a Johnsonovi potenciál vystřelit vás do akčního nebe, vinou střihu však představují nepřehledný explozivní bordel. McKay včas přeladí na své ozkoušené baletění mezi trapností a vtipností, kdy servíruje vtip za vtipem, padni komu padni (resp. padni kam padni). V sále plném diváků, kteří si přišli nechat pošimrat bránici, fungovala Benga výtečně, ale dovedu si představit, že při osamoceném sledování v domácím brlohu více vynikne jejich dýchavičnost, roztáhlost a prázdnost (přísavka v podobě polo-vážných odkazů k finanční krizi moc nedrží). Willu Ferrellovi skutečně náleží pozice "toho druhého" mezi komediálními a Marku Wahlbergovi mezi akčními hvězdami dneška, ale do výslužby bych ani jednoho ještě neposílal. Jak dokazují Benga, když se pořádně rozeběhnou, dokážou navzdory všem očekáváním (která byla v mém případě mimořádně nízká, což jistě také sehrálo svou roli) chvíli i letět. 70% Zajímavé komentáře: DaViD´82, tron, SarumanKo ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Diamantovo rýdza mckay-ferrellovka. Občas trápna (nie často), občas tak nehorázne absurdne trápna, až je to zábavné (Wahlberg v baletnej škole), veľmi často skutočne vtipná (hlavne running joky s autom a bezdomovcami, kapitánovými citátmi TLC a Ferrellovými ženami). Áno, zápletka slúži len na rozohranie jednotlivých skečov, pričom niektoré sú na ňu napasované príliš nasilu, ale koho to prekvapuje? Veľká zábava s niektorými hláškami smerujúcimi do kultu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda, že na nemalou porci geniálních vtipů (úvodní akce, vidlička na stole) připadá větší kupa fatální trapnosti (partnerské etudy), což navíc při dvouhodinové stopáži nemilosrdně vynikne. Je to ale paradoxně parodie z ranku Bláznivých střel, kdy se všechno řešilo s nemilosrdně kamenným ksichtem, namísto teatrálního pitvoření. Upřímně si ale myslím, že kdyby si Ferrell s Wahlbergem role prohodili, fungovalo by to lépe. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell....jak já ten jeho humor, kde ze sebe dělá idiota prvního stupně, nesnášim. Jenže tady se stalo, že mi vlastně vůbec nevadil, právě naopak. Celý ten jeho smysl pro humor se do tohodle filmu výborně hodil. Nevím jak je to možný, ale v tomhle roce už se setkávám s třetí podobně americkou akční komedií a jsem rád, že takový vznikaj. Když jsou dobří herci, tak to bavit bude a tady je to vyšperkovaný ještě samotnými hereckými rolemi, který zářej. Především teda dvojka správňáků v podání Dwayne Johnson a Samuel L. Jackson. Ten film je prostě jízda. Ze začátku se rozjede jako snad žádná akční komedie, co jsem předtím viděl. Pozdějc trošku zpomalí, ale stejně tam všichni budou mlejt hubou až jim pant upadne a hlášek se nastřídá celá kopa, že mě to prostě bavit muselo. Benga v záloze jsou super. Opět nechápu zdejší hodnocení odborníků, kterým se nelíbili jednotliví herci a hledali ve filmu snahu o epično. Já si sedl a prostě si užíval parádní jízdu dvou pošuků. Víc jsem po filmu ani nepožadoval. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $119,219,978Tržby Celosvetovo $170,269,110Tržby za predaj DVD v USA $24,555,133 //počet predaných kusov 1,293,056 ║ Škoda že po prvej celkom slušnej polhodinke sa to zasekne a nikam neposunie ďalej, občas tam preletí aj nejaký ten podarený vtip ale okolo toho sa vždy nabalí hromada prázdnej vaty. Čo na tomto filme stálo $100miliónov?...asi honoráre, úroveň filmu podobná s Grown Ups(Dospeláci) /videl v kine: 40%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Absurdně debilní jako letící páv s rozlámanou kyčlí. Místy sice vtipné jako máloco, ale povětšinou spíše průměrné jako kdeco. Prostě blbina na jedno použití, která však díky závěrečným titulkům patří k sociálně nejangažovanějším politickým apelům roku aneb kam se hrabe Michael Moore! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Spousta fakt vtipnejch situací a dobrejch džouků (u mě vede návštěva u Ferrellovi ex a jejího divnýho přítele) je bohužel vykompenzována stejnou měrou těch, co vyjdou do prázdna. Will Ferrell válcuje Wahlberga po všech stránkách a smát se jako budete. Potěší i drsná dvojka Rock a Samuel L. Jackson. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Když se podíváme na topku nejoblíbenějších filmů, vidíme tam málo komedií. Ty naopak dominují nejúspěšnějším seriálům. Daný je to mj. tím, že komediím sluší povídka, humoreska, respektive kratší stopáž, kdežto dramata snesou i tlustší fascikl. Pokud se kterýkoliv tvůrce rozhodne natočit dvouhodinovou komedii, je výsledkem umísťování bláznivých skopičinek do nesouvisející příběhový mřížky a zajímavý rozpor mezi křížením odlehčených žánrů s těmi vážnějšími. Ani v nejmenším nenaznačuji, že snad Benga v záloze patří mezi top bijáky, jen říkám, že komedie trochu podceňujeme a málokdy vidíme, že jsou nuceny bojovat s v kinematografii ustanovenou, cirka sto minutovou stopáží, k níž nejsou uzpůsobeny, a je zajímavý sledovat, jak úspěšně se s tímto omezením po dramaturgické (scenáristické, žánrové) stránce vyrovnávají. U Benga v záloze zeje třeba na první pohled nepřekonatelná propast mezi šestákovými televizními skeči a vážným tématem finanční krize nebo výsostnou akcí, která vypadá jak z jiného světa, protože na ní dělali lidi z Bournea. Podobný rozpor nacházíme ale i u čistých filmů/žánrů, například u Harryho Pottera, kde je hlavní režisér jen na práci s herci a aby vdechl dílu určitý styl, zatímco akci a triky v postprodukci, včetně návrhů a konkrétních řešení jsou dílem „druhého štábu". Což je třeba velký rozdíl oproti tomu, jak točí Cameron, Spielberg, Peter Jackson nebo Guillermo Del Toro, kteří jsou maniaci na technické detaily, na všechno dohlížejí a všechno určují. Přirozeným pudem člověka je míti co nejvíce pravomocí a co nejméně odpovědností. Manažerem může být ale jen ten, kdo je ochoten a schopen převzít odpovědnost a delegovat pravomoc. Tím se manažer liší od profese režiséra, který, chce-li mít vše pod kontrolou a dostát pověsti osobitého auteura, musí obstarat vše sám. ____ Steve Coogan (miliardář Ershon) na konci pronese, že nejlepší způsob, jak vyprávět příběh, je začít od konce, pak se vrátit na začátek, postupně se dostat na konec a mezitím přidat různé úhly pohledu, aby to dostalo trochu dynamiky, jinak by to bylo trochu lineární. Naráží tím na současný zlom, který přišel na konci devadesátých let, kdy se fikce vyčerpala natolik, že o ni diváci ztratili zájem. Příběhy byly stále stejné, narativní metody, které používaly, také. Současný trend proto velí buďto příběhy složitě odvyprávěné, všemi mastmi mazané (s vykloubenou časovou posloupností začal Tarantino), anebo zemitou dokumentární estetiku, různé docufikce, docusoapy, docudramata vyvolávající dojem bezprostředního autentického prožitku, reality show apod. Jinak řečeno, kdokoliv chce dneska uspět ve filmu, musí nabídnout buďto vytříbený narativ (Počátek), anebo vytříbený styl (District 9). Benga v záloze inklinují ke druhému, neustále se stáčí od dramatu k sitcomu a místo dopředu směřují často dozadu, k flashbackům. Je to nakonec komedie, nikoliv drama, protože hlavními postavami jsou obě benga, ne miliardář se svými složitými příběhy. Co víc, je to dokonce možná nejlepší komedie roku 2010, navazující v mnohým na hit Big Hit. Žánr akční buddy cop komedie se tu neparoduje, ale vyloženě láme a surově zneuctívá v kyselině obrazoborectví a popkultury. Vtip je v tom, že i když se tady utahování si z klišé nějak apriorně očekává, beztak film nejednoho diváka převeze splněním neočekávaného a nenaplněním předpokládaného. Leckteré scény překvapí i protřelého kinomaniaka, třeba skok Samuela a Dwaynea ze střechy. Scénáristé se evidentně dobře bavili, herci taktéž. Z diváků jen někteří – prý vyprsknout tady smíchy znamená nemít smysl pro humor. My se bavili sqěle (já a moje ego). () (méně) (více)

Fr 

všechny recenze uživatele

Byl to ten nejnemožnější případ, ale Allen a Terry ho zmáknuli jako profíci..... Film, který má (zřejmě) být poctou všem těm, kteří dělají tu skutečnou a černou práci u policie a které neuvidíme na obálkách časopisů napsal scénárista se zvráceným smyslem pro humor. Tato krimi parodokomedie, má být vtipná hlavně tím, že ničí všemožné předsudky. Vtipu či pokusu o něj je tu hodně. HODNĚ! Bohužel úspěšnost je tak 50%. Naštěstí se jedná o humor nefekální, jenž je ,,svůj“, a který unesou i jemnější povahy. A ačkoliv na konci nemám v hlavě žádnou pachuť, není tu mnoho, co by v ní vůbec zůstalo. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jako malý jsem si hrál na policajty a lupiče. 2.) Chci se stát pasákem ze střední. 3.) Zajímá mě FaceBack. 4.) Myslím si, že zubní pasta je jídlo pro kosmonauty. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Otom že film obsahuje akciu, komédiu a krimi nieje pochýb, ale otom, že žiaden s týchto žánrov nieje nad priemerom, tiež nieje pochýb. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako ste sa zoznámili?“ – „Bolo to, ako z toho romantického filmu s Meg Ryanovou, kde mal ten chlap žihľavu v zadku.“ – „Hmmm... Nespomínam si na žiadny film s Meg Ryanovou, kde by mal chlap žihľavu v zadku.“ – „Ale áno, v LÁSKE CEZ INTERNET.“ – „V LÁSKE CEZ INTERNET predsa nemal Tom Hanks v zadku žiadnu žihľavu...“ – „Ale mal. A riadne hlboko.“ Od Willa Ferrella mám najradšej HLÁSATEĽA SPRÁV: PRÍBEH RONA BURGUNDYHO. Toto nie je až také dobré. Ale nie je to ani také rozpačité, ako RÝCHLO A DESIVO: ŠIALENÉ PRETEKY (o MOJEJ KRÁSNEJ ČARODEJNICI nehovoriac). Je to skôr „klasický ferrellovský priemer“ (ĽADOVO OSTRÍ, VIANOČNÝ ŠKRIATOK), teda jemne nadštandardný kúsok s neuveriteľne trápnymi (u Ferrella je to schválne) kreáciami, šokujúco hysterickými hereckými výkonmi a neuveriteľnými kydami v každej minúte (skutočne sa dá niekedy v živote zabudnúť na trojminútový preslov o tom, ako dokáže tuniak vypátrať rodinu leva a vyvraždiť mu ju?). Will si s pávom Wahlbergom nečakane sadol a každá piata scéna je neskutočná (svokra, vybavujúca mimoriadne vulgárne sexuálne odkazy), „ostatní herci“ (SPOILER The Rock a Samuel L. Jackson majú skôr cameo SPOILER) sa tiež vydarili, hlášky sú brutálne („Chalani, dúfam, že máte radi väzenské žrádlo a pinďúrov.“) a akčné scény také dobré, až paradoxne rušia „čisté“ komediálne čaro snímky. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/komedia/417-fizli-zo-zalohy-6o- ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fakt nechapu, jak se to povedlo McKayovi tak zkurvit. Jasne, necekal jsem zadnou extra tridu, proste odpocinkovou akcni komedii, ale nedostal jsem ani to. Jednak akce tu je naprosty minimum a kdyz uz tu nejaka je, tak bohuzel nema uplne stoprocentni triky a vinou nevhodne zvoleny hudby nedokaze strhnout a navic, i kdyz by to jakoze melo bejt cool, v McKayovo podani to proste cool nepusobi. Vetsinu casu by tak mela vyplnovat ta komedialni slozka, ale ani to se moc nedari, jednoduse proto, ze Wahlberg s Ferrellem si moc nesednou a ani popravde receno nemaj moc s cim pracovat. Jelikoz to neni typicky schema drsnak a ukecany hovadko, ale spis looser a looser, jejich vzajemny postuchovani zacne velmi brzo nudit a krome toho uz tu je fakt naprosty minimum nejak vtipnejch scen. Nicmene par se jich tu precejen najde, docela me prekvapila Mendes, samozrejme sceny s Rockem a Samuelem, spomalovacka v baru a jeste urcite neco, ale na ty uz si skoro ani nevzpominam a to sem film dokoukal pred chvily. Proste zmrvena akcni komedie, kde nic nefunguje, jak by melo, tahne se vic nez lecjaky intelektualni drama a me to silne zklamalo. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nekomická komediální promarněnost. Ferrella jinak rád mám skoro ve všem, ale tohle je fakt zabitost a ani on na tom nic nemění. Podívejte radši na COP OUT;) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tohle není jen komedie roku, ale nejspíš i film roku, který je podle mě hodně podhodnocený. Režie je absolutně geniální, ještě nikdy jsem neviděl tolik žánrových poloh, aniž by to bylo do oči bijící a otravné. To co tu předvádí Mark Wahlberg, jsem snad neviděl od dob BLÁZNIVÉ STŘELY, celý film dává s absolutně kamenou tváří, podle mě byl 100% filmu pod vlivem, jinak nechápu jakto že se nesložil smíchy při většině svých replik. Will Ferrell pak naprosto bez komentáře (Female Body Inspector???), stejně tak dokonalá, ale krátká zjevení Jacksona s Johnsonem. Okamžitě po shlédnutí jsem si většinu filmu pustil znovu. ()

Související novinky

Náhrada za Benga v záloze

Náhrada za Benga v záloze

06.11.2014

Mark Wahlberg (Transformers: Zánik) a Will Ferrell (Volte mě!) se před čtyřmi lety sešli v akční komedii Benga v záloze. Jejich stomilionové párování sice nevydělalo dost na pokračování, rozhodně ale… (více)

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

07.10.2009

Momentálně natáčí akční krimikomedii Other Guys po boku Willa Ferrella, pak se přesune do temnějších (a citelně chladnějších) vod. Zahraje si totiž v remaku loňského islandského zázraku režiséra… (více)

Policejní tým snů?

Policejní tým snů?

28.09.2009

Začíná z toho být trend, že se někteří tvůrci snaží narvat do svých filmů co největší počet hvězd. V mnoha případech padlých, ale na plakátech to stejně vypadá dobře. Po Tropické bouři, The… (více)

Reklama

Reklama