Reklama

Reklama

V ulicích New Yorku se na hranici zákona snaží balancovat dva neohrožení, ale velmi drsní policisté Danson a Highsmith. Zná je už celé město, jedni jimi pohrdají, jiní je obdivují. Jejich pravým opakem jsou kolegové Terry Hoitz a Allen Gamble, kteří se ale kvůli papírování do ulic prakticky nedostanou. Oba se stávají terčem každodenních posměšků a všichni jimi otevřeně opovrhují. Když během policejní akce Danson a Highsmith tragicky umírají, rozhodne se Terry, že je s Allenem nahradí. Terry se zbraní v ruce přinutí Allena, aby vstal od psacího stolu a vyrazil s ním do akce. Krátce poté dojde k přestřelce mezi překupníky kokainu. Terry Allena vyprovokuje k riskantní jízdě, a tak se Allen vřítí na místo činu, rozmetá zabavený kokain a přejede tělo zastřeleného překupníka. A na problémy je hned zaděláno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (785)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Ferrell si střihnul zase jednoho podivína, který se nemožně chová, mluví a vypadá jako kudrnatý tragéd. Wahlberg je sprostý, nepříjemný, a aspoň on je zábavný, ale na svou podobnou roli ve Skryté identitě tady prostě nemá. Když se tu navíc Eva Mendes projde v upnutých šatech, stačí vzpomenout na Noc patří nám, kde bylo vidět o dost, dost víc… A takhle bychom mohli pokračovat donekonečna. Vzít téměř jakýkoli záběr z Beng a vymyslet starší film, v němž jsme mohli vidět to samé (a lépe). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ano, někomu stačí málo. Chtěli byste třeba vědět, co očekávám od oddechové komedie? No, tak například minimum nudy, scénář plný fórů všeho druhu, herce, kteří si s nimi poradí, spád, švih a alespoň trochu zručnou režii, pokud má být komedie zároveň i trochu akční... To všechno "Benga v záloze" (český název je rozhodně nejtrapnější část celého filmu) mají. Musím uznat, že mě velmi mile překvapila především dobře vybraná a sehraná dvojka Wahlberg a Ferrell (dialog o lvech a tuňácích vede). Michael Keaton coby kapitán "Kapitán" byl rovněž bezproblémový, proti Evě Mendes bych si nedovolil nikdy říct ani "ň", Steva Coogana mám čím dál raději a co se týče pánů The Rocka a Samuela L. Johnsona - no... Jediné minus - mohlo to být tak o 15 minut kratší. Tři a půl hvězdy ovšem směle zaokrouhlím nahoru. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Po delší době mě něčím americká kritika zaskočila. Do nebes vynášená buddy-komedie, která to v tržbách i recenzích "natřela" Smithovým Poldům, je ukázkou totálního selhání. Přitom to napřed vypadá tak nadějně. Na scénu naběhne Rock s Jacksonem, hází jednu hlášku za druhou a rozstřílí půlku města. Po pěti minutách zmizí (definitivně) a následuje utahaná snaha o humor, ve které jen čas od času Ferrell zaperlí. Málokdy se tvůrci tak očividně vyčerpají na začátku. Wahlberg se snaží, ale vzteklouna mu věřit nejde a ostatní herci jsou vyloženě do počtu. Nenapadlo by mě, že může být akční komedie o dvou rozdílných poldech za sto míčů taková nuda. Žádná pořádná akce, minimum humoru. Živá mrtvola. Poldové in, Other Guys out. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell mě asi nikdy nezklame. Opět hraje pošuka, opět mě pobavil. Marky Mark mi zase lez na nervy. Ten mi leze na nervy už někdy od poloviny 90. let, kdy se vysral na muziku a začal se věnovat filmu. Teda né, že bych jeho muziku nějak žral, ale třeba "United" byla svýho času fakt pecka. Jinak film mě docela pobavil. Sice to nebyla taková zábava jako většina jinejch fimů s Willem Ferrellem, ale pro mě za 4 hvězdy. Trochu mě překvapilo, že Samuel L. Jackson, kterej byl v televizních programech uvedenej mezi hercema na prvnim místě, si ve filmu zahrál v prvních 15 minutách a konec. Jinak z dalších herců bych vyzdvihnul Michaela Keatona a Evu Mendes. Evička je prostě super :-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Wooden Gun: From the Files of Police Scrap! Z dvojicí Jackson / Johnson začne McKay v nějakém módu, aby Dnem lumíků a otevřených diváckých úst přešel na jiný, tzv.: „My way, or the highway!“ Na dálnici se mi nechtělo a tak jsem se chytil - možná i díky Ferrellovi, který v duchu L.Nielsena prokázal, že nejúčinnější rozbuškou vtipnosti u dementního dění je zachování vážné tváře.. A mimochodem, když si vezmeme slavné detektivní dvojice jako Starsky a Hutch, Crockett a Tubbs, Columbo a doutník, či Zeman a Hradec - jen duo Peacock a Shark může o sobě říct, že se vyzná v baletu i kuplířství.. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Natáčanie prebiehalo v New Yorku. (Peter-1307)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 119,2 milionu dolarů, součet těch celosvětových 170,5 mil. (NIRO)
  • Jméno postavy Michaela Keatona Gene Mauch je odkazem na baseballového manažera, který dovedl tým California Angels do divizního přeboru v letech 1982 a 1986. Herec Will Ferrell (Allen Gamble) je fanouškem Angels. (HellFire)

Související novinky

Náhrada za Benga v záloze

Náhrada za Benga v záloze

06.11.2014

Mark Wahlberg (Transformers: Zánik) a Will Ferrell (Volte mě!) se před čtyřmi lety sešli v akční komedii Benga v záloze. Jejich stomilionové párování sice nevydělalo dost na pokračování, rozhodně ale… (více)

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

07.10.2009

Momentálně natáčí akční krimikomedii Other Guys po boku Willa Ferrella, pak se přesune do temnějších (a citelně chladnějších) vod. Zahraje si totiž v remaku loňského islandského zázraku režiséra… (více)

Policejní tým snů?

Policejní tým snů?

28.09.2009

Začíná z toho být trend, že se někteří tvůrci snaží narvat do svých filmů co největší počet hvězd. V mnoha případech padlých, ale na plakátech to stejně vypadá dobře. Po Tropické bouři, The… (více)

Reklama

Reklama