Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích

  • USA Justice League: Crisis on Two Earths
Trailer

Alternativní vesmírné dobrodružství navždy změní pohled komiksových fanoušků na jejich oblíbené postavy. Film Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích vypráví příběh hrdiny Lexe Luthora, který povolá Batmana, Supermana a další superhrdiny, aby mu pomohli zachránit planetu Zemi ze spárů ničemného syndikátu zločinců. V alternativním vesmíru bojuje hrdina Lex Luthor o záchranu planety, kterou ovládá ďábelská variace Ligy spravedlivých. Aby zachránil svou zemi, musí Luthor povolat na pomoc Batmana, Supermana a další superhrdiny, kteří mu díky svým výjimečným schopnostem pomohou vyhrát. V konečné bitvě, ve které se utká zlo s dobrem, půjde o více, než jen o čest. V sázce je osud obou Zemí, ketré musejí být v harmonii a hlavně zachování existence života vůbec. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a dobrý dej, hudba je tiež dobrá a akcie sú tiež dobré a hlavne je ich tu hromada. Superhrdinovia sú fajn, či už kladný alebo záporný, ale niečo mi tu medzi tou hromadou akcii a superhrdinov chýbalo. Zo začiatku to bolo fajn, zaujímavý príbeh, zaujímavé akcie, ale ku koncu mi to prišlo stále dokola to isté. 80% - 4* ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Geniální! Atmosféra ve scénách s monologujicím Owlmanem (mj.James Woods z Videodromu), je magneticky/hypnotická, že jste rádi,že to je jen vymyšlené. Nebo...ne? :-) Stejně tak potěší narážky na 2 fenomény,Star Trek a Star Wars:) Tento film mě před 7 lety též přiměl, sehnati si spoustu comicsů s Crime Syndicate. Doporučuji též. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Příběh velmi dobrý. Bohužel, provedení bojů... Za celou hodinu a půl se snad 2x stalo, že bych viděl kapku krve (a to jednou díky facce supermana prezidentovi...), nebo jakýkoli jiný projev zdolání protivníka. Všichni se tam bijí a nikdo neumírá, nikdo neomdlívá, všichni jsou z oceli, to vás po 1,5hodině mlácení přivede na myšlenku -> proč se vlastně bijí? Když tím nic nedocílí... . . Kvůli tomuto srážím hodnocení dost dolů. Jak jsem již řekl, příběh i nápad vcelku povedený, ale i tam bylo pár mezer. . . 45% ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

O fous lepší než předešlá "Nová hranice". Dopomáhá tomu hlavně zajímavý námět paralelního světa, ve kterém JL jsou ti špatní a námi známí zloduši jako je Lex nebo Joker jsou ti hodní. A hned na začátku přijde malé zklamání v podobě toho, že z klaďasů na druhé Zemi zbyl pouze Luthor a zazdí se tak možné zajímavé interakce, které by setkání dlouholetých nemesis (ikdyž v tomto případě kopající za stejný mančaft) rozhodně vyvolala (rozhodně bych rád viděl, co by Batman dělal s hodným Jokerem alias Jesterem). Co naopak ocením hned je přemíra akce a minimum zbytečných keců. Je to vlastně nonstop akční jízda, která za celých 70 minut popadne dech tak 3x-4x. Animací je tento film takový příjemný standart, tudíž nic co byste ještě neviděli, ale ani nic na co byste nadávali. Z dabingu rozhodně vyniká Woodsův Owlman, který jako postava působí rozhodně dost zajímavě a celkově jeho motiv byl dost uvěřitelný (na blázna). Finále si něco málo vzalo z Watchmenů, něco z komiksů a ve výsledku bylo finále rozhodně jedním z higlightů celého filmu. Potěšilo mě (jakožto batman-fana), že přes Batmanovu nechuť zabývat se cizí Zemí nakonec stejně vše zachránil on (jak taky jinak, že?), ikdyž skákat tři metry do výšky z kroku se zlomenými žebry je asi dost i na komiks, ale to tu nemůžu rozebírat. 65% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Paralelní vesmíry a cestování časem jsou ošemetné a ve více než 90 % případů to začne působit neskutečně cheesy. S tou první premisou přichází nová Justice League a dopadlo to... cheesy. Občas vykoukne nadsázka, lehké pomrknutí ("Get of my plane") či hláška, ale dále se jede v béčkových vodách. Btw: Ke zdejším komentářům. Na Watchmany jsem si taky vzpomněl. A nejen při pohledu na Owlmana... 60 % ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • V dokumentu o natáčení režisérka pro dabing hlavních postav Andrea Romano prozradila, že James Woods nahrál všechny své repliky pro postavu Owlmana přes satelit ze studia v Connecticutu. (Caszidy)
  • Scéna Batmanova příchodu ve zdvihači je téměř shodná s příchodem Ellen Ripleyové (Sigourney Weaver) v závěru filmu Vetřelci (1986). Také samotný zdvihač je variací na ten, který pro svůj film vytvořil James Cameron. (Elegnor)
  • Dalšími členy Crime Syndicate, kteří se ale nepotkali se svými alter egy nebo nebyli zmíněni jménem byli Angelique, alter ego Hawkgirl, Black Power, alter ego Black Lightning, Model Citizen, alter ego Looker, Breakdance, alter ego Vibe, Sai, alter ego, Katana, Aurora, alter ego Halo, Extruded Man, alter ego Elongated Man, Vamp, alter ego Vixen, Fortuneteller, alter ego Gypsy, Captain Super, alter ego Captain Marvel, Uncle Super, alter ego Uncle Marvel, Manhawk, alter ego Hawkman, Mr. Horrific, alter ego Mr. Terrific, Mary Mayhem, alter ego Mary Marvel, Megamorpho, alter ego Metamorpho, She-Bat, alter ego hybrid Man-Bat a Catwoman, Warwolf, alter ego Lobo, Scream Queen, alter ego Black Canary, Archer, alter ego Green Arrow, Olympia, alter ego Wonder Girl a alter ega postav Wildcat, Sandman, Power Girl, Doctor Fate, Zatanna, Firestorm, Red Tornado, Blue Beetle, Cyborg a Swamp Thing. (Caszidy)

Reklama

Reklama