Reklama

Reklama

Nosí jména slavných italských renesančních umělců, ovládají zbraně japonských ninjů a zbožňují pizzu. Želvy Ninja jsou obrovským fenoménem, který se zrodil přesně před třiceti lety jako černobílý komiks. Producent těžkotonážních akčních velkofilmů Michael Bay se rozhodl, že právě teď nastal čas, aby tihle specifičtí bojovníci se zlem opustili stránky časopisů a televizní seriál a konečně s plnou parádou vpadli na filmové plátno. Podobně urputně Bay kdysi prosazoval první Transformers, s nimiž vstoupil do elitního klubu nejúspěšnějších filmových ság současnosti. A historie se může opakovat... Město New York zoufale potřebuje hrdiny. Ovládá ho totiž strach a všehoschopný Trhač, jehož pozice vládce podsvětí je zcela neotřesitelná, dokud se v městské kanalizaci vinou nepodařeného genetického experimentu neobjeví čtyři bojovníci v krunýři a s mimořádnými schopnostmi. Tam, kde jsou Michelangelo, Donatello, Leonardo a Raphael, nesmí pochopitelně chybět ani zvědavá reportérka April (Megan Fox). Společně odhalí Trhačovy děsivé plány na rozšíření jeho impéria a rozhodnou se je vlastními výrazně vylepšenými silami překazit. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (928)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Aby nedošlo k nějaký zbytečný mejlce, bylo by dobrý opravit název na "Jak hluboko do krunýře jdou zarazit Rafaelovy koule?", to to vystihuje mnohem líp (a zrovna ty jeho jsem mívala nejradši, takže nedík dvojnásob). Vtip začal a skončil zhruba s Batmanem, pak to až na pár světlých chvilek spíš bolelo (mongoloidní negr Michelangelo). Ke konci už to byly normální jatka mýho skvěle vytříbenýho vkusu, který zachraňoval jen Fichtner v upnutym černym trikotu (to by vůbec měla bejt povinná výbava každýho pánskýho šatníku). ___ Přistupovala jsem k tomu naprosto bez předsudků, třebaže kluci jsou digitální (já chci maso v kostýmu) a točil to ten pičus nešikovnej Liebesman, ale ani zdaleka to nestačilo. Tak nasrat. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný fanoušek Želvých Ninjů a ničeho takového. Tento snímek jsem si pustil jen z čisté zvědavosti. Zklamaný samozřejmě nejsem, protože jsem nic neočekával, ale také nejsem ani nadšený. Příběh a zápletka nikterak zajímavá, akční pasáže docela slušné, i když občas otravné. Jenže ze všeho nejotravnější byla Megera Foxová a i když se snažila působit vážně, nevěřil jsem jí ani slovo a potom nemluvím o závěru, to byl tak trošku úlet. Nakonec nejzábavnější ze všeho byly želvy a místy dokázaly i příjemně pobavit a odreagovat. Želvy Ninja nám nic moc neukáží, ale do nudného večera a průměru, se vejdou naprosto s přehledem .. 5/10 = 59% ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Po hodně dlouhé době se mi stalo, že jsem v kině usínal. Na tenhle film jsem šel s tím, že mě může jen překvapit, chtěl jsem jen něco, co bude barevné a zabaví mě to na hodinu a půl. Nestalo se, vtipy nefungovali, želvy vypadaly docela zvláštně (nechci říct špatně, ale zatímco želvy z původní filmové série vypadaly vesele a přátelsky, tyhle vypadaly jako že zabijí vše, co se hýbe a že jedou na steroidech) a Megan Fox byla obrovská castingová chyba (speciálně když jsem se dozvěděl, že tuhle roli mohla hrát Anna Kendrick, který by tu roli pozvedla na nový level) a hodně levný způsob, jak na to dostat více lidí. Díky bohu za Williama Fichtnera a za fakt, že to uběhlo rychle. 40 %. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jste-li dítě nebo dětina, který navíc na Želvách Ninja vyrostl, myslím, že s tímhle filmem žádný velký problém mít nebudete. Já sice k Želvám nikdy přehnanou náklonností netrpěl (ale coby děcko jsem samozřejmě figurku jedné měl a na seriál se díval), ovšem nechal jsem se nalákat vidinou oddechové záležitosti, při níž se snad pobavím a budu mít na co se dívat. Splnilo se mi to hlavně díky svižným akčním scénám a sympatické Megan Fox (mnohem přirozenější než v Transformers). Jenže humor se nekonal - a když, tak cílil na diváky o dvacet a více let mladší. Titulní želvy se trikařům od ILM povedly a působily myslím tak uvěřitelně, jak jen to u dvoumetrových humanoidních plazů jde, Tříska dopadl hůře. Škoda také, že velmi dobrý soundtrack Briana Tylera nevynikl tak, jak by zasloužil - například při souboji Třísky a Trhače, což je jedna z nejlepších skladeb alba, byl slyšet jen vzdáleně a zvukové efekty ho hravě přehlušily. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Vznik želv se mi víc líbilo v seriálové verzi, kde byl Hamato Yoshi. Co k tomu říct? Je to akční jízda, která vás nenechá se na chvíli zamyslet, hudba mi evokuje Avengers (nebo něco podobnýho) a v ději mi chybí právě ta chvilka, kdy zpomalí, všichni se zamyslí a dostane trochu větší hloubku. # příběh *** | hudba **** | humor * | akce ***** | napětí – | pustil bych si znovu *** ()

Galerie (213)

Zajímavosti (24)

  • První hraný film o nindža-želvách, v němž byla použita technologie snímání pohybu – tzv. MoCap – a který byl uveden ve 3D. (starblade)
  • Necelé 2 týždne po vydaní filmu stačili na to, aby producent Michael Bay dostal zelenú pre pokračovanie. (MikaelSVK)
  • Film měl mít premiéru 16. května. První číslo komiksu o nindža-želvách vyšlo 5. 5. 1984. (Zdroj: collider.com) (ČSFD)

Související novinky

Želvy Ninja se vrací do akce

Želvy Ninja se vrací do akce

23.03.2015

Loňský reboot Želv Ninja vydělal skoro půl miliardy dolarů. April s tváří Megan Fox (Transformers) se tak samozřejmě vrátí, a s ní i čtyři ústřední zelení hrdinové. Premiéra druhého dílu nás čeká 3.… (více)

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

10.01.2015

Michael Bay kdysi založil firmu Platinum Dunes, která produkuje především malé horory. Loni ale zrebootovala Želvy Ninja a byl z toho její zatím nejvýdělečnější film, takže není divu, že se vrhá na… (více)

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

11.08.2014

Ve studiu Paramount Pictures si do poslední chvíle nebyli jistí, jestli budou mít nové Želvy Ninja úspěch nebo ne. Zámořští kritici film strhali a ostatní reakce také nejsou zrovna nadšené, o platící… (více)

Reklama

Reklama