Reklama

Reklama

Nosí jména slavných italských renesančních umělců, ovládají zbraně japonských ninjů a zbožňují pizzu. Želvy Ninja jsou obrovským fenoménem, který se zrodil přesně před třiceti lety jako černobílý komiks. Producent těžkotonážních akčních velkofilmů Michael Bay se rozhodl, že právě teď nastal čas, aby tihle specifičtí bojovníci se zlem opustili stránky časopisů a televizní seriál a konečně s plnou parádou vpadli na filmové plátno. Podobně urputně Bay kdysi prosazoval první Transformers, s nimiž vstoupil do elitního klubu nejúspěšnějších filmových ság současnosti. A historie se může opakovat... Město New York zoufale potřebuje hrdiny. Ovládá ho totiž strach a všehoschopný Trhač, jehož pozice vládce podsvětí je zcela neotřesitelná, dokud se v městské kanalizaci vinou nepodařeného genetického experimentu neobjeví čtyři bojovníci v krunýři a s mimořádnými schopnostmi. Tam, kde jsou Michelangelo, Donatello, Leonardo a Raphael, nesmí pochopitelně chybět ani zvědavá reportérka April (Megan Fox). Společně odhalí Trhačovy děsivé plány na rozšíření jeho impéria a rozhodnou se je vlastními výrazně vylepšenými silami překazit. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (928)

Anderton 

všechny recenze uživatele

DVD TMNT som videl v regáli v nemenovanom hypermarkete zlacnené na 2 eurá. Je leto, máme zmäknuté mozgy, je tam Megan, no nekúpte to. Na obale je navyše napísané, že nonstop akcia. Ale kdeže. Akcia príde niekedy po vyše hodine a vtedy som začal doceňovať prvé dve tretiny bez nej. Turtláci chcú vyzerať ako od Baya, ale Liebesman je niekde inde (v režisérskych kanáloch). Nepochopil som, či si z neho robí srandu, prípadne si ju robí aj Bay v úlohe producenta zo seba, alebo Liebesman ho iba nepodarene kopíruje. Ak chceli byť nindžáci letnou akčnou zábavou, tak si ich mal natočiť megalomansky Bay sám. Vtedy by aspoň splnili účel. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mně ten film přišel jako otevřený váček na penízky, aby producenti měli zase o pár stříbrňáků víc na kafíčko, tak zkoušej, zda by nemohla vzniknout nějaká další výdělečná série. Obrazově je film v pořádku i když mně přišlo, že při natáčení vedle Jonathana sedával pan producent Miša Bay a kafral a kafral. Nejsilnější stránkou filmu je zábavné pojetí želviček, hlavně oranžová a fialová korytnačka dokáže nastartovat smíchovody. Meganička zase u pánské části dokáže nastartovat něco jiného. Jenom škoda, že zádní záběr na fotící Mega Fox netrval alespoň 30 minut, jako divák z kategorie muž obecný chci pro svý oči vždy to nejlepší. Navíc u Foxy Megan nemám dojem, že je až tak hrozná herečka, jak zde prezentuje zdejší kinder elite. Jasně Meryl Streep to není, ale v podobných filmech, jako jsou nindžácký želváci rozhodně nic nekazí a mrzí mě, že podle posledního rozhovoru kvůli dalšímu dítěti dočasně přerušila kariéru. Samozřejmě Želvy Ninja nejsou jen o Mega Fox, ale krom ní vidím ve filmu už jen dvě snahy, vydělat a pobavit. Jak vyjde ta první snaha netuším, ale ta druhá snaha se celkem vydařila. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem byl nadšený, po prvním teaseru už tolik ne. Je tomu letos 30 let, co vznikly Želvy ninja. Já snad viděl akorát starej film a nemám k nim tudíž bližší vztah. A je to tak možná dobře. Nové "Teenage Mutant Ninja Turtles" předlohu asi moc dobře nectí a široce otevírají bránu další dlouhotrvající sérii. A diváci to tak evidentně chtějí. Jenže opravdu stojí za to ztrácet čas s tim nejvíc stereotypně pojatým blockbusterem, co může být? Do kina se hrnuly hlavně rodiny s malými dětmi a těm je to nejspíš fuk. Jak pak může někdo tvrdit, že nové korytnačky jsou dospělejší než kdy dřív? Jak sami Michelangelo, Donatello, Leonardo a Raphael dokazovali každých 5 minut, jsou to teenageři a také se tak chovají. Žádná hlubší myšlenka, žádná přidaná hodnota, pouze tupost moderního Hollywoodu v nejčistší podobě. Ovšem proč bych si zrovna já stěžoval? Já i přehlídnu fakt, že Megan Fox to hraje čistě na svojí hezkou tvářičku a Williamu Fichtnerovi zase podstrčili toho nejobyčejnějšího a zavrženíhodného záporáka, hlavně když si dobře bavím, což od podobné popcornovky čekám. Ovšem to je holt manažérská práce. Pořád je na tom trošku cítit ten Bayham a pouze proto jsem na to nakonec šel. A ano, akce je vskutku parádní. Perfektní CGI je už sice dnes standard a povinnost, ovšem taková ta rychlost a orgasmus, když želvičky jdou někomu nakopat prdel, kvůli tomu chodí příznivci Michaela Baye do kina. Akorát, že ten tentokrát jen produkoval a svůj (skoro až úchylný) smysl pro detail naplno přenesl do T4. Takto to také dopadlo. Dialogy neuchvátí, herci neoslní, stačí si v podstatě jen pustit nějaký výtah akčních soubojů a máte z toho lepší zážitek. Btw : Pro Megan napsali roli fakt na tělo...nebo spíš na její zadek? ...70%...[31.8.2014_Cinestar_Černý most] ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Klasický dobrodružný film pro náctileté/pamětníky, z nichž ti druzí se můžou lehce nudit u scén, které nejsou určeny primárně pro ně. Já osobně jsem ocenil hlavně funkční příběh (vznik a důvod boje želv) a jejich výtvarné zpracování, akční scény byly standardní, občas jsem se i zasmál (rap ve výtahu). 70%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Milá April, ty jsi fakt blbka...njn, měla to ve scénáři, ale i tak mi je Foxová protivná. Já bych uvítal ty lítací hlavy a rudé fontány, ale chápu, že film je točený pro děti. Klasický modelový příběh o padouchovi, co chce ovládnout svět, a hrdinech, co ho musí zastavit. Stejně jsem se díval kvůli akci, která je vydařená. Sice místy pixely až příliš bijí do očí (eskapády na sněhu či bitka na věži), ale nechť. Jestlipak si někdo troufne na původní undergroundovou předlohu?...ne, nejspíš ne... ()

Galerie (213)

Zajímavosti (24)

  • Film měl mít premiéru 16. května. První číslo komiksu o nindža-želvách vyšlo 5. 5. 1984. (Zdroj: collider.com) (ČSFD)
  • Pri prvej scénke, kde April (Megan Fox) fotí korytnačky, drží telefón hore nohami. (speedy7929)

Související novinky

Želvy Ninja se vrací do akce

Želvy Ninja se vrací do akce

23.03.2015

Loňský reboot Želv Ninja vydělal skoro půl miliardy dolarů. April s tváří Megan Fox (Transformers) se tak samozřejmě vrátí, a s ní i čtyři ústřední zelení hrdinové. Premiéra druhého dílu nás čeká 3.… (více)

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

10.01.2015

Michael Bay kdysi založil firmu Platinum Dunes, která produkuje především malé horory. Loni ale zrebootovala Želvy Ninja a byl z toho její zatím nejvýdělečnější film, takže není divu, že se vrhá na… (více)

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

11.08.2014

Ve studiu Paramount Pictures si do poslední chvíle nebyli jistí, jestli budou mít nové Želvy Ninja úspěch nebo ne. Zámořští kritici film strhali a ostatní reakce také nejsou zrovna nadšené, o platící… (více)

Reklama

Reklama