Reklama

Reklama

Nosí jména slavných italských renesančních umělců, ovládají zbraně japonských ninjů a zbožňují pizzu. Želvy Ninja jsou obrovským fenoménem, který se zrodil přesně před třiceti lety jako černobílý komiks. Producent těžkotonážních akčních velkofilmů Michael Bay se rozhodl, že právě teď nastal čas, aby tihle specifičtí bojovníci se zlem opustili stránky časopisů a televizní seriál a konečně s plnou parádou vpadli na filmové plátno. Podobně urputně Bay kdysi prosazoval první Transformers, s nimiž vstoupil do elitního klubu nejúspěšnějších filmových ság současnosti. A historie se může opakovat... Město New York zoufale potřebuje hrdiny. Ovládá ho totiž strach a všehoschopný Trhač, jehož pozice vládce podsvětí je zcela neotřesitelná, dokud se v městské kanalizaci vinou nepodařeného genetického experimentu neobjeví čtyři bojovníci v krunýři a s mimořádnými schopnostmi. Tam, kde jsou Michelangelo, Donatello, Leonardo a Raphael, nesmí pochopitelně chybět ani zvědavá reportérka April (Megan Fox). Společně odhalí Trhačovy děsivé plány na rozšíření jeho impéria a rozhodnou se je vlastními výrazně vylepšenými silami překazit. (CinemArt)

(více)

Recenze (928)

Cival 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně zlý. Být mi deset, asi jsem v extázi. Liebesmanovy režijní schopnosti jsou ale zhruba na úrovni soudnosti Megan Fox, co se týče plastických operací, ale jako béčková infantilní popcornovka akceptovatelné: Design i trikové podání postav celkem fajn a práce s mytologií nebyla tak trapná, jak obvykle bývá nejen u bayovin. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Uřvaná, přeplácaná, předigitalizovaná kravina v rytmu nigga gangsta rapu. Prostě klasičtí Liebesman s Bayem, kteří jako vždy neznají míru. Už mi tam při prupovídkách želv chyběl jenom Eminem, který by si s Rafaelem plácnul "high five". ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Klasický dobrodružný film pro náctileté/pamětníky, z nichž ti druzí se můžou lehce nudit u scén, které nejsou určeny primárně pro ně. Já osobně jsem ocenil hlavně funkční příběh (vznik a důvod boje želv) a jejich výtvarné zpracování, akční scény byly standardní, občas jsem se i zasmál (rap ve výtahu). 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mně ten film přišel jako otevřený váček na penízky, aby producenti měli zase o pár stříbrňáků víc na kafíčko, tak zkoušej, zda by nemohla vzniknout nějaká další výdělečná série. Obrazově je film v pořádku i když mně přišlo, že při natáčení vedle Jonathana sedával pan producent Miša Bay a kafral a kafral. Nejsilnější stránkou filmu je zábavné pojetí želviček, hlavně oranžová a fialová korytnačka dokáže nastartovat smíchovody. Meganička zase u pánské části dokáže nastartovat něco jiného. Jenom škoda, že zádní záběr na fotící Mega Fox netrval alespoň 30 minut, jako divák z kategorie muž obecný chci pro svý oči vždy to nejlepší. Navíc u Foxy Megan nemám dojem, že je až tak hrozná herečka, jak zde prezentuje zdejší kinder elite. Jasně Meryl Streep to není, ale v podobných filmech, jako jsou nindžácký želváci rozhodně nic nekazí a mrzí mě, že podle posledního rozhovoru kvůli dalšímu dítěti dočasně přerušila kariéru. Samozřejmě Želvy Ninja nejsou jen o Mega Fox, ale krom ní vidím ve filmu už jen dvě snahy, vydělat a pobavit. Jak vyjde ta první snaha netuším, ale ta druhá snaha se celkem vydařila. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Štyria zelení černosi verzus japonský transformer, neopísateľne otravná Megan a odporný vizuál s asi najhnusnejšími trikmi, aké ste kedy videli v letnom hollywoodskom "blockbusteri". Do toho Tyler púšťa recyklát z marveloviek. Uf. Bavila ma len akcia na snehu (napriek ohavnému prevedeniu) a beatbox vo výťahu, zvyšok je totálny grc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $125miliónovTržby USA $191,204,754Tržby Celosvetovo $493,333,584Tržby za predaj Blu-ray v USA $67,866,173 Tržby za predaj DVD v USA $37,456,311║ nakoniec úplne v pohode popcorňák, kde počítačovo animované korytnačky znesú akékoľvek normy, jednouchý dej šlape ako hodinky a nenudí ani na chvíľu, občas nejaký ten zaujímavý nápad v rámci scénok poteší, akcia prevažne prehľadná a svižná, infatelné scény v znesiteľných medziach a hlavne krasotinka Megan Fox pekne spríjemní pozeranie, takže všetko tu splní účel ale srdcovky z 90.rokov(Korytnačky ninja (1990)+Korytnačky ninja II. (1991)) ostávajú nezdolané /videl v kine: 60%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Kolik kokainu musíte vyšňupat, abyste natočili toto? Lajnu? Gram? Kilogram? Středně velký turistický kufr? Cisternu? Sklad Sámera Issy? Kolumbijské rezervy? A co děti, mají si kde hrát? Samozřejmě vím, že studenokrevní plazi se speciálním špionážním výcvikem jsou letitým, nezpochybnitelným hitem, avšak mě v dětství nějak minuli, neboť jsem se jakožto nadprůměrně inteligentní dítě, směle bilancující na hranici geniality, věnoval činnostem s reálným podkladem, které by mohly být světu prospěšné. Sice se mi nikdy nepodařilo vynalézt rekombinantní vakcínu pro barbie panenky, ale zase jsem nasměroval na správou životní cestu spoustu Kenů. V dnešní době chodit na letní blockbustery, to je jako prcat šlapku z dálnice; člověk od toho nic moc nečeká a když mu neupadne péro, tak se i trochu pobaví. Jako jo, má to nespočet digitálních fíčurinek a občas i nějakou tu akcičku, ale jakou to má vypovídací hodnotu, když scénku s ucházejícími filmovými efekty dnes dokáže spatlat dohromady i negramotný slepý autista na svém GameBoyi? A za zmínku stojí samozřejmě mamča Megan, kterou drží při životě pouze scénář. Já nevím, proč ji do těch filmů furt cpou. Jasně, je to každopádně šukatelná kost, nad kterou slintá kdekterý obtloustlý panic bydlící ve svém zatuchlém world of warcraft sklepení, ale to je v podstatě jediná její vlastnost, kterou se může chlubit. "Jéééj, jsem šukatelná kost, hou hou, a člověk co rád šuká kosti bude asi nekrofil, jéééj jou hou". Megan Fox s hereckým výkonem vypeckované nektarinky je prostě špatná volba. Tady máte její kachnu a už s ní palte, prosím pěkně, do prdele. Děkuji. A nyní mě omluvte, jen co vymažu ze slovníku všechny kundy a kokoty, půjdu na film sepsat erudovanou recenzi se slovními obraty typu "...variabilita exaktní paralely děje...", pro ty kundy a kokoty, co mě za to platí. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Aby nedošlo k nějaký zbytečný mejlce, bylo by dobrý opravit název na "Jak hluboko do krunýře jdou zarazit Rafaelovy koule?", to to vystihuje mnohem líp (a zrovna ty jeho jsem mívala nejradši, takže nedík dvojnásob). Vtip začal a skončil zhruba s Batmanem, pak to až na pár světlých chvilek spíš bolelo (mongoloidní negr Michelangelo). Ke konci už to byly normální jatka mýho skvěle vytříbenýho vkusu, který zachraňoval jen Fichtner v upnutym černym trikotu (to by vůbec měla bejt povinná výbava každýho pánskýho šatníku). ___ Přistupovala jsem k tomu naprosto bez předsudků, třebaže kluci jsou digitální (já chci maso v kostýmu) a točil to ten pičus nešikovnej Liebesman, ale ani zdaleka to nestačilo. Tak nasrat. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Paramount // Počet premietajúcich kín v USA: 3,980 // Otvárací Víkend v USA: $65,575,105 // Svižné, vtipné, akčné a vizuálne kvalitné ....... 80% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi vkusná, zábavná a svěží želví jízda. Natočeno je to velmi stylově a přehledně, o zábavu se stará Mickey svými vtipnými hláškami, potěší i svůdná Megan Fox a epická akční scéna ve sněhu, která je vizuálně dech vyrážející. Zde není potřeba nad ničím uvažovat, já tyhle filmy miluji, je to skvělá oddechová zábava a já se bavil výtečně. Podobné guilty pleasure jako Hercules. 80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Z pozvolného rozjezdu příjemná zábava, ze sympatického vizuálu akční scény, u kterých jsem buď zatajoval dech nebo potichu fandil. A v závěru ten nejširší úsměv. Leo, Mikey, Don a Raph už sice svůj předobraz z před dvaceti let připomínají čím dál méně, ale díky želvímu hláškostroji a trefně obsazenému Arnettovi se to odpouští docela snadno. Vyslovená škoda je potom pozměněný origin Třísky a Trhače a s tím související dějové otazníky a absence jejich vzájemné rivality. Protože kdo ví, kam by potom výsledné hodnocení chtělo šplhat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Videla si to video, kde mačka hrá na klavír paličkami?" Ja som spokojný. Dokonca aj s Megan Fox. Je to presne taká blbosť, aká to vždy bola, ale tentoraz zhmotnená s pomocou megalomana Baya a teda za tomu odpovedajúci peniaz. Takže rozhodne žiadna lacnota. Akože zrovna Bergman to fakt nie je. Ale ja som na nindža turtleskách vyrastal (bol som Donatello a mal som plno plagátov a samolepkových albumov a chcel som skejbord) a môžem spokojne skonštatovať, že je to v pohode film. Takmer až 70 %. Jasné, je tam plno logických nezmyslov, ale to asi nikto normálny v takomto filme riešiť nebude . Dvojka je svojím spôsobom ešte o čosi vydarenejšia, nakoľko sú v nej veci, ktoré sa do jednotky nevopchali (Krang, Technodrom, Casey...). "Neboj sa, je to len maska." ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od toho necekal a ackoliv rozhodne nejde o nejakej vyzivnej blockbuster, za me nakonec spokojenost. Zadnej moc komplikovanej dej, takze se film nikde moc dlouho nezdrzuje a porad se neco deje. Je sice fakt, ze vsechny nejlepsi akcni momenty uz byly videt v traileru, ale zas tak moc to nevadi. Sem tam tu mame nakej forek pro odlehceni, ale mohlo by jich bejt vic. Celkove ale myslim, ze se tvurci presne trefili do toho vyzneni filmu, ktery se k zelvam hodi nejvic. Jedinej problem mam tak vlastne se samotnejma zelvama a Triskou, ne ze by byly trikove nejak spatny, to ne, jen proste vypadaj divne, trochu humusacky, ale zaroven trochu smesne. Takze ackoliv nemam potrebu koukat na film znova, nemuzu rict, ze bych se od zacatku do konce nebavil a o to slo tvurcum asi predevsim, takze pod ctyri hvezdicky nepujdu a pripadny pokracovani s chuti skouknu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Uuuuuum, tak trošku GP no, přiznávám se po dobrém! Hip soundtrack, rapující, hláškující, MTV, ninja želvy ve spolupráci s produkujícím M. Bayem, (ne)hrající Megan Fox a Willem Arnettem se toho zhostili docela dobře a Liebesman zjevně neměl větší ambice než natočit zábavnou akční blbinu pro děti za pár mega. Povedlo se, klidně bych si dal pokračování. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Děkuju CSFD projekci za to, že jsem nemusel platit za takový hovno. Na želvy se nedalo dívat jak nechutně je někdo nadesignoval, ale to je jen ta moje největší námitka... Vlastně ani nejsem způsobilý tu něco hodnotit a komentovat, poprvé v životě jsem v kině usnul a hned asi na třetinu filmu. Vraťte mi je zpátky animovaný. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Oba jsme už dospělí, oba dobře vypadáme, ty možná líp, to můžeme probrat, ale jde o to, že si nemusíme vymejšlet, abysme mohli bejt spolu." No jo, někteří chlapi zkrátka na pohádky o bojovných želvách nevěří, ale já bych reportérce April O'Neilové věřil snad i tu autech, co se mění v roboty. Krásné ženy se zkrátka mají poslouchat, protože za to jednak může být odměna a taky se může stát, že mají pravdu. Vraťme se však ke vztyčeným plazům s krunýřem. Ti mě bavili jen při pobroukávání ve výtahu, protože jejich hlášky byly na želvy poměrně suché, šavlovačky s předem daným výsledkem mne trošku nudí a z tradičních závěrečných keců o rodině se spontánně osypávám. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hele, tenhle film mi je tak moc jedno, že fakt nevim. A přitom by stačilo tak málo - trochu přepálit nadsázku, která je minimální, vykašlat se na 3D, který stejně nemá efekt, a naopak nevykašlat se na příběh až na takový úrovni, že některé hlavní postavy prostě zmizí z děje a už se neobjeví. Fakt toho chci až tolik? 2 a 1/2 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pěkně to tady kurvíte, pane Bay. Společně se svým židovským kámošem jste značně pošramotili příjemné vzpomínky mojí generace na dětství ve společnosti želvích Ninjů. Z Michelangela se musel stát rapující nigga, aby se film zavděčil i barevné části USA a pro losery je tady zase nerd Donatello s pěti dioptriemi. Proč je tady Megan, nevím, ale z toho množství botoxu mi je blbě ještě teď. Ta holka už fakt není pěkná a vrcholem její kariéry tak zůstává rozcvička u kapoty Camara v Transformers. Celou dobu není jasné, zda mělo jít o epickou poctu komiksové legendě, tuto domněnku reprezentují postavy, které se celou dobu berou smrtelně vážně (April, Sacks, Tříska, Trhač), či mělo zůstat pouze u zábavné taškařice pro celou rodinu plné infantilního humoru, což reprezentují Želvy Ninja a blb Vernon, jediná postava, která mě trošku pobavila a zároveň jsem se u jejího počínání nechytal za hlavu. Naneštěstí při obou svých tvářích je film nepřesvědčivý a nepřehledná kupa akce tomu guláši dává korunu. ()

Související novinky

Želvy Ninja se vrací do akce

Želvy Ninja se vrací do akce

23.03.2015

Loňský reboot Želv Ninja vydělal skoro půl miliardy dolarů. April s tváří Megan Fox (Transformers) se tak samozřejmě vrátí, a s ní i čtyři ústřední zelení hrdinové. Premiéra druhého dílu nás čeká 3.… (více)

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

10.01.2015

Michael Bay kdysi založil firmu Platinum Dunes, která produkuje především malé horory. Loni ale zrebootovala Želvy Ninja a byl z toho její zatím nejvýdělečnější film, takže není divu, že se vrhá na… (více)

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

11.08.2014

Ve studiu Paramount Pictures si do poslední chvíle nebyli jistí, jestli budou mít nové Želvy Ninja úspěch nebo ne. Zámořští kritici film strhali a ostatní reakce také nejsou zrovna nadšené, o platící… (více)

Reklama

Reklama