Reklama

Reklama

Dredd

  • Velká Británie Dredd
Trailer 1

Budoucnost. Z Ameriky je ozářená pustina. Na jejím východním pobřeží, od Bostonu po Washington, D.C., se rozkládá Mega City One, rozsáhlá megalopole plná násilí, ve které více než 400 milionů obyvatel přežívá v neustálém strachu. Na pořádek v ulicích dohlíží takzvaní Soudci – vymahači práva, porotci, soudci i vykonavatelé rozsudku v jedné osobě. Takovým Soudcem je i Dredd (Karl Urban), který od svého nadřízeného dostává za úkol vyzkoušet v praxi novou Soudkyni Cassandru Anderson (Olivia Thirlby). Čeká je zdánlivě snadná práce – vražda v nechvalně proslulém dvousetpatrovém slumu, který provozuje bezcitný klan Ma-Ma. Když se ale pokusí zatknout jednoho z přisluhovačů klanu, Ma-Ma neprodyšně uzavře celou budovu. Oba Soudci se ocitají uprostřed brutálního a nelítostného souboje o přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (1 191)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho, předlouho, jsem se na tento kousek chystal. Ani nevím, proč mi unikal, ale musím říct, že to byla zatracená škoda. Zábavná, jednoduchá jednohubka, kde je skvělý nejen soudce Karl Urban, který si to vědomě užívá, ale i jeho nová kolegně Olivia Thirlby, která tu vypadá zatraceně líp, než na kdejaké fotce na googlu. Navíc i Lena Headey coby nepřítel číslo jedna tu exceluje svým excentrickým výstupem. Zajímavě propojený kyberpunk, který ale svým utnutým rozpočtem vypadá kupodivu víc jak jihoafrický slum, než jako budoucnost z mysli koumáků z týmu digitálních efektů. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pro sci-fi nerda jasný filmový trhák roku. Roku, který je hodně v duchu sci-fi coverů. A líbil-li se mu Total Fecall, nadšeně usedne i k Dreddovi. A jestli takový nerd neviděl indonesský psí nářez Serbuan maut, o to víc se mu to bude líbit. Ač v jednom roce natočit film, kde jde jen o dobití jednoho zabedněnýho mrakodrapu plného zabedněných lidí, se zdá poněkud až troufalé, neboť příběh je jednoduchý jako wandrwalův mulťák, dá se říct, že to vyšlo. V thajské verzi ale dojde na extrovní fullkontaktní souboje, zatímco v americkém Dreddovi se střílí ze záhadné zbraně. Ta zbraň brzy začne hrát hlavní roli, ale my, diváci, se o ní nic nedozvíme. A tím celá šou končí. Za zmínku stojí samozřejmě Olivia Thirlby, která svým xichtem dává tomuto sci-fi takový zvláštní punc. Nevím, byla super, ne? Do takového postapa se kupodivu hodila, byť vypadala, jako vytažená z Austinové. Jen škoda, že šlo jen o ten pitomý barák ovládaný docela neschopnou feťačkou. Mega City 1 už od první vysvětlovačky nabízelo daleko víc k prozkoumání. Byla to blbost, je tedy reálná naděje, že bude druhý díl, tak snad se, my dreddonerdi, dočkáme. Ale také doufám, že Urban odloží helmiče a vrátí se ke kreslení lidových humorů. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je až bizarně vtipné, jak strašně moc je tomuhle filmu jedno všechno, co tak upachtěně řeší jiné podobné kousky. Dredd je prostě badass polda, co zabije všechny, co mu chtějí bránit vykonávat povinnost. Nemá pozadí, nemá vývoj, nemá osobnost. Celou dobu vedle něj cupitá sexy blondýna, takže si říkáme "jo, jasně, románek na obzoru", ale kdepak - jemu to ukradené - on si jde za svým cílem. Kašle se tu na klišé i originalitu, prostě se jen jde kupředu. Svým způsobem je ale ten film svou absolutní a místy až absurdní vyprázdněností všeříkající. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ten věžák nedělá dobrotu, mnohem zajimavější by bylo zasazení děje do většího počtu rozmanitějších prostor. A ano, připomíná to Raid pořádně. Ale to je asi tak vše co bych filmu vytknul, jinak je to až na půdu poctivá béčková řezničina, ze které lze v mnoha momentech cítit ten komiks. Dreddovu charismatu a odlišnosti od ostatních hrdinů opravdu dodává ta permanentní přilba, působí tak přesně jak by měl - odosobněně, bez emocí a bez slitování, beroucí do úvahy pouze jedno slovo, hrubě proceděné mezi rty - ZÁKON!! Brutální, nahláškované (ale možná až moc hlášek jsem si zbytečně vyzradil v spotech a traileru - narozdíl od útěku z věznice blabla tu navíc nebyly až tak výrazně odlišné od jiné mluvy - Cervenak bude možná mít pravdu a budu si to muset sjet ještě jednou), Slo-Mo a okořeněné Oliviiou Thirlby - nebudu lhát, neviděl jsem ji téměř nikde, ale dle mého skromného názoru si střihla na první pohled křehkou novicku bravurně - nevinnost feat velká bouchačka a film mě měl v hrsti :) SUMA: Dredd je zákon aneb postapo nářez z jednoho Mega města plného zločinnosti. Velká škoda, že další díly nebudou, když si vzpomenu na to, že se probíral i Soudce Death... :( ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré, ovšem až na druhý pokus. Když jsem Dredda viděl poprvé, nemohl jsem se dobrou polovinu filmu zbavit dojmu, že Karl Urban má helmu o číslo větší a že většina toho, co řekne, zní rádoby drsně/trapně. Napodruhé ale tohle všechno zmizelo a já si všímal hlavně toho, jaký má film spád, jak je promyšlený a černohumorně vtipný, jak to Dreddovi a jeho parťačce pěkně ladí, jak perfektní záporačkou je Lena Hadey a jak mají všechny krvavé scény své opodstatnění a žádná z nich není jen tak na ozdobu... Spousta momentů se nejspíš stane legendárními (u mě vede Dredd přicházející, shazující poskoka z ochozu a zase odcházející) a pokud je pravda, že pokračování nebude, je to doopravdy škoda. Až film uvidím příště (a že ho uvidím, je jisté), dost možná přidám pátou hvězdičku. ()

Galerie (188)

Zajímavosti (38)

  • Kromě Peach Trees jsou ostatní "megadomy" pojmenovány podle významných osobností časopisu 2000 AD, v němž komiks "Soudce Dredd" vycházel. (Caszidy)
  • Zvuk slow-motion efektu je v skutočnosti 800krát spomalená pesnička od Justina Biebera. (srbak)

Související novinky

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

16.07.2018

Duncan Jones (Warcraft, Zdrojový kód) má zkušenosti jak s malými indie projekty, tak i velkými studiovými blockbustery. Jeho nový film by pak měl být mixem obojího, jedná se totiž o adaptaci herní a… (více)

Natalie Portman čeká Anihilace

Natalie Portman čeká Anihilace

05.08.2017

Alexe Garlanda vždycky zajímala nevyzpytatelná budoucnost. Jeho scenáristické portfolio zahrnuje 28 dní poté, Sunshine, Neopouštěj mě a Dredda, tři roky zpátky se pak odhodlal i k režii a nadělil nám… (více)

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

11.05.2017

Pokud ještě pořád doufáte, že se Dredd z roku 2012 dočká pokračování, můžete to oficiálně vzdát. Produkční firmy IM Global a Rebellion totiž postavu přesouvají do televize, kde se drsný soudce z 22.… (více)

Dočkáme se pokračování Dredda?

Dočkáme se pokračování Dredda?

05.04.2014

Předloňská akční comicsovka Dredd bolestivě propadla. Podobně jako letošní Robocop ale dokázala vydařeně oživit sporadicky debatujícího drsňáka, který s velkým kvérem zjednává pořádek v… (více)

Reklama

Reklama