Reklama

Reklama

Dredd

  • Velká Británie Dredd
Trailer 1

Budoucnost. Z Ameriky je ozářená pustina. Na jejím východním pobřeží, od Bostonu po Washington, D.C., se rozkládá Mega City One, rozsáhlá megalopole plná násilí, ve které více než 400 milionů obyvatel přežívá v neustálém strachu. Na pořádek v ulicích dohlíží takzvaní Soudci – vymahači práva, porotci, soudci i vykonavatelé rozsudku v jedné osobě. Takovým Soudcem je i Dredd (Karl Urban), který od svého nadřízeného dostává za úkol vyzkoušet v praxi novou Soudkyni Cassandru Anderson (Olivia Thirlby). Čeká je zdánlivě snadná práce – vražda v nechvalně proslulém dvousetpatrovém slumu, který provozuje bezcitný klan Ma-Ma. Když se ale pokusí zatknout jednoho z přisluhovačů klanu, Ma-Ma neprodyšně uzavře celou budovu. Oba Soudci se ocitají uprostřed brutálního a nelítostného souboje o přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 191)

POMO 

všechny recenze uživatele

Akčně dynamické to sice není, ale špinavou postapokalyptickou atmoškou a působivou výpravou to překypuje. A nebojí se to jít svojí cestou, kašlat na mainstream a chrlit nápady. Plus skvělá áčková herečka jako hlavní bad-ass. Jakoby nejlepší díl Resident Evil, bez zombíků a monster. Všechno, co jsem jako 14-letý chtěl od filmu s distribučním VHS názvem “Ostré komando” a nějak se mi toho - při očekávaních a diváckých nárocích v daném věku - nedostalo :-) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

To nasere! Jeden se těší na nového Dredda a oni mu naservírujou vyčpělý Serbuan maut totálně bez serbuanu a o mautu ani nemluvě. V hlavní roli spodní čelist Káji Urbana, kterému se na roli stačilo připravovat tak, že si doma narazil před zrcadlem na hlavu kastrol a trénoval Silvestrovské škleby. A tak tu máme jen další, unylé čištění Chánovského paneláku, které nemá ani sex ani rock'n'roll, kde se statická pixla s puftolí, co si hraje na Sláje, jen snaží dohnat sexy zjizvenou mamá Lanisterovou a zastřelí při tom pár negrů. Po hodině jsem s křikem potratil veškerá svá očekávání a ty dvě hvězdy dávám jen za to, že jsem celou projekci hladil strašně úžasného bobra! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Shrnuto - On správná hláškující fašistická svině (BTW opravdu nesundá helmu), Ona dosti pohledná s taky docela dobrými hláškami (typová podobnost s Jennou Haze rozhodně není na škodu;)), hlavní záporačka správná odporná psychopatka, spousta barviček (jde tam přece jen o drogy, že), a hlavně spousta starého dobrého ultranásilí;) Vynikající nikam neodbočující žánrovka jdoucí si s trochou toho správně Dreddovsky černého humoru za svým. S ohledem na stopáž výtečná jednohubka, které vévodí nepochybně maskérsky dotvořená brada Karla Urbana (tak dolů stažené koutky jako má po většinu filmu by vyžadovaly buď těžkou mrtvici nebo neméně těžký reverzní lifting), kterému jen tak BTW tahle helma sluší víc než lidsko-elfský gay hybrid s chocholem z kobylího ocasu... Jede to jako namydlené ve svém úzce vymezeném prostoru tak hladce, že si ani moc nestihnete říkat, jaký je ten Dredd ultrafrajer, že mu třeba stačí zašít si průstřel jen z jedné strany;) Jako žánrové cvičení rozhodně parádní, a jeden z filmů, které je rozhodně potřeba vidět v co největším rozlišení (v kinech to prý opravdu ale opravdu nikdy v českých zemích neuvidíme). 80%, i když je to možná přece jen trošku nadsazené (ňadra Olivie Thirlby by vynesla plnou osmdesátku;)). ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Netěšil jsem se na to. Komiks neznám, původního Dredda jsem neviděl, prostoduchá akční béčka moc nemusím a trailer mi přišel odpudivý. Zkrátka ideální výchozí pozice pro to, aby mě film mohl překvapit. A taky že jo. Je to nářez, kterej přesně vybalancoval takovou míru a tón přehnanosti, že nepůsobí trapně, ale opravdu cool. Celý je to takový správně přepálený. Vizuál, násilí, dialogy, herci. Všechno over the top, ale ne příliš. Dredd by se dal šmahem odsoudit jako kravina. A spousta lidí to jistě udělá. Nicméně pro mě se jedná o osobité, vtahující, intenzivní a cílevědomé dílo, které ve svém subžánru vlastně nemá příliš velkou konkurenci. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Yeah." K dokonalosti tomu chýba len konzistentnejšie tempo, hlavne ku koncu by som dupol na plyn a ešte pridal na počte mŕtvol. Urban je dokonalý Dredd (druhé pozretie už robí z každej cez zuby precedenej repliky údernú hlášku), Ma-Ma je výborný zloduch, brutalita je nadrozmerná. Vychutnávka ako prasa. A strašná škoda, že nebude pokračovanie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho, předlouho, jsem se na tento kousek chystal. Ani nevím, proč mi unikal, ale musím říct, že to byla zatracená škoda. Zábavná, jednoduchá jednohubka, kde je skvělý nejen soudce Karl Urban, který si to vědomě užívá, ale i jeho nová kolegně Olivia Thirlby, která tu vypadá zatraceně líp, než na kdejaké fotce na googlu. Navíc i Lena Headey coby nepřítel číslo jedna tu exceluje svým excentrickým výstupem. Zajímavě propojený kyberpunk, který ale svým utnutým rozpočtem vypadá kupodivu víc jak jihoafrický slum, než jako budoucnost z mysli koumáků z týmu digitálních efektů. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nerozumím tomu všeobecnému nadšení a fanouškovským výkřikům. Jo, drží se to komiksu a jo, je to ultra drsný a občas i stylový... ale furt je to jen dosti levné béčko, které za extrémní brutalitou schovává primitivní děj, ne úplně silné postavy a mnohdy dost odporné CGI. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $13,414,714Tržby Celosvetovo $40,868,994Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,244,477 //počet predaných kusov 249,872Tržby za predaj DVD v USA $10,365,798 //počet predaných kusov 514,236║ Na Stallona sa to nechytá, Karl Urban je až moc statický nemá si vás čim získať, ako priamočiare krvavé béčko to nie je zlé, neotravuje to ale ani nič zvláštne to na vrch nedá, akcia slušne a fakt to dosť pripomenie akčný nárez Prepadovka, plus štýl filmu ktorý si nemá ako získať širšie publikum tak aj preto taký komerčný prepad. /50%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdo by řekl, že v dnešní potemnělé komiksové éře vznikne film barevný jako omalovánky pětiletého dítěte milujícího Pokémony. A teď vážně:). Dredd je přímočarý, jednoduchý, efektní. Struktura děje ala The Raid je oproti zmíněnému filmu vystavěna trochu odlišné (prakticky žádný boj zblízka) a soudci to při jeho vykonávání dobře sedí. Karl Urban si svou postavu užívá a klidně bych se na něj i s Olivii Thirlby znovu podíval. Mimochodem je dobře, že autoři zvolili uzavřenější přístup (ušetřilo se za zbytečně mnoho opakujících se exteriérů) a Mega City 1 se snažili ztvárnit jako variaci na dnešní velkoměsta a nechali být všechny vize ala Blade Runner nebo Pátý element. Jen ty motorky mohly být lepší... PS: všimli jste si na konci toho zvířete z drátků na koberci, když je záběr na ležící "soudkyni"?:-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jestliže záměrem tvůrců bylo napravit Dreddovu filmovou reputaci po fiasku z pětadevadesátého tak.. No, z bláta do louže a z deště pod okap. Je ovšem pravda, že aspoň zůstali věrni předloze. Každopádně k čemu to, když pouze z nikdy nekončící přehlídky nekompromisního gorefestu a ultraotravných ultrazpomalovaček film (o dobrém filmu ani nemluvě) neudělá ani ten největší filmařský talent. Natož pak takový rutinér jako Travis. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mega City One mi sice přišlo dost sociální a nemělo vůbec futuristickej look, ale jinak jsem si ten film užil. Je to fakt takovej remake The Raid, bez bojovýho umění, ale ty přestřelky mě bavily. Hodně tomu taky pomáhala hudba. Dredd je správně drsnej a i ta holka byla fajn. A fakt mě bavily ty sjetý slo-mo scény. A vůbec bych se nezlobil, kdyby někdo udělal na motivy tohoto fakt dobrou počítačovou hru. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Dredd není jenom vynikající akční film. Je to hlavně důmyslné pojednání o povaze filmových kamer. Vizuál tu ostatně obstaral člověk, co má doma Oscara za Milionáře z chatrče. Stěžejní otázka, kterou Dredd pokládá a rozvíjí, zní následovně: je víc časosběrný záznam, nebo vysokorychlostní? Jinak řečeno, jsou dražší a cennější kamery, které zvládají časosběrnou metodou během několika vteřin promítnout západ slunce, nebo kamery, které dokáží vysokorychlostním záznamem zachytit například kulku tříštící sklo? Dražší a cennější jsou samozřejmě ty druhé, protože zatímco většinu kamer lze bez problémů využít k časosběrnému snímání, vysokorychlostní záznam zvládnou pouze k tomu účelu vyrobené speciální kamery. Vysokorychlostní záznam je prostě něco víc, něco speciálního. Ve filmu se to odráží dvojím způsobem. Jednak se tu proti sobě kladou extrémně zpomalený drogový rauše točený vysokorychlnstí kamerou Phantom Flex a na druhý straně záběry nemilosrdné aglomerace Megacity 1 ve velkých celcích připomínající časosběr staveb. A není vůbec pochyb o tom, co je lepší, protože drogový stavy, během nichž mozek vnímá čas, jako kdyby plynul 1% běžné rychlosti, představují takový ostrůvek radosti uprostřed všeho toho dystopického zmatku opředeného ke všemu X-ratingem. Příznačné je i to, jak šiřitelka této drogy, záporačka Ma-Ma, velmi pomalu mrká. Za druhé proti sobě film staví oba dva hrdiny: subjektivní pocity a psychické schopnosti mutantky a nekompromisnost a násilnost Dredda. Opět není pochyb o tom, komu z nich se nadržuje, protože Dredd je de facto antihrdina a fašoun, co vidí vše černobíle, zatímco Olivia Thirlby díky svým mutantským dovednostem spatřuje mezi jeho černou a bílou skrytou šedou sféru. Dokonce symbolicky ztratí zbraň potvrzujíc tím svou nenásilnost. Celý film lze tudíž chápat jako oslavu vysokorychlostních kamer, které nám dokáží zprostředkovat subjektivní pocity zpomaleným časem, ať už v podobě drog nebo psychických dovednostní mutantky. Proti tomu se pak kladou objektivní fakta, která obvykle zobrazují časosběrné kamery zrychleným časem, zde v podobně dystopické aglomerace Mega-City One nebo samotného neobvykle hubeného a rychlého Dredda, v jehož případě jsou malinko zrychlované třeba bitky. Film obsahuje i takové vychytávky, jako že nejprve zobrazí pád jednoho ze tří zavražděných zpomaleně z jeho subjektivní perspektivy, načež při objektivním vyšetřování je jeho pád zobrazen znova zrychleně. Tudíž namísto toho, aby se tu zpomalovačky a zrychlovačky střídaly nazdařbůh jako třeba v Bekmambetově Abrahamu Lincolnovi nebo v pátém Resident Evilu: Retribution, pracuje se tu s tím velmi systematicky a promyšleně. Jinak to ani nejde, protože zatímco vysokorychlostní záznam v sobě má něco velmi subjektivního, časosběrnému snímání je vlastnější objektivní zachycení reality. A tak jako je subjektivita (osobní nazírání, pohled, zaujetí) více než neurčitá a lhostejná objektivita, jsou i vysokorychlostní kamery schopné exponovat stovky a tisíce okének za vteřinu dražší a cennější než ty časosběrné. () (méně) (více)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MEGA-CITY 1. OSM SET MILIÓNŮ LIDÍ ŽIJÍCÍCH V TROSKÁCH STARÉHO SVĚTA. A V MEGASTAVBÁCH TOHO NOVÉHO. V CHAOSU BOJUJE VE JMÉNU POŘÁDKU JEDINÁ INSTITUCE. SOUDCI.“..... /// A co vám budu vyprávět – celkem si je ty svině dávaj…. Soudce v paneláku - The Raid? - ale kdeže. Tenkrát v tom domečku vo něco šlo (i když to bylo podobně hloupý). Jasně že nejsu blbej a ,,osobnost“ Karla Urbana mě vymezuje do patřičnejch mantinelů. Chlape, třeba Doom nebyla zrovna festivalová záležitost, ale proč né…. ,,JÁ JSEM ZÁKON. A NADEŠEL ČAS ZŮČTOVÁNÍ!“ Bohužel je to celý takový… jako když se seknete v nějakým levelu počítačový hry a ještě k tomu v paneláku. Pak z toho chcete natočit na Youtube nějakej klip a našroubovat to třeba na nějakej komiks. Třeba Dredd už tady dlouho neblil…. Rejža věděl co chtěl točit. Jen to prostě nedokáže. A příběh? Zlatí Indonésané…. ale podle reakcí svýho kluka odhaduju, že ti mladší (do 15ti) můžou bejt nadšení! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem na blondýny. A kdyby byla ještě mutant…. 2.) Chystám se točit adaptaci Soudce Dredda. 3.) Thx za titule ,,petka“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Lionsgate // Počet premietajúcich kín v USA: 2,557 // Otvárací Víkend v USA: $6,278,491 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nechutný Výplach plné ŠPÍNY za 45 M!! Hlavní hrdina působí Směšně, trapně.. má na sobě Odpudivou Přilbu, neumí si získat Respect!! A ještě k tomu dostane tak hnusný JMéno připomínající mi Dredy!! Zpomalené záběry ve filmu.. co k tomu dodat.. Nic horšího jsem snad nikdy neviděl, strašně mi to lezlo krkem! Celý film se navíc odehrává v hnusných agresivních Barvách.. Zelená, žlutá!! Je to strašně umělé, počítačové, nezáživné,nesympatické.. chvílema jsem se nudil !..Fakt mi bylo z Fylmu MDLO! A to Akční nářezy miluji ! Jediné plus je snad Brutalita,kterou dnes můžeme vidět v každém druhém akčním Fylmu !! Problém bude nejspíš ten, že nemám rád Komixy.. tak jsem ten film nebral tak vážně jako Ostatní !! . Objektivně na 3*.. Za to, že mě film nasral za 2*! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce vychtěný nesmysl, který si nevědomky podává ruku s neumělým předchůdcem z devadesátek. To je pak o to vtipnější, že se ze všech sil snaží právě takovým zbytečným přírůstkem nebýt. Jenže Karl Urban je nevyužitý, pohledná Olivia Thirlby má nevděčnou roli nadaného nováčka, Lena Headey coby hlavní lákadlo nevystoupí ze škatulky anonymního záporáka a brutální akce nudí snad po třetí přestřelce. Nechápu, kde se nakonec v Alexi Garlandovi vzal takový tvůrčí talent, kterým v současnosti bezesporu disponuje. Dredd totiž většinu času naznačuje svět, ze kterého ukáže jen pár střípků a daleko větší prostor dává prvoplánově nepřístupným výjevům a s odpuštěním pitomým zpomalovačkám (bez kterých by trval slabou hodinku). ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Práve myslí na to, že vám vezme zbraň.“ – „Dobre.“ – „Už na to nemyslí.“ – „Dobre.“ Super pecka, ktorej v konečnom dôsledku paradoxne dosť pomohlo zbavenie sa vyložených sci-fi motívov (až na nejaké drobnosti) a príklon k čistokrvnému akčnému filmu v gigantickej uzavretej budove v štýle sám proti všetkým. Extra nudná komiksová postava sa v minulosti dočkala len o čosi menej nudnejšieho filmu so Slyom, ale až toto je parádny Dredd (a pritom si ho taká postava fakt možno ani nezaslúži, aspoň teda v mojich očiach). Karl Urban sa pre túto rolu zrejme narodil a hoci bol rozpočet nie vysoký, po vizuálnej stránke je to (práve vzhľadom na skromný rozpočet) miestami až nepochopiteľne a neuveriteľne veľkolepé a skvelé. Tony vynikajúcej akcie, skvelé postavy, parádny "dom" a prekvapivo dobrý scenár. Škoda, že sa dvojky tak skoro nedočkáme. Ak vôbec. Ale Alex Garland každopádne znova potvrdil, prečo je mojím obľúbeným tvorcom. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Nelze v žádném případě popřít, že nový filmový "Dredd" je bohapustou vykrádačkou indonéského "Zátahu", ale plagiátorské praktiky v jeho jádru alespoň adekvátně zpřítomňují fakt, že se jedná o čistokrevný brak, potažmo béčko. Britská produkce se nesnaží naskočit na současný hollywoodskou dojnou krávu komiksových filmů coby ekvivalentu akčních blockbusterů pro nové tisíciletí. Naopak zcela nepokrytě setrvává v úrovni mládeži nepřístupného braku. Což ale neznamená, že by tvůrci rezignovali na nějaké ambice. Naopak "Dredd" uhrane nápaditostí s jakou ozvláštňuje přímočarý příběh i samotnou ryze artificiální a v mnoha případech zcela neopodstatněnou atrakci 3D. Stereoskopické projekce v dnešní době nejsou nic jiného než záminka, jak diváky nalákat do kin a vytáhnout jim z kapes o něco více peněz než obvykle, ale při tom jen málo filmů obsahuje alespoň trochu pamětihodné sekvence, které by nějak uplatňovaly iluzi prostorovosti. "Dredd" přichází se zcela triviální atrakcí zpomalených moneyshotů, které navíc jednoduše, ale o to účelněji a chytřeji opodstatňuje ve vyprávění paralelní linií s drogou příznačně nazvanou Slo-Mo. Ve výsledku, ale film nejvíce překvapí tím, že samotný Dredd z něj vychází jako snůška soucitně úsměvných klišé a rádoby drsných šprochů adekvátně dřevěně a nepřesvědčivě podávaná Karlem Urbanem, který postrádá byť jen špetku charismatu či osobnosti. Což ale umožňuje, aby oproti němu o to více vystoupily zdejší dvě hlavní ženské postavy ztvárněné typově perfektními herečkami Olivií Thirlby a Lenou Headey. Díky tomu nevznikl jen další 80's macho throwback nebo marvelácky rádoby dramatický blockbuster blafující hloubku, ale dynamická brakovka s poutavými ženskými postavami. ()

Související novinky

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

16.07.2018

Duncan Jones (Warcraft, Zdrojový kód) má zkušenosti jak s malými indie projekty, tak i velkými studiovými blockbustery. Jeho nový film by pak měl být mixem obojího, jedná se totiž o adaptaci herní a… (více)

Natalie Portman čeká Anihilace

Natalie Portman čeká Anihilace

05.08.2017

Alexe Garlanda vždycky zajímala nevyzpytatelná budoucnost. Jeho scenáristické portfolio zahrnuje 28 dní poté, Sunshine, Neopouštěj mě a Dredda, tři roky zpátky se pak odhodlal i k režii a nadělil nám… (více)

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

11.05.2017

Pokud ještě pořád doufáte, že se Dredd z roku 2012 dočká pokračování, můžete to oficiálně vzdát. Produkční firmy IM Global a Rebellion totiž postavu přesouvají do televize, kde se drsný soudce z 22.… (více)

Dočkáme se pokračování Dredda?

Dočkáme se pokračování Dredda?

05.04.2014

Předloňská akční comicsovka Dredd bolestivě propadla. Podobně jako letošní Robocop ale dokázala vydařeně oživit sporadicky debatujícího drsňáka, který s velkým kvérem zjednává pořádek v… (více)

Reklama

Reklama