Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 262)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Doktor Stephen Strange. Zjevně vystudoval stejnou fakultu arogance a přebujelého ega jako kolega House a jeho jediný nedostatek je asi jen to, že v případě vážnějšího zranění nemůže operovat sám sebe. Ale nebojme se o něj, určitě projde vývojem a stane se z něj báječný Bratr zpátečník, co u té operace bude alespoň asistovat a ač stomatologie není jeho oborem, podívá se v jistém časovém horizontu i na zoubek pana Thanose.. Zkušený představitel sebestřednosti Cumberbatch se jeví jako ideální, stejně jako Prastará Tilda se zlořádem Madsem a co považuji za neméně důležité, jistota kvalitně odvedené práce jménem Derrickson dokáže nad marvelovské poměry bavit (no, spíš řekněme nenudit) i svou „Inception-Ghostbusters“ akcí. Nebohý Scottie Adkins určitě nepředpokládal, že mu jednu z největších nakládaček kariéry uštědří módní doplněk.. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Když v Inception (Počátek) smýkali s herci o stěny hotelových chodeb, bylo to úplné prd proti tomu, co se dalo vidět v bijáku Doktor Strenč. Strenč byl mnohem okázalejší. Až zrak přecházel... Příběh je jednoduchý jako úkol z přírodovědy v cikánské třídě chomutovské zvláštní školy. Samozřejmě, to je v pořádku. Takový film by složitý příběh zabil a 99% cílové skupiny diváků, by rozhořčeně psalo na své facebooky ukrutné statusy jako "WTF. OMG. SHIT. Why, doctor, why? Anebo Fuck You Scott Erikson!" Příjemná byla i vazba Tildy Swinton a Cumberbutche, zachraňovalo to ty pasáže, kdy se čekalo na čáry máry - prsten fuč. Osobně se mi taky velmi líbilo celkové grafické zpracování, nejen ten kaleidoskop z domů a ulic, ale i to mělo svá slabá místa. Kosmický padouch podle mě filmově příliš nefungoval. Šel z něj strach asi jako z babičina štrůdlu. Scény zobrazující vracení času silně evokovaly vzpomínku na barovou bitku v Červeném trpaslíkovi, díl Pozpátku, takže jsem sotva vydržel být vážný/seriozní divák. Vyloženou chybou bylo jistě ne nejlevnější obsazení jinak schopného herce Mikkelsena. Jeho roli by mohl zastoupit vskutku kdokoliv. Nechápu, nerozumím. Co tam probůh dělal? Větší prostor tam měl jakýsi vrátný z knihovny v Kundapálí a toho hrál nějaký neznámý Číňan. Tak třeba zrovna této role se mohl zhostit věhlasný Donnie Yen například. Aspoň mohl mít jednu solidní bitku. Ten obézní čínský naturščik nepředvedl ani hovno. A našlo by se spousta dalších nedotažků. V tak našlápnutém snímku, v blokbástru, je to pak tím spíš velká chyba. Hodnocení jde tedy dolů jak Dow Jonesův index po zvolení Donalda Trumpa prezidentem USA... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokud ne jedna z nejlepších, tak přímo nejlepší marvelovka (a nebo obráceně). Kdo je nepolíbený comicsem bude samozřejmě hudrat, jelikož tohle zkrátka comics je, akorát převedený na filmové plátno. Nedaří se mi najít slabé místo, užil jsem si film jako celek. Cumberbatch (jehož Holmese bytostně nesnáším) příjemně překvapil, Tilda jako vždy dokonalá (z jiného světa), Mikkelsen mi nevadil a požírač vesmírů? ten vizuálně vypadl přímo z kresleného comicsu (což necomicsáci zřejmě opět neocení). Speciální efekty dechberoucí (i když jich klidně mohlo být více), 3D oproti jiným filmům (s výjimkou posledního StarTreku) výborné, hudba skvělá a i ten dabing nebyl nejhorší (titulky by byly lepší, leč možnost nebyla). A na závěr - film je neobyčejně vtipný! Už dlouho jsem se takhle v kině nenasmál... a samozřejmě přišel i S.Lee... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Spirituálno s astrálními rovinami, časohrátkami a oživlým pláštěm meets komiksový blockbuster se spoustou legračního pobíhání, mlácení se s padouchy a digibordelu. Scénář je jedno velké klišé a na můj vkus se v něm nadužívá věta "Nemáš tušení...", příjemně překvapí jen scéna vyjednávání s Dormammu, a silná skvadra kvalitních herců tak nemá co hrát. A hrátky s městem jsou fajn, škoda jen, že už jsme je viděli v INCEPTION. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Měli to varování napsat před to kouzlo." Egomaniakální doktor v astrálním těle určitě měl ambice pobavit mě lépe, ale našlapaný vizuál mu k tomu nedal pořádnou šanci. Já jsem si z toho nakonec odnesl celkem dost poučení, takže až mě někdo zapomene na Everestu, tak vím úplně přesně, co mám dělat. Taky už umím otevřít dimenziální portál v kumbálu, asistovat při své vlastní operaci či udělat z jablka ohryzek. To jsem vlastně uměl už předtím. ale méně efektně. Hlavně si musím zapamatovat, že nemám ztrácet dvouprsten a musím si sehnat ten kus hadru, co umí mlátit padouchy. Pak můžu zachránit svět, ale do té doby se musíte spolehnout na pana doktora a jeho poměrně zábavné smlouvání. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (77)

  • Během natáčení vstoupil Benedict Cumberbatch ve svém filmovém kostýmu Stephena Strange do obchodu s komiksy a koupil si výtisk "Dr. Strange". (cihlenka)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama